Arnika 07.08.2010 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Miałaś przyjechać.......! Ja nadal czekam ... i nawet okien nie myję bo gość w dom ma się zjawić..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.08.2010 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 W salonie przepastne kanapy zniknęły..... Kilka zdjęć.... http://lh5.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TF1yZQ1OJ7I/AAAAAAAABq8/V46rfzvyD7M/DSC06967.JPG http://lh6.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TF1ybkwGrGI/AAAAAAAABrA/SHhNjRHYZvY/DSC06968.JPG http://lh5.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TF1yd-SsuaI/AAAAAAAABrE/SOa78pv0rfA/DSC06972.JPG Na kanapach brakuje jeszcze skór... muszę je odkopać z któregoś worka.... I dla Was bukiet róż http://lh3.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TF1yhP5xm7I/AAAAAAAABrI/nlICImTcJ7M/DSC06969.JPG http://lh5.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TF1yiw9oe8I/AAAAAAAABrM/H9xgMFjByMc/DSC06971.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 07.08.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Arnika, powiem to po raz kolejny. MASZ PIĘKNY SALON!!!:yes: I muszę przyznać, że nawet te kanapy, które nie są w moim guście, prezentują się bardzo dobrze i chętnie bym na nich posiedziała. Gratulacje!!! Odpocznij troszkę. Ja ci w sprawie ocieplenia nie doradzę bo nasz domek w innej technologii budowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.08.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Miałaś przyjechać.......! Ja nadal czekam ... i nawet okien nie myję bo gość w dom ma się zjawić..... Słońce a jakaś komunikacja miejska do Ciebie dociera? bo ja w potwora nie wsiądę, a mój czołg cieszy juz innych ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.08.2010 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Dociera, dociera...Nawet zaraz jadę do miasta zawieźć Teściów do domu... to jak chcesz to dzwoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 07.08.2010 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Jaaaki masz duuuży salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.08.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 No trochę nie za mały... w sam raz... Ma tylko 50m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 07.08.2010 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 a kiedy mnie pytałas Arniko?nic nie widziałam ani nie slyszalam. Na scianie masz 24 porotherm? Ile dałas w koncu wełny na dachu?Jak ma spełniac warunki techniczne to chyba 10 czy 12 styro wystarczy, a jak ma byc w miarę energooszczędnie to dwudziestka białego, chyba, ze ci dadzą szary w dobrej cenie, to od 15 cm w górę. Zdobądz oferty na biały i szary to pogadamy dalej. oczywiście z felcem. Acha i jeszcze jedno. Jak masz teraz z kasą nietęgo to wez zarzuc styropian i siatkę z klejem na dom,m a otynkować można w przyszłym roku. Nic sie nie stanie. Domek jeszcze popracuje wyjdą niedoróbki różne, albo co gorsza jak u mnie coś tam wypchnie styropian, a po otynkowaniu juz ciezko to naprawic i kanapa mnie przestala jakoś razic w duzym pokoju a widzisz jak bylyście u mnie i narzekałam na syf i beton i ciągłe niedoróbki toscie mówiły ze mucha nie siada. Teraz juz wiesz Arniko jak wygląda mieszkanie w nieskonczonym domu i jakie to męczące. Wiem co czujesz, ale nie masz wyjscia innego jak tylko to przetrwać. ja mam ochotę rozwalic swoje schody i zamknąc całą góre. i mysle o tym od jakiegos czasu smiertelnie poważnie, tylko nie wiem czy jeszcze mam siłe na takie wielkie akcje. No i nie moge rozwalic schodów bo moze ekspertyzy bedą jakies robione, więc codziennie patrze na to g...wno. Wszystko jest tam zniszczone i brzydko wykończone. nienawidze partactwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.08.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 No Mysia męska przytulanka... pomarzyć teraz mogę, bo moja przytulanka ciągle w trasie jest... A ja natomiast wolę średni, ale nie za twardy Wiesz powoli będę się przymierzała do ocieplenia. Powiedz jaki dać styro.. zawsze chciałam dać 20cm.. ale jaki współczynnik? Mąż mówi, żeby dać 15 cm ale grafitowego. Czy to będzie dobre, które rozwiązanie lepsze? I powiedz mi jeszcze jedno... czym kleić sytro klejem w piance z Tytanu, czy zwykłym klejem zaprawą? I do 15cm to są kołki, a do 20cm już gorzej z dostępnością... I co z listwami startowymi? Do 15cm są, a do 20cm nie widziałam.... Jak Ty sobie z tym poradziłaś? Tu pisałam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.08.