Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fajnie, ze z badaniem ok... a co na wiosnę, znowu do PPP?

Tak... to orzeczenie składa się z 3 badań. Psycholog raz i dwa razy pedagog.... A termin do pedagoga mamy na kwiecień... noo tylko tyle, ze dobrze wyszły badania w sensie, że pracował bardzo ładnie, ale jest znacznie słabiej niż dwa lata temu :( ... No ale na to już chyba nic nie poradzę....

Nie myłam, bo w dzień widać było, że już części wycieraczki nie ma.... Więc pojechaliśmy kupić i wymienić... Sklepy z dywanikami samochodowymi były dzisiaj zamknięte, a i pan od gazu też w soboty nie pracuje.... Nooo i w ten sposób wszystkiego co zaplanowaliśmy na dzisiaj nie zrealizowaliśmy....

Ale oponki mam wymienione....:wiggle::wiggle::wiggle:

Wiem , wiem... moje poprzednie z 130KM zrobiliśmy na ~ 160 kilka... A drugiego ze 140KM na 180KM.... Tym ostatnim to asfalt rwałam mimo, że w automacie...

A teraz mam autko co ma 52KM :( Mój mechanik mówi , że się nie da... ale może mu się nie chce.... Zbiera się ładnie na jedynce i dwójce, trójka juz słaby, a o czwartym i piątym nie wspomnę... Chyba bedę go popychać ( zaraz wpadnie na kawę to go zamęczę.. )... Jednak jest to typowo miejskie autko... ale i Polskę też da sie przejechać, ale tylko ja i Emil....... Na większe traski jest Trafik...

Tyle tylko , że to małe porównuję do tego wielkiego... Tym moim ostatnim jeździło mi się super... Tyle tylko, że dwa razy większy, waga tona sześćset też coś mówiła... I potrzeba było mocy silnika, żeby te blachy pociągnąć.... A mój połowę krótszy, 800kg wagi, i zeby było tuningować to trzeba mieć co tuningować....

Ingerować w głowice i takie tam... Poprzednie samochody miały mapy w komputerze i te mapy się opracowywało i było naprawdę mocne....

Teraz wyszliśmy z założenia, że mnie jest potrzebne w miarę nowe, więc jest prawie nowe, ma mało palić, więc będzie gaz, a i wszędzie ma się zmieścić... No i najważniejsze miało mieć klimę, i ma. Dało mi to lato popalić jak w turbolocie miałam 52*C i stałam w korkach... Emil piszczał... mamoooooo zrób coś.... No co jak w Bielsku stałam i ani do przodu i ani do tyłu...

Nie jest złe jak na taką iskierkę... elektryczne szyby, czujniki cofania w 3,5 m aucie:rotfl:, klimatyzacja, air bagi... i radio.. i nie pamiętam co jeszcze, bo mąż mi je wczoraj porwał i się woził....

Cze Pasiulka i Wunia :)

Kucyków pod maską zawsze za mało.... Ale tak już zostanie. Wczoraj przepytałam z mechaniki i elektroniki mojego mechanika i nie bardzo się da dołożyć :( No cóż ... trudno....

Czujniki cofania też mnie rozbroiły, że ktoś je zamontował... W życiu bym o tym nawet nie pomyślała i to w tak małym autku.... Poprzedni mój kombik, naprawdę duży był ful wypaśny, skóra alkantara, skórzane kierownica i gałka zmiany biegów, automatyczna skrzynia biegów DSG, podgrzewane fotele i co tylko dałoby się podgrzewać- szyby, lusterka, i inne dynksy, wszystko naszprycowane elektroniką. Nie miał tylko czujników cofania i navi.... Nigdy nie przydarłam nigdy nie obiłam.... I te czujniki w połowę krótszym autku też mnie rozbawiły....

Idę dalej do łóżka bo umierałam dzisiaj cały dzień....:bash: