Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mojito... mmmm :) ja dziś tylko herbatka, bo ostatnio jak odpowiedziałam kuzynce na pytanie "co u Was?" "a, walczymy z drinkami i komarami na tarasie" odpisała "czyli wszystko po staremu" :lol: poza tym jutro muszę mieć świeży umysł, ale po dzisiejszych wrażeniach to faktycznie nawet coś mocniejszego powinnam łyknąć ;)

Markotko, współczuję dla męża, mam nadzieję, że coraz lepiej się czuje.

Mój mąż na początku budowy złapał się za łopatę i od razu dysk mu wypadł. Z powodu kręgosłupa to generalnie niefajne są cierpienia....

W nocy spać nie mogłam....

Biłam się z myślami co to zrobić z tymi kaflami....

Kupiłam je wczoraj i przywieźliśmy... złożone zostały na razie na paletach.

Tak to na razie wygląda....

DSC08284.JPG

DSC08285.JPG

DSC08286.JPG

DSC08287.JPG

Jakoś marzył mi się zielony piec kaflowy, ale wpadł ten..., już rozebrany, wyczyszczony, wyszorowany... , więc go kupiliśmy.... Jak by mi się rozmyśliło to może go sprzedam....

Zobaczymy.....

Efi z zdjęcie masz? jak co to zrób proszę :)

No kombinacji jest mnóstwo, ale ja nie mam aż tylu kafli. Ponieważ salon jest olbrzymi i nie przewiduję robić w nim jadalni ( zostają tylko kanapy, stolik, zegar, TV, szafkę pod TV i jakąś komodę trzeba będzie kupić....) , więc i kominek może być odsunięty od ściany i zbudowany coś ala piec kaflowy z wkładem kominkowym, powiedzmy trzywarstwowy - postument, wkład obudowany kaflami, półka i ostatnia najwęższa warstwa i najniższa z jednej lub dwóch warstw kafli zakończonych półką....

Z tym, że tu nie mam kafli takich na półki więc nie wiem czy nie użyjemy marmuru....

No to czekam...

I dodam, że przedwczoraj molestowałam zduna co by mi taki kominek postawił i obudował kaflami... nie miał ochoty, ale co to znaczy siła argumentu, albo może moje gadulstwo....

U Eleny trwają prace ziemne.... Ja też muszę nawieźć ziemi na część trawnika... bardzo w tym miejscu schnie trawa, ziemia jest raczej szutrem niż ziemią.... , ale zmartwiło mnie to, ze muszę przekopać tą część trawnika aby dosypać ziemię i posiać nową trawę....

Aż mi witki opadły....

Wiolaszku nie wiem czy popularne....

Mnie z dzieciństwa podobało się, jak jeździłam do ciotki i oni palili w takim piecu kaflowym....

Byłam zachwycona....

I teraz też chcę piec kaflowy.... tylko tyle, że już bardziej nowoczesny, ale ze starych kafli....

Niby na rynku jest sporo takich piecy, które ludzie walą, ale jak przyjdzie co do czego to niestety jest to złom, a te trzymają się dobrze....

Arniko sliczne kafle:) ...zielone,mówisz...myslę że ten kolor który kupiłas bedzie bardziej uniwersalny....do okien,mebli.

A u moich dziadków stał kiedyś piękny piec- ciemny grafit!Przecudnej urody,poniemiecki...niestety go już nie ma..mieszka tam teraz najmłodszy syn,az muszę zapytać co z nimi zrobili...

Ten piec to zawsze była wizytówka domu dziadków...

Edytowane przez rogbog

O coś podobnego mi chodzi....

http://kominki-tytus.pl/tytus/files/70.jpg

http://kominki-tytus.pl/tytus/files/58.jpg

Tylko w moich kaflach brakuje mi takich kafli na półkę, więc można by było z marmuru zrobić, choć wolałabym nie mieszać materiałów, ale mężowi zaś z marmurem się chce...

No i bez korony, tylko proste zakończenie, i nie musi być bardzo wysokie...