markoto 22.08.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.08.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Szukam inspiracji obudowy kominka.....I chyba nie obejdzie się bez parapetu i "czapki" z marmuru.... Bo ten model nie ma półek..... Na wakacjach w jednej knajpce piłam Mojito... kupiłam dzisiaj rum... i cedzę z własną miętą...Mniiiiammmm Pyszne..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 22.08.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Mojito... mmmm ja dziś tylko herbatka, bo ostatnio jak odpowiedziałam kuzynce na pytanie "co u Was?" "a, walczymy z drinkami i komarami na tarasie" odpisała "czyli wszystko po staremu" poza tym jutro muszę mieć świeży umysł, ale po dzisiejszych wrażeniach to faktycznie nawet coś mocniejszego powinnam łyknąć Markotko, współczuję dla męża, mam nadzieję, że coraz lepiej się czuje. Mój mąż na początku budowy złapał się za łopatę i od razu dysk mu wypadł. Z powodu kręgosłupa to generalnie niefajne są cierpienia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.08.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 No co Ty... po jednym drinku to umysł będziesz miała świeży... zwłaszcza po orzeźwiającym drinku... , tym bardziej, że o ile sobie przypominam, to masz rum w domku.... Muszę zrobić zapas lodu, bo gości mamy w sobotę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.08.2011 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Elena na razie bez zmian, zakuty w gips Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.08.2011 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 (edytowane) . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.08.2011 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 W nocy spać nie mogłam.... Biłam się z myślami co to zrobić z tymi kaflami.... Kupiłam je wczoraj i przywieźliśmy... złożone zostały na razie na paletach. Tak to na razie wygląda.... Jakoś marzył mi się zielony piec kaflowy, ale wpadł ten..., już rozebrany, wyczyszczony, wyszorowany... , więc go kupiliśmy.... Jak by mi się rozmyśliło to może go sprzedam.... Zobaczymy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.08.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Arnika mozesz wykombinowac cos jak u mnie, ze nie cala obudowa z kafli tylko np przod albo boki, no kombinowac mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.08.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 moi rodzice maja na bazie kafli 'piecowych' i wkłądu kominkowego zrobiony kominek kaflowy - jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.08.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Efi z zdjęcie masz? jak co to zrób proszę No kombinacji jest mnóstwo, ale ja nie mam aż tylu kafli. Ponieważ salon jest olbrzymi i nie przewiduję robić w nim jadalni ( zostają tylko kanapy, stolik, zegar, TV, szafkę pod TV i jakąś komodę trzeba będzie kupić....) , więc i kominek może być odsunięty od ściany i zbudowany coś ala piec kaflowy z wkładem kominkowym, powiedzmy trzywarstwowy - postument, wkład obudowany kaflami, półka i ostatnia najwęższa warstwa i najniższa z jednej lub dwóch warstw kafli zakończonych półką.... Z tym, że tu nie mam kafli takich na półki więc nie wiem czy nie użyjemy marmuru.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 24.08.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 ooo jakie masz fajne kafle Jak ostatnio obserwuję, coraz bardziej popularne takie piece są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.08.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 niestety szukałam ale zdjęc nie mam. łatwo ich nie zrobie bo dopiero co bylam w gorach i pewnie szybko nie skocze. ale moze jednak gdzies wytropie jakies zdjecie kruszki z kominkiem w tle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.08.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 No to czekam...I dodam, że przedwczoraj molestowałam zduna co by mi taki kominek postawił i obudował kaflami... nie miał ochoty, ale co to znaczy siła argumentu, albo może moje gadulstwo.... U Eleny trwają prace ziemne.... Ja też muszę nawieźć ziemi na część trawnika... bardzo w tym miejscu schnie trawa, ziemia jest raczej szutrem niż ziemią.... , ale zmartwiło mnie to, ze muszę przekopać tą część trawnika aby dosypać ziemię i posiać nową trawę.... Aż mi witki opadły.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.08.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Wiolaszku nie wiem czy popularne....Mnie z dzieciństwa podobało się, jak jeździłam do ciotki i oni palili w takim piecu kaflowym.... Byłam zachwycona....I teraz też chcę piec kaflowy.... tylko tyle, że już bardziej nowoczesny, ale ze starych kafli....Niby na rynku jest sporo takich piecy, które ludzie walą, ale jak przyjdzie co do czego to niestety jest to złom, a te trzymają się dobrze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 24.08.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Babia MM ma taki piec ale mało ozdobne kafle raczej, tylko że ja osobiście nie jestem przekonana do zbytnich własciwosci grzewczych. Ale może dlatego że nie korzystam to nie wiem, że trochę grzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.08.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 ja mam taki cieply kominek ale nie musza byc kafle wszedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 24.08.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) Arniko sliczne kafle:) ...zielone,mówisz...myslę że ten kolor który kupiłas bedzie bardziej uniwersalny....do okien,mebli. A u moich dziadków stał kiedyś piękny piec- ciemny grafit!Przecudnej urody,poniemiecki...niestety go już nie ma..mieszka tam teraz najmłodszy syn,az muszę zapytać co z nimi zrobili...Ten piec to zawsze była wizytówka domu dziadków... Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez rogbog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.08.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.08.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 O coś podobnego mi chodzi.... http://kominki-tytus.pl/tytus/files/70.jpg http://kominki-tytus.pl/tytus/files/58.jpg Tylko w moich kaflach brakuje mi takich kafli na półkę, więc można by było z marmuru zrobić, choć wolałabym nie mieszać materiałów, ale mężowi zaś z marmurem się chce...No i bez korony, tylko proste zakończenie, i nie musi być bardzo wysokie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 24.08.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ooo ten biały bardzo mi sie podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts