Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Maleczko, wierz mi 7 to pryszcz, spójrz, skąd pochodze pod awatarem...

Największy mój wyczyn w temacie sztormów, to żeglowanie w 12 B, byłam na jachcie sama dorosła +dwóch synków, wtedy 10- i 12-letnich.

Daliśmy radę, jacht nie miał uszkodzeń, choć od wtedy właśnie wiem co znaczy żeglowanie w białym szkwale.

Wielki pasażerski liniowiec TO JEST TO!!!

Może być taki:

http://www.elektroonline.pl/img/imagecache/250x175__media_2843

Net mi muli jak diabli.. Z rana go nie miałam wcale..

Więc poszłam do pomarańczowych, zapłaciłam przedostatnią fakturę... i napisałam rezygnacje.

Kropka...

Za miesiąc nie będę miała netu. Kropka...

U mnie nie ma ot Malcia...

U mnie jest wolna amerykanka...

DPSia... o taki stateczek mi chodziło... i do takiego szejka szukać trzeba...

TAR.. r/d powinnam jej kupić, ale wówczas jak szukałam taka w oczy mi sie nie rzuciła. Teraz mam light, ale i r/d muszę kupić...

Maleczko, wierz mi 7 to pryszcz, spójrz, skąd pochodze pod awatarem...

:bash::bash::bash: no ja głupia, nie wiedziałam z kim gadam.... ja nie jestem wilkiem morskim i mnie ta 7 doprowadziła do drżenia kolan :oops:

No...

Zwłaszcza, że do sprzedania jest, nie ma na niej kto pływać, ja latem się nie wyrwę w żaden sposób, a Młody z UK też nie przyleci.

Chce ktoś jacht kilowy kabinowy 6 m długi...?

Eeee to spora łajba... Ja się na żaglach nie znam nic a nic... natomiast Emil żegluje u nas na jeziorze... i o dziwo wie po co są sznurki i szmaty, co wybierać itd..

Ja to jednak po lądzie wolę stąpać....

Moi znajomi kupili dwie żaglówki.. ale nie jacht.. tylko żaglówki...

Elena zapraszam do Nas :)

DPSia... masz racje... trzeba dopilnować, bo tak to różnie mogło by być...

Ostatnio ( w sierpniu to było...) do Rowów wpłynął jacht kabinowy... sztorm jak diabli, żeden kuter nie wypływal jakiś czas... a niemcy... ze Świnołujścia wypłynęli.... ( kto im dał zgodę... ??) no i te dupki sztuk 3 co tylko jeden wiedział coś o żeglowaniu, wpłynęli do porut w Rowach z łajbą , która miała kil... no i niestety tak nimi huśtnęło, że zahaczyli burtą przy wpływaniu o redę. Burta rozdarta, naprawiać trzeba, Rowy mają płytki port na kutry tylko, jacht nie miał prawa wpływać... Jak te dziadki zaczęli manewrować żeby sie odwrócić, żeby to na jednej to na drugiej stronie przycumować... stanęli w porcie w poprzek... w końcu na linach ich holowali, odwracali...

Najlepszy był Emil... całą akcję kilkugodzinną obserwował z otwartą buzią... ja nie mogłam odejść, a on nie chciał odpuścić...

Skwitował, że z dziadków są żeglarze jak z koziej.... ... ;)

Właśnie skończyłam szkołę dla rodziców... Uffff

Przyjęłam to z ulgą... miałam jej dość.. ale chodzić musiałam, booo powiedzą w szkole, że matka się dzieckiem nie interesuje... Na szkole było sporo informacji, które ja bardzo dobrze wiem, ale jak pytałam się jak mam się zachować w takiej czy takiej sytuacji, to dowiedziałam się, ze mamy to robić intuicyjnie...

Jak pytałam, jak stosować te nauki, kiedy człowieka wyprowadzi z równowagi.... to, że intuicyjnie...

No to ja powtórzę moją ulubioną codzienną modlitwę.. "Boże daj mi cierpliwość, tylko natychmiast "

Czyli od następnego wtorku mam wolne :wiggle:

Kochana - no własnie, czasem aż strach patrzeć, co ludzie na jachtach wyprawiają, naprawdę!

A z tą szkołą - pamietaj, NIE MA takiego szkolenia, na którym NICZEGO się nie nauczysz.

Tutaj też się nauczyłaś - że nie warto chodzić po to, co się już ma! ;)

wpadlam tutaj po rozczarowujacym wywatku Wusi i co wiedze??? Arnika lobuzie i co mnie zapraszala??? Myslisz, ze podtuczonej Inki nie zauwaze??? :mad: Ty juz z karma nie kombinuj, tylko przytnij racje pokarmowa do 1/3 zalecanej (te na opakowaniu sa ogromnie zawyzane) i kontroluj Dzieciaki co suni do paszczy przy posilkach upychaja :lol2: Trzy tygodnie i bedziesz miala slim-lale :lol2:

Taaaa 3 tygodnie powiadasz... Nic z tego.. Inka po sterylce... a za jedzenie życie by oddała.. wcinała wszystko... tak kocha jeść... Nie raz mówiłam, ze rozum ma w żołądku... ;)

...będzie dobrze, bo nikt jej już nie dokarmia... I zauważ pisałam w czasie przeszłym...

Pani też by się przydała karma light 1/3 racji;) ale muszę dorosnąć...

DPSia... powiedziałam psycholożce... że z przed 15 lat ma skrypty, podpatruje do zadań, pomimo, iż już kilkadziesiąt razy je prowadziła... i tyczą sie te zajęcia raczej do zdrowych dzieci, a nie zaburzonych.... Brakowało mi bardzo zajęć z rodzicami i wymiana doświadczeń... To bardziej było by pomocne co i jak robić z dzieckiem, iż czysta teoria i przepytywanie co zastosowałyśmy z lekcji pt role... brrrr

Każde dziecko jest inne, każde wymaga innego podejścia... , a psycholożka... no cóż ... stanęła w wiedzy książkowej tej sprzed kilkunastu lat... a jak zadajesz konkretne pytania... to musisz problem rozwiązać intuicyjnie.

Słaba jest ta psycholożka... ale chodzić musiałam, bo inaczej by potraktowali , że nie chciałam dziecku pomóc...

Moja tez po sterylce a pies po kastracji ;) I oba fit ;) Dwa tygodnie temu bylam z mala u ortopedy i zwazyc musialam. Zawsze wazyla 2,5 kg a tu 2,1 kg ... widac, ze mocno sie przejelam, aby mi nie przytyla :sick:

A ta szkola dla rodzicow, to doprawdy taki mus? Bo z tego co piszesz, to wiecej wiedzy mozna wyniesc z madrych portali, anizeli z takich wykladow :o