nitubaga 05.10.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Hm.. jak ciemno to faktycznie trudno tam wsadzać słońcolubne... A tym chryzantemkom się przyjrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.10.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 W ciemnym to hortensje pięknie kwitną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.10.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Tak wiem... ale nie mogę też nic wsadzić delikatnego, bo niestety z dachu spada śnieg .. tony śniegu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.10.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 ... A miejsce zacienione od nocy do nocy jest ciemno... Mam bergenie, rozchodnika, kilka funki (rożne rodzaje i kolory, mam jakieś zielono- bordowo fioletowe liście i kwitną na żółto i ładnie rosną w cieniu- już wiem... języczka pomarańczowa:) ). Ten kąt jest 4x4m i na niego spadają tony śniegu z dachu... I mam do niego też pieris czy jakoś tak... Wcześniej pokazałam nocne zdjęcia.. to jest kąt po lewej stronie wejścia.... Tutaj już wsadziłam po prawej bergenie, w kącie 90* po środku jezyczkę, przy ścieżce jakieś płożące coś, nie pamiętam.... a w kącie po lewej jest pieris, po środku jak na razie rozchodnik. zostało z zeszłego roku kilka wrzosów, przetrwały i na razie je zostawiłam.... Macie jakieś pomysły, dobrze to robię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.10.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 U mnie jest bardzo dużo rośłin które na zimę giną zupełnie. Zrobiłam to celowo bo mam dość duży wygwizdów zimą Tobie tez by się to przydało. Serduszka, budleja, rozchodniki, róże (wymarzają do zera), wszystkie cebulowe wiosenne, hosty, żurawki, szałwie, bylinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.10.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 To jak zerkniesz na to zdjęcie to widać, że postawiłam właśnie na takie, na które spadnie śnieg i nic im nie zrobi... Róże bardzo lubię, .... ale one trudno mi przezimowały, ale ich też nie zabezpieczyłam,bo po wypadku Emila i Pinkusiu nie miałam głowy na nic.... a teraz będę je przesadzać... oj będzie sie działo... przywieźli maty, więc jak nie będę musiała nigdzie wyjeżdżać to biorę się ostro za robotę... Mnie po prostu brakuje czasu i doby.... a na niektóre rzeczy czekam aż pan od pracy małoskomplikowanej np nawiezie mi ziemi aby podsypać, zrobi jeszcze kilka rzeczy.... Kuźwa, czy u Was też tak mało czasu jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.10.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 A to zależy. Na tygodniu jest spoko. ALe weekend tak zapiernicza, że łooooomatko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.10.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Arnika, ale bukietową hortensję możesz sobie śniegiem zawalić i tak przycinasz pędy wiosną . Ona kwitnie na tegorocznych pędach, nie jak ogrodowa, którą trzeba chronić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 05.10.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Kuźwa, czy u Was też tak mało czasu jest.... byłoby ciut więcej gdyby nie FM i gdyby było widno tak do 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.10.2011 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 byłoby ciut więcej gdyby nie FM i gdyby było widno tak do 21 O to to to..... Ale jak to nie wchodzić, jak tu tyle się dzieje.... Gosiek... to też właśnie nie mogę posadzić nic krzaczastego, nic wysokiego i nic na pniu, bo ten śnieg... Tu muszą być tylko byliny, które schowają się w ziemi i nic im nie będzie.... Mąż pojechał zawieźć Emila... Może p. Bogdan dzisiaj zacznie pracę... Może.... bo nie dzwonił, że jest jakiś kataklizm... A ja wypiję jeszcze ze dwie kawki i idę się przebierać na ogródek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.10.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Pan Bogdan dojechał... ufff... Dojechali majstry i będą wymieniać pęknięte dachówki... po tym jak stalowa rura je potrzaskała, i w koszu kilka pękło.... Założą kratki na kominie, i strażaka.... No nareszcie ruch u mnie w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 06.10.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Witam Arniko pierwszy raz u Ciebie ja tam w tym trójkącie widzę pierwiosnki ,sasanki ,tulipany ,krokusy i inne cebulowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 06.10.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 WIola, Ty to chociaż masz p. Bogdana. Ja i wiekszość babek na forum takiego p. Bogdana nie mamy do pomocy, mąż tylko na weekendy. Mój to już nawet w niedzielę potrafi wiercić w ścianie a kiedyś to było nie do pomyślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.10.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 (edytowane) Witam Cię Renata i zapraszam Tylko tyle, że cebulowe lubią słońce, a tu w trójkącie jest ciemno przez cały dzień... to jest północna wystawa zasłonięta jeszcze murem... Mój ponieważ wraca już w nocy to też robi i w niedzielę, ale się buntuje, że chce odpocząć... A pan do robót nieskomplikowanych jest najlepszy. Nie mam go zawsze, ale wtedy gdy naprawdę jest coś do roboty pilnego i trzeba zrobić na już.... Zazwyczaj sami coś produkujemy I tylko wtedy gdy niestety ciężar prac mnie przytłacza.... Przedwczoraj przewiozłam taczkę piachu i się załamałam... o mało się nie przerwałam... Więc sorry... już nie mam tyle siły co z 10 lat temu, nie będę ciężko pracować, więc skoro ślubny nie może to jest p. Bogdan Nooo i robota idzie.... Na dachu panowie robią obróbkę blacharską coby komin się nie lał... A ja chodzę dzióbnę chwasta, zastanawiam się nad tymi rabatami... Kuźwa... wolę z kosiarką latać... Tam przynajmniej nie trzeba się znać na kwiatkach, bylinach i krzoczkach.... Edytowane 6 Października 2011 przez Arnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.10.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Trzebabylo mniej ladowac na taczke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.10.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 (edytowane) . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 06.10.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 A ja chodzę dzióbnę chwasta, zastanawiam się nad tymi rabatami... Kuźwa... wolę z kosiarką latać... Tam przynajmniej nie trzeba się znać na kwiatkach, bylinach i krzoczkach.... ooo ja też tak mam, nawet ostatnio coś podobnego Nitce tłumaczyłam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 06.10.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 No to może hosty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.10.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Mam hosty, już pisałam, że nawet rożne, i będę je sadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 06.10.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Pan Bogdan dojechał... ufff... Dojechali majstry i będą wymieniać pęknięte dachówki... po tym jak stalowa rura je potrzaskała, i w koszu kilka pękło.... Założą kratki na kominie, i strażaka.... No nareszcie ruch u mnie w domu... się dzieje psze Pani:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts