Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć dziewczyny ,u mnie - 17 stopni,brryyyy....

Temat jak najbardziej na czasie;) dieta,ćwiczenia....

Ja jakoś sama nie mogę się zmobilizować do ćwiczeń,a sprzętów trochę mam, tak jak pisałyście z grupą razniej...potwierdzam:)

Teraz chodzę na aquaaerobic,dwa razy w tygodniu ,jak dla mnie strzał w 10;)

A co do diety,to tez mam wzloty i upadki:(

Arnika no chyba z Twojego watku zrobimy Klub Wsparcia Fitnessowo-Dietowego :rolleyes:

Dziewczyny, najwazniejsze wybierac taka forme aktywnosci, ktora jest dla Was latwa do wdrozenia (jak silownia - to blisko; jak fitnes grupowy - to taki, ktory lubicie taniec, step, pump), wyzwalajaca dobra energie a w dluzszym czasie nie powodujaca znuzenia, tylko jeszcze wieksza regularnosc.

Widze to po moich znajomych. Czasami tak brzecze nad uchem, ze cos trzeba z aktywnoscia zrobic, ze w koncu zapisuja sie na jakis fitness, taniec i silownie , na poczatku delikatnie 2 - 3 razy w tygodniu. Ale jak zaczynaja widziec efekty, nie tylko szczuplejszego ciala, ale piekniejszego, jedrnego i zdecydowanie lepszej i silniejszej psyche, zaczynaja chodzic 4 - 5 razy w tygodniu, a nawet codziennie. :wiggle: Ktos powie "nalog" :p A ja na to daj nam Panie Boze tylko takie nalogi, a swiat bedzie i zdrowy i piekny :wiggle:

Arnika sprobuj wejsc z takiego linka http://activia.pl/

Ja teraz kupilam na grouponie czy cos w tym stylu 5 plyt dvd z cwiczeniami tez bede walczyc :)

U mnie na wsi jest zumba i joga tez maszeruje grzecznie ale moja zmora sa slodycze wiec bez ruchu sie nie obejdzie. Kinecta planujemy zakupic corce na komunie zeby i dzieci sie poruszaly i my :) Byleby tylko zapalu wystarczylo. Zobacz moze u ciebie w okolicy tez sa jakies zajecia grupowe

jak ktos lubi potancowac to mozna sprobowac z youtube poszukac zumby i pocwiczyc uklady albo np tu sa cwiczenia( ale sporo z hantelkami ) http://www.jennifernicolelee.tv/category/workout-videos

Edytowane przez markoto

Własnie zjadłam gotowaną rybę na obiad, bleeee! :sick:

Ale będe twarda, przeżrę tę całą dietę, żeby zobaczyć, czy to da jakieś wyniki.

Nie sądzę, żeby gotowana ryba zagościła w mojej diecie na stałe, nieeeee...

Właśnie wróciłam :)

Witam Wszystkie Dziewczyny :)

Arnika no chyba z Twojego watku zrobimy Klub Wsparcia Fitnessowo-Dietowego

Podoba mi się :)

Salsa.. powiadacie taniec... no taaaak... ja taaak... ale maż... on nie tancor... choć jak słup soli nie stoi.. ciągle gdzieś ciągle zajęty... taniec z mężem odpada.... ;(

Zostają płytki i jakiś fitness czy siłownia na których nigdy nie byłam... Kumam , że muszę iść w sportowych butach.. (hmmm trzeba by było kupić...) jakieś spodnie dresowe i koszulka.. A jak tam zimno będzie... ja nie cierpię marznąć.. brrr

Marta zapodaj tytuły tych płytek...

Tar powiedziała co ma.. , zastanowię się i zakupie jakieś...

Dziewczyny pisały , ze najlepiej to jednak ćwiczyć z rana.. To ja akurat mogę, bo potem jest cały kociokwik...

No to ja dziś na śniadanie tylko serak, na obiad marchewek kilka i połowa talerza zupy, i teraz kawka z mlekiem 4% i bez cukru... Rano też dwie wypiłam kawki mleczne, bezcukrowe... Może być, choć słodka kawa lepiej mi smakuje, ale bez mleka nie tknę.. Kocham kawę słodką i mleczną...

Zaraz wpadnę do kuchni zrobić sobie jakąś surówkę...

Byłam dziś u psychiatry z Emilem.. mamy zrobić EKG i zmiana leku.. zobaczymy... znowu pokazał co potrafi i dobrze, bo przynajmniej doktórka widziała.... Będę musiała się dowiedzieć o terapie w klinice psychiatrii... pewnie jak zwykle dostać się nie można... potem z Emilem na zajęcia pojechałam.. Robił w pracowni ceramicznej z gliny ceramicznej bęben... Jaki zadowolony jest... ciprał sie.. buzia otwarta, język na wierzchu i zaabsorbowany na maxa...

