Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...

A miejsce zacienione od nocy do nocy jest ciemno... Mam bergenie, rozchodnika, kilka funki (rożne rodzaje i kolory, mam jakieś zielono- bordowo fioletowe liście i kwitną na żółto i ładnie rosną w cieniu- już wiem... języczka pomarańczowa:) ).

Ten kąt jest 4x4m i na niego spadają tony śniegu z dachu... I mam do niego też pieris czy jakoś tak...

Wcześniej pokazałam nocne zdjęcia.. to jest kąt po lewej stronie wejścia....

DSC08609.JPG

Tutaj już wsadziłam po prawej bergenie, w kącie 90* po środku jezyczkę, przy ścieżce jakieś płożące coś, nie pamiętam.... a w kącie po lewej jest pieris, po środku jak na razie rozchodnik. zostało z zeszłego roku kilka wrzosów, przetrwały i na razie je zostawiłam....

Macie jakieś pomysły, dobrze to robię?

U mnie jest bardzo dużo rośłin które na zimę giną zupełnie. Zrobiłam to celowo bo mam dość duży wygwizdów zimą ;) Tobie tez by się to przydało. Serduszka, budleja, rozchodniki, róże (wymarzają do zera), wszystkie cebulowe wiosenne, hosty, żurawki, szałwie, bylinki.

To jak zerkniesz na to zdjęcie to widać, że postawiłam właśnie na takie, na które spadnie śnieg i nic im nie zrobi... Róże bardzo lubię, .... ale one trudno mi przezimowały, ale ich też nie zabezpieczyłam,bo po wypadku Emila i Pinkusiu nie miałam głowy na nic.... a teraz będę je przesadzać... oj będzie sie działo... przywieźli maty, więc jak nie będę musiała nigdzie wyjeżdżać to biorę się ostro za robotę... Mnie po prostu brakuje czasu i doby.... a na niektóre rzeczy czekam aż pan od pracy małoskomplikowanej np nawiezie mi ziemi aby podsypać, zrobi jeszcze kilka rzeczy....

Kuźwa, czy u Was też tak mało czasu jest....

byłoby ciut więcej gdyby nie FM ;)

i gdyby było widno tak do 21

O to to to.....

Ale jak to nie wchodzić, jak tu tyle się dzieje....

Gosiek... to też właśnie nie mogę posadzić nic krzaczastego, nic wysokiego i nic na pniu, bo ten śnieg... Tu muszą być tylko byliny, które schowają się w ziemi i nic im nie będzie....

Mąż pojechał zawieźć Emila... Może p. Bogdan dzisiaj zacznie pracę... Może.... bo nie dzwonił, że jest jakiś kataklizm...;)

A ja wypiję jeszcze ze dwie kawki i idę się przebierać na ogródek....

Witam Cię Renata i zapraszam :)

Tylko tyle, że cebulowe lubią słońce, a tu w trójkącie jest ciemno przez cały dzień... to jest północna wystawa zasłonięta jeszcze murem...

Mój ponieważ wraca już w nocy to też robi i w niedzielę, ale się buntuje, że chce odpocząć... A pan do robót nieskomplikowanych jest najlepszy. Nie mam go zawsze, ale wtedy gdy naprawdę jest coś do roboty pilnego i trzeba zrobić na już.... Zazwyczaj sami coś produkujemy ;) I tylko wtedy gdy niestety ciężar prac mnie przytłacza....

Przedwczoraj przewiozłam taczkę piachu i się załamałam... o mało się nie przerwałam... Więc sorry... już nie mam tyle siły co z 10 lat temu, nie będę ciężko pracować, więc skoro ślubny nie może to jest p. Bogdan ;)

Nooo i robota idzie....

Na dachu panowie robią obróbkę blacharską coby komin się nie lał...

A ja chodzę dzióbnę chwasta, zastanawiam się nad tymi rabatami... Kuźwa... wolę z kosiarką latać... Tam przynajmniej nie trzeba się znać na kwiatkach, bylinach i krzoczkach....

Edytowane przez Arnika