Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przedwczoraj przywieźli mi górale drewienko na taras...

Jest na styk, co mnie martwi...

Za to dechy bardzo mi się podobają i ryflowanie w wierzchu i ryflowanie od spodu. Takiego to ja jeszcze nie widziałam...

Mają co prawda seki, ale mnie akurat sęki w niczym nie przeszkadzają.. mnie się podobają.. nawet parkiet mi się taki niejednolity podoba...

DSC09114.JPG

DSC09113.JPG

DSC09111.JPG

...te grube rowki będą od spodu...

DSC09112.JPG

Tylko teraz nikt nie ma czasu zająć się za robienie konstrukcji i za kręcenie desek... :(

Tak właśnie mamy zamiar dać i po to takie kupiliśmy....

Zamówiłam olej.. nie znalazłam jeszcze w dużych opakowaniach terpentyny... muszę szukać, choć słabo mi to idzie... ale znajdę...

Teraz muszę tylko wymyślić plan zrobienia tarasu co nie jest takie proste, jakby się to mogło wydawać...

Ponieważ mój mąż do Mc Gajwerów nie należy to będzie problem.. znowu ja muszę ruszyć szarymi komórkami, a potem będzie na mnie....

Pamiętacie listwy przypodłogowe???????

Nooo mam... i nawet pomalowałam....

Ale nadal leżą w salonie i czekają na przymocowanie do ściany... Może kiedyś....

o ile listwy brak nie bardzo mnie przygnębia... o tyle brak tarasu baaardzo...

Nawet nie macie pojęcia jak mnie się chce normalnego ludzkiego tarasu....

...oto kilka zdjęć z tarasu...

DSC09124.JPG

DSC09123.JPG

DSC09122.JPG

DSC09121.JPG

I taka oto plumpka będzie na tarasie.. ale właśnie zastanawiam się czy położyć ją na płytkach betonowych, czy kostce, czy na drewnianym tarasie i wszystko zrobić na jednym poziomie czy na dwóch...

DSC09119.JPG

Różnica w poziomie tłucznia a wejścia do domu to 30-33cm... sporo..

No i trzeba zrobić stopień.. tylko czy przy zejściu z tarasu czy przy wejściu do domu?????

Jak by było lepiej???????

Szkoda, że nie potrafię zrobić tego w żadnym programie....

Ze względu na różnice wysokości będą musiały być dwa schodki.. jeden przy zejściu, drugi przy wejściach na taras z domu. Poza tym jakoś olbrzymia pryzma spadniętego śniegu przemawia za tym, aby była różnica poziomów...

Nie wiem tylko czy dobrze myślę...

Co prawda było by to wygodniejsze wychodzenie na taras z poziomie "0" ale.... Bardzo skróci się wysokość ściany... a ma niecałe 3 metry, albo tylko 3m.

Więc była by baaardzo mała wysokość tej ściany ...

Czy dobrze myślę...?

Potrafiła by któraś z Was narysować jak by to mogło wyglądać????