I ot... minął dzień...

I niby nie pracuję a cały dzień w biegu i za kółkiem...

Czyli fitness to ja mam.. w biegu do samochodu i z samochodu z zegarkiem w ręku i tak całymi nieraz dniami ...

Przyszła pompa ... ale nam potrzebny był tylko sterownik... przekładał maż i nie działał... Pojechał do Jerzego i panowie coś namieszali, że teraz działa...

Podłączył mąż od razu podłogówkę... bo już chciałam od niego odejść... i iść spać do innego pokoju ;)

Będzie teraz w całym domku ciepełko :) :wiggle::wave::wave:

Temp w domu jak nie było ogrzewania była nawet znośna... 18*C w ostatnich pokojach sypialnych, ale w salonie 26*C...

Czyli domek nie jest zły, skoro w jednym końcu stojący kominek dał radę dogrzać , nagrzać i podtrzymać temp. przy mrozach -12*C które rano na termometrze zastawałam... a dom ma powierzchni tylko 200m2 bez kotłowni i garażu i jest w kształcie litery T, ale część użytkowa w kształcie litery L... więc dlatego ciepełko miało utrudnioną drogę do ostatniej sypialni....

spróbuj pieczoną w piekarniku, w pazłotku :D pyszna z masełkiem

Potwierdzam... rybka jest pyszna w ziołach albo sama vegeta czy sól i może być masełko, albo i nie, ale dodaj sporo zielonej pietruszki.. jak lubisz to może być koper, ale z pietruszką lepsze...

można też posolić i z pietruszką bez masła i do piekarnika....

A Mnie się zachciało grilowanej flądry... mniaaammmm....

No mogłabym spróbować, ale chcę (z uporem maniaka ;) ) trzymac się tej diety z activia.pl

Arnika - teraz już nie wiem, czy jak piszesz, że nie wchodzisz, to znaczy, że link nie działa, czy nie wchodzisz w to, bo Ci nie pasi taka metoda? "oops:

Bo ja linka nie dawałam, za długo, po prostu adres strony to http://www.activia.pl...

Depsia ale widzisz, nie zawsze takie diety zdrowe sa i nie zawsze dobre ;) Przestan sie truc ta gotowana rybia sciera :bash: Normalnie ascetyk kulinarny mialby problemy z akceptacja, o Tobie to nawet nie wspominajac :p

Filet z ryby natrzyj czosnkiem, dosmacz wedlug uznania bialym pieprzem i sola, dodaj koper lub pietruszke, zawin w aluminiowa folie i grilluj w piekarniku nie dluzej niz 25 - 30 minut. Na 10 minut przed koncem rozchyl folie, aby odparowala woda a rybka stala sie taka pieknie i lekko od gory rumiana :-)

Enjoy!

Ambercia... dla Emila do dogoterapii kupiliśmy Pinkusia - Lwi piesek, który odszedł od nas, była olbrzymia rozpacz i pojawiła się u nas następnego dnia Inka. Hodowczyni oddała nam swoją suczkę...

Emil miał cztery latka jak nic nie mówił, nie wiem czy Pinki, czy tak się złożyło, ale odkąd się u nas pojawił pies, Emil zaczął mówić...

I tak mamy psa dla siebie prywatnie :)

Próbowałam wiele rzeczy ... czasem ręce opadają.. On rośnie dojrzewa.. i dobrze nie będzie... Czasmi na turnusach miał i dogoterapie z dużymi psami i hiopo.. i SI.. i wiele innych zajęć, ale teraz już prawie nie jeździmy :( niestety kasa.. Najtańsze turnusy to koszt ponad 5000 zł. Ostatnio dostałam info o takim turnusie od 5000 do 9800zł za dwa tygodnie... Złapałam się za głowę... zainwestowałam w terapię psychologiczną na miejscu, ale teraz konieczna jest grupowa. On w kontakcie 1X 1 jest super, w kontakcie z dorosłymi jest też super, nikt go nie wkurza, ale z dziećmi to już masakra, .. ten spojrzy, tan coś powie... Więc musi mieć terapię grupowa, a nie indywidualna...

I tak powiem, że nam wszystkim potrzeba jest spokoju...

Pomimo, iż Miśka nie ma w domu, jakoś nie odpoczęłam... ciągle coś... a dziś to nawet cały dzień z nim...