Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

Kala zdjęcia są już z mojego placu, więc mam już te kafle. Ale czy jeszcze z nich wybuduję kominek to zobaczymy....

Może coś innego kupię jeszcze .... Może......

DEPsia ja nie mam gazu, więc innej opcji niż elektryczne gotowanie nie wchodziło w grę. Wypadło na indukcję bo jest najbardziej ekonomiczna, najmniej zużywa prądu i jest łatwa w utrzymaniu czystości, choć dla mojego teścia nie do rozszyfrowania gotowanie na niej . Teściowa daje sobie świetnie radę, my to normalne.

No szybciutko zagotujesz wodę w garnku, dużo szybciej niż na gazie ziemnym, a o gazie propan butan nie wspomnę....

Powiem tylko , że mnie jedna patelnia z Borner nie działała( a droga jak diabli), za to garnki ( Amway) działały super. Zwykłe emaliowane garnki z Olkusza też hulają na indukcji. Garnki z Ikei 365 też są świetne, więc nie histeryzujmy z garnkami... No nie działają te srebrnopodobne , że niby ze stali nierdzewnej... Ale one tanie są i można wymienić na Ikeowskie....

Mówisz Depsia, że ja sobie fajnie wytłumaczyłam co chce...

Przeszłam dzisiaj koło biura podroży... ceny z lasta i na wrzesień i październik mają kosmiczne...

No to sobie pooglądałam, poczytałam, posiedzę w necie i poczytam o ciepłych krajach... to prawie tak jak ja bym tam była....

Kuźwa, że nie można mieć wszystkiego.... brrrrrrrrrrr

Dzisiaj sąsiedzi pokazali mi stary kredens... jest nieco zniszczony bo stoi w piwnicy... zastanawiam się nad tym ile kosztuje renowacja takiego kredensu fornirowany orzechem.... Mnie by się podobał, ale co na to mój mąż...

On niby chce stary kredens, ale, żeby w domu nie było muzeum, ja muzeum nie chce, ale kredens dobra rzecz ;)

Mnie pasi... ale ten ma spore ubytki i nogi do zrobienia , bo robaczki poskubały....

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Arnika, jak chcesz gdzies wyjechać taniej, poszukaj na grupon travel, np, to ostatnio dostałam

http://www.groupon.pl/deals/groupon-travel/hotelametyst-praga/737515?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_241&a=2041

w zakładkach po prawej stronie też jakieś są

A co do starego kredensu, oby nie śmierdział ;)

Edytowane przez wiolasz

No ten kredens jest już mocno zniszczony... nogi zjadły korniki.....

Nie mam pojęcia ile by kosztowała renowacja.... Nawet na allegro widziałam wczoraj fajne kredensy.... ale to jeszcze nie jest dla mnie priorytet.

Jak coś się trafi to kupię. Tak jak z kaflami....

A co do wyjazdu, to ja bym chciała, ale raz, że mąż nie może i kasy nie mam.... to chyba jest największy problem....;)

Jutro rozpoczęcie roku szkolnego. Chłopcy pokąpani, młodszy już śpi....

Jak ja kocham szkołę.... Wreszcie Emil nie będzie piszczał, że mu się nuuuuudzi.....

Choć nie powiem , ostatnio jeździł po całych dniach na rowerze.... tylko mu łeb odskakiwał.

Wynikiem tych rowerowych szaleństw, jest mniejsza waga.... wyraźnie widać, że schudł... choć do tego aby być szczupłym to sporo jeszcze brakuje. Ale jest to też zasługa odstawionego jednego leku, po którym był bez przerwy głodny, i z kuchni i lodówki można było nie wychodzić....

Podobno klasa będzie jeszcze bardziej liczna niż w poprzednim roku... Masakra....

Oby nie było tak różowo, że ja się cieszę z tego rozpoczęcia roku szkolnego, to jestem też przerażona...

Czwarta klasa, nowi nauczyciele, do każdego przedmiotu inny, inne charaktery, inne wymagania, inne ubrania i długopisy do pooglądania co która pani ma, czy ma nowe spodnie, czy stare.... I zanim napatrzą się to już koniec lekcji....

Ojjjj będzie sporo pracy... powiem, że jestem tym przerażona.....

Aaaa i mojego męża ruszyło wreszcie sumienie i będzie się brał z robienie regałów w .... spiżarce...

Wreszcie w tym pier...niku będzie wszystko poukładane...

Ale za nim to zrobi to będzie jeszcze wieeeelki bajzel....

Młody do szkoły poszedł, a właściwie go zawiozłam i wrócił po raz pierwszy ze swoją nauczycielką do domu autobusem! Nawet wiedział gdzie wysiąść z tramwaju, gdzie iść na autobus..., gorzej było w wybraniem właściwego numeru autobusu. Powiem, że i ja też bym miała problem.

W taki oto sposób wiem, że młody wie jak wrócić ze szkoły środkami komunikacji miejskiej w razie godziny "W" ..

A już nie mogłam wytrzymać i chciałam dzwonić, że po nich przyjadę..., ale wytrzymałam ;)

Właśnie skończyłam robić sok z malin. Sporo tego wyszło.... Nie mogłam go zrobić wczoraj, a dziś od rana biegałam za róznymi papierami.... wieczorem mąż odwiózł swój samochód na warsztat...., a ja musiała męża przywieźć....

Na jutro, właściwie na dziś jest umówiony z kolegom robić regały w spiżarce....

Noooo ciekawa jestem....

Ja mam gości, a on zrobi mi kipisz w pierdolniku, i pewnie nie skończy, bo rano już w niedzielę wyjeżdża....

Tylko nie rozumiem po co za to się teraz zabiera....

Ale powiedziałam, ze ja się na regałach nie znam, nie wiem co i jak i mnie te regały wcale, a wcale nie obchodzą....

a soczek dobry;)

A twój?;)

No to masz teraz sporo zajęć i sporo tematów do myslenia. ;)

Wusia - a widział kto kiedy, żeby sok z malin domowy był niedobry???

No właśnie... nie ma jak to swojusi soczek malinkowy... mniiiiiaaaaaammmmmm

bry wieczór, ja chyba jutro pojadę na maliny i też mnie czeka robienie soczku...

I co byłaś na tych malinkach, robisz ten soczek?

No i kipiszu w spiżarce nie było... Mąż nie dostał jakichś tam kątowników, nie mieli materiałów, więc i robociznę odłożyli na bliżej nieokreślony termin....

To znaczy się, że nadal będzie bur...l w pierd..niku

Surku... u mojego wujka też zakaz ogniska, to ma taki murowany grill i tam rozpala ognisko i garnek stawia....

Jak się chce to wszystko można wykombinować.....

Pasiulka to życzę pozrywania boków z okolicznymi forumkami :) :)

Gwoździku, dobrze, że chociaż gwoździe są bo by było już kiepsko.... Chyba będzie trzeba z drewna wystrugać te regały, a wtedy gwoździki się przydadzą.. ;)

Nooo już zaczęły się problemy z odrabianiem lekcji.... Już cyganił Emil, że nic nie jest zadane.... Oberwało mu się za to..... Ale lekcje ma odrobione..... NO...

Taaaa skandal....

Co by nie było to wrzesień będzie taki organizacyjny... a że już zadają, to co dopiero będzie jak zacznie się październik i dalej...

Cały czas się martwię....

Jajmles... no właśnie....

Tylko dlaczego ja nie mam lajtowego września, albo jakiegoś innego miesiąca... zero gotowania, prania sprzątania, jeżdżenia załatwiania papierków.... Ja też chcę lajtowo....