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Na dach w salonie dałam 30cm wełenki Jedna nawet o lambda 0,33 - 10cmpo caości i po krokwiach, a druga 0.38 20cm między krokwiami, i tyle samo na ściance do strychu......... Natomiast w sufitach pod karton gipsami mam po 5 cm styro... jakiś 37.... (chyba...... , gdzieniegdzie chyba w łazienkach jest po 10cm bo zostało...) , a na deskach strop będziemy ocieplać dopiero jesienią... Raz , że kasy zabrakło, a dwa czasu.Więc kupię wełenkę i na całym strychu wyłożę/ wysypię, i odeskuję , żeby było po czym chodzić... Czyli będzie wełny 22cm + 5 cm styro = 27cm w sumie. Mam nadzieję, że wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 07.08.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 salon jak się patrzy....pieknie... a te Affrony.... hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 07.08.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Czesc czesc. Arnika, pociesz sie, ze ten pyl bedziesz miala w powietrzu jeszcze przez nastepne 2 lata. Lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 07.08.2010 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Malgos potrafisz pocieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.08.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Małgoś ty jakieś horrory opowiadasz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 08.08.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Nieeee, ja Ci mowie co ja mam... Nie wiem skad, nie wiem dlaczego, ale fugi w lazience mam ciagle biale i nie wazne kiedy ostatnio mylam podloge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 09.08.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Małgos nie strasz, ja posprzatam to mam czysto. Brudno sie robi jak jakaś ekipa wlizie. A białych fug zazdroszcze.moje są całe zółte po pracy parkieciarzy , ale te białe na ścianach są białe i dobrze się myją. Arniko jakąs panikę siejesz z tym ociepleniem. Jak w technikę klejenia sie nie wczuwałam. Spytaj Markotkę.Onma napewno ma przemyslenia w tej sprawie. Ja chciałam listwy startowe 20tki i nawet znalazłam gdzies, ale mój elewacyjny ich nie chciał i teraz mam takie gówno jakie mam. kołki do 20tki tez są dostępne. Z racji tego ze mam niski budynek, minimalizowałam ilość kołków. No dobra wlazłam na stronę termoorganiki i skorzystałam z ich deklarowanych wartości lambda dla styropianu plati\nium i dla grafitowego. no i wziełam ten porotherm i mam sciana 20 cm styro silver o lambda dekl= 0.040 - wychodzi opór cieplny dla samego styropianu R= 5, Współczynnik U dla całej ściany łacznei z cegłą U= 0.163 sciana 15 styro z grafitem o lambda dekl =0.032, stanowi opór cieplny R= 4.69, U dla całej sciany będzie=0.172 Jak widac styropian silver w grubości 20 cm jest ciągle cieplejszy niż grafitowy w grubości 15cm Warunki techniczne zakładają ze U całkowite dla ściany w nowobudowanym domu nie moze byc wieksze niz 0.3 W/m2K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.08.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 ja wam powiem że nastawialam sie na kurz syf itd. a miesiac po przeprowadzce zero kurzu. nawet wczoraj sie zastanawialismy jak to możliwe że sie nie kurzy jakoś specjalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 09.08.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 normalnie Efi. masz skonczone i posprzątane po całości. to starczy zeby zycie było piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.08.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 skonczone to przesada. dzisiaj np. elektryk nam odkuł oświetlenie przyschodowe bo cośtam mu nie pasowałopoza tym nawet ci 'skończone posprzątane' narzekali na kurz przez pół roku. więc albo mamy szczęście albo... jesteśmy ślepi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.08.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Ja tez nie narzekam na kurz, dosc szybko sie go pozbylam ale mi na oczy padlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts