Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

ja też dziś trochę w ogrodzie popracowałam, ale że mam katarzysko mega to bardzo lajtowo, u nas w dzień można było na krótki rękaw pracować a tata dzwonił, że na morzem tylko 6 stopni:eek:

lyknij Disophrol Retard ... oj jaka ulge poczujesz :-) To nie tylko przez pseudoefedrynke, ktora odetka Ci zatoki, ale tez pochodna feniraminy zmniejszajaca wysiek z zatok i od razu robie sie przeciag az milo. Do tego Sterimar i mozna normalnie funkcjonowac :-) Zdrowka zycze!

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:hug:

Dzięki dziewczyny.. nic mi nie jest...

I nie dietuję, żeby być głodna.. absolutnie NIE...

Jem.. Inaczej niż kiedyś, teraz mniej... ale jak jestem głodna to jem... I to nie ma nic wspólnego z dietowaniem... w torebce teraz noszę mały jogurcik, jak mi się zachciewa jeść to wypijam...

Mąż wcale się nie zmartwił... mnie się tak czasmi dzieje, i słabnę jak nagle się podnoisę.. mam bardzo niskie ciśnienie, choć po tylu latach jakby wzrosło ciut..

No bo jak można funkcjonować 90/50/60??? No jak...

Kaw więc piję jak głupia... co prawda adrenaliny Emil mi dostarcza zawsze...

No może nie dzisiaj, bo go nie było...

A że go nie było chciała zrobić dużo.. i zrobiłam prawie sama, bo mąż w rozjazdach :sick:

Starszak pomalował na drugi raz listewki i pograbił jeden boczek domku, ten mały wąski..

Ja resztę działki pograbiłam, przed działką i po drugiej stronie ulicy...

Powywoził mąż te zdechłe liście jak wpadł...

Porozsypywałam nawóz, krzoki pocięłam...

W zasadzie jest już ładnie...

Jeszcze będzie trzeba troszkę popracować, ale już nie tak mocno jak dziś...

Nie zdążyłam popryskać tym olejem co to już stoi na blacie w kuchni....

Może jutro....?

Miałam dość...

Nawet oko mi się w dzień zamykało, ale czytałam o tych wszystkich nawozach...

Powiem Wam.. że lubię mieć ładny ogród, ale ... hmmm.. czy mój mąż nie może zarabiać tyyyyle, żeby ogrodnika wynająć, i panią do sprzątania i prania... Obiecywał mi kiedyś , że będę jak księżniczka... czyżby to tylko sen był :(

Trzeba jeszcze maliny przenieść... bo wsadziłam gdzie bądź jesienią, a grządki na zakichane pomidory będą potrzebne.. Mąż niech to zrobi ,, bo o niego są te pomidory...

Czyli do zrobienia cały warzywniak... i nic nie siałam...

Sama nie ogarniesz, nie ma bata.

Praca w ogrodzie jest zdrowa, Amberciu, ale w rozsądnych ilościach!

Nie mozna chcieć w tydzień ręcznie kilkunastu arów trawy i chwastów wyplewić ;) albo cos podobnego! :lol2:

Arni - jesli tyle kawy pijesz, to bierzesz wapń i magnez, mam nadzieję...?

:yes: piję...

DEPsia.. ogarniam.. jeszcze.. ale jak mogę mieć pomoc mężową to proszę.. ale on jak zwykle nie ma czasu...

Ogród w tym roku odgruzowuję sama.. niestety...

I w porządkach w domu też jestem sama :(

Za chwilę mycie okien, bo wiosny nie zobaczę....

Ale okna myję dość szybko... i nie myję jakimiś wynalazkami, które pewnie złe nie są.. Od przeprowadzki, jak wyczytałam o środkach do mycie na forum , wykorzystałam ocet.. Dzieła na wiele powierzchni, nie marze się i błyszczy się lustro, armatura, umywalki , okna i podłogi... Tylko potem mam marynowane ręce, a w domu capi octem a nie świeżym zapachem...

Nie mozna chcieć w tydzień ręcznie kilkunastu arów trawy i chwastów wyplewić

?? to znaczy? ...

ja mam tylko 1500m2 na tym dom, taras, podjazdy.. i zostaje z całą pewnością z 10 arów... i... prawie dałam radę... Ale prawie robi wielką różnicę...

Tylko zależy jeszcze co się robi....

To był tylko przykład z tymi arami.

Ważne żeby umiar mieć, mocium panie. ;)

Dzisiaj niedziela, więc żadnych prac, świętować dzień święty i bezkarnie odpoczywać proszę! :lol:

:yes: Dobrze proszę Pani :)

Idę spać.. dzisiaj wstałam po 6.. wczoraj po 5 z mężem i nie usnęłam już..

Zmęczona jestem więc idę w kierunku sypialni... :goodnight::bye:

i jak wyspana? Wypoczeta i usmiechnieta??? :-) Mam nadzieje, ze tak!

A glowa mnie dzisiaj nie boli :-) Za Twoja rada umiar zachowalam i skonczylo sie na malej lampce wina i duzej ilosci mineralnej z cytrynka :lol2:

Wyspana :)

Wstałam o 7.15.. i byłam zdziwiona , że dopiero ta godzina...

Kala nie o wakacjach... sama nie wiem gdzie z rodzinką pojadę...

Na pewno wyjadę z młodym na rehabilitacje lipiec/sierpień do Pustkowa.. dobra baza, basenik przed ośrodkiem i szwedzki bufet, dobrze dają jeść, do tego mała dziurka, lubię takie i wszędzie blisko .. autostradą pognam to i szybko dojadę... tylko co bym w totka wygrała... bo jak wygram w totka to sobie zmienię na ciut szybszy i bezpieczniejszy pojazd...

Ten termin jest też po to, że mąż będzie miał gdzie się zatrzymać jak będzie w pracy, będzie mógł też wpaść na 3-4 dni urlopu w jakąś sobotę/niedzielę.. może zrobi sobie małą przerwę...

Myślałam o ok. 3miasta.. ale .. zachodnie wybrzeże lepsze ma oferty i ciut taniej... i droga szybsza...

O Chorwacji myślę nieustannie i myślę, ale kasy brak :(

Może sierpień/wrzesień uda mi się wyskoczyć na tydzień... Namawiam męża, ale mamy mnóstwo inwestycji i nie wiem jak będzie z kasą... No i czasem męża.. bo jak on jest na wakacjach to nie ma kto za niego pracować... ale jak wszyscy z Polski wracają to ja bym właśnie wówczas sie wybrała na wakacje.. I ciepło nadal, i nie ma takich tłumów, i owoce tańsze... i kwater pod dostatkiem i taniej można z drogi coś znaleźć..

Kala a Po ile Chorwacja ma teraz kwatery?

Nie chce mi się trzepać neta...

Ambercia i super :)

Pomyśleć muszę co na obiad zrobić, bo ja mam brokuły, kalafior i pierś gotowaną.. ale chłopcy też coś muszą zjeść....

Aaaa i pójdę do ogrodu.. ale tylko poprzycinać krzoki te których nie przycięłam.. i popsikać tym olejem, skoro go kupiłam....

Grabić nie będę....

Po południu po Emila... Dziś będzie dopingował nasze siatkarki na meczu na hali. Dostał wejściówkę od trenera ze szkoły za dobre zachowanie.

Mają taki system nagródek.. i czasami dostają wejście na mecz..

Jaki był zadowolony :)

No i powiem, że w tym roku to jest jego pierwsza ze szkoły nagroda :)

No i jeszcze będzie mógł pojechać na wycieczkę do Warszawy... ja już zapłaciłam .. ale szukamy sponsora na autokar...

Będą w łazienkach i w Koperniku i nie wiem gdzie jeszcze... Sama bym pojechała....;)

No i bym z Laskami mogła się spotkać...

No chyba, że w innym terminie...

Dobra.. dobra... nie pracowałam... z grabiami....

Ale pranie wyprałam, nawet dwa i na słonku powiesiłam.. muszę zobaczyć czy wyschło, a trzecie z pralki wyjąć muszę i powiesić...

Nie grabiłam, ale naszykowałam mężowi kwazara ( wcześniej taką malutką 2 litrową spryskiwaczkę) z olejem i wypsikał mąż wszystkie krzaki, iglaki i owocowe.. nawet dwa, albo i 3 razy...

Ja mając kwazara nie na strychu, zrobiłam roztwór z żelazem i popsikałam cały trawnik.. jakby się przyjrzał człowiek to trzeba by było na chwasty psiknąć...

Mam nadzieję, że wojna wypowiedziana w kierunku mchu zadziała..

Teraz sączę kawkę i czekam na telefon, kiedy to się mecz skończy ( na razie dziewczyny mają 1:1) i podjadę po Emila...

Ładnie w mini się ubrałam i mam niedzielę...

Jakże cudnie dziś było...

Ptaki śpiewają, ćwierkają, kosy fruwają, motylki też już są... Inka bryka po dworku,

a najpiękniejsze jest to, że we własnym domku na mojej wsi i na moim końcu świata przelatałam do tej pory w koszuli nocnej.. Jak ja tak kocham takie lenistwo.. Nawet jak obce przechadzają się po drodze to mam ich w nosie, bo ja jestem u siebie.. na końcu świata...