Arnika 01.05.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Bogusiu.. mamy ciepło nawet bardzo. W zimę przy grubo ponad -20-30*C mrozów w salonie miałam od +23*C w górę w zależności jak chciałam mieć ciepło. Powiem tyle, że ja należę do bardzo ciepłolubnych i poniżej +23*C w pomieszczeni kicham i mam katar... więc ciepło musi być. Jedynie toleruję nizszą temp w sypialni i może być 20-21*C Powiem jeszcze że nie dogrzewamy absolutnie kominkiem bo wówczas chyba by była sauna... Kominek zdał egzamin jak padła pompa od podłogówki i trzeba było grzać kominkiem... w salonie było 26*C a w najdalszym pokoju czyli naszej sypialni było tylko +18*C ale mrozy do -30*C dochodziły i sypialnia jest na końcu przedpokoju za 90* zakrętem... Kominek nie ma rozprowadzenia ciepła nadmuchów czy płaszcza wodnego.. Ma być do przepalenia i do ozdoby, dla klimaty i w razie awarii tak jak tej zimy... Ach... jeziorko....Młody kija pomoczył i szczęśliwy, mąż się napracował ( czyny społeczna na rzecz klubu:sick: ... jak za komuny) a ja pokazywałam co i jak pracownikowi przy tarasie....Szkielet skończony... prawie.. bo brakło kątowników więc jutro trzeba będzie dokupić i przykręcić, ale to minuta osiem, bo wszystko już po docinane i nie zostaje nic innego jak skręcić ten szkielecik...Na drugi raz deski pomalować i jak dostaniemy śruby nierdzewki to kręcić dechy do stelaża... zabawy będzie, ale do opanowania.Pracownikowi dzielnie pomagał starszak.. i o dziwo nie zwiał z placu pracy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 01.05.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Byłaś na pokazie fajerwerków ?? WOW Dzwoniłam...myslałam,że Was jeszcze złapię ..... społecznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.05.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Nie .. nie byłam... Ale my na I byliśmy a nie na III , a o 20.00 już w domu.. no może ciut po 20...Ale u mnie w biurze słyszałam przy 3 szybach.. dobrze musieli dawać... Widać nie było.. las.. ale słychać i owszem... A telefonu nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.05.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Stelaż tarasu skończony... Zaczął mąż z panem Bogdanem kręcić już deski... ale cały czas grzmi, nawet spadło kilka kropel deszczu... śpieszą się.. na razie łapią po jednej śrubie, po drugiej do każdej deski dokręcą jak skończą wszystkie przykręcać, i burzy czy deszczu nie będzie.. może bokiem przejdzie.... Zdjęcia jakby co w dzienniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 02.05.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 lece, lece ps, byłam, na czym te legary są? to kamienie jakieś takie duże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.05.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Oooo i nie będzie się kawa wylewała... Taras ma lekki spad w dół... i tak ma być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.05.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Trelinki.. to jak plaster miodu wielki betonowe dawne kostki pod budowę dróg... ciężkie jak diabli.. dużo cięższe od bloczków... Kiedyś z takich trelinek właśnie drogi budowali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.05.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 No sliczniutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 02.05.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 fajny tarasik:)))) kawka będzie smakowała wybornie:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.05.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 (edytowane) . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.05.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Dzięki Koniecznie musisz przyjechać Ryfle sa, ale takie drobniusieńkie. Taras nie bedzie skończony bo brakło ... jakieś 6-8 desek... na stopień i maskowanie... Fakt tego nie mierzyłam bo miało być ze stopniami pod oknami, ale na to też by nie było drewienka.. mało tego... deski były sporawo za krótkie.. Więc jest stopień przy zejściu z tarasu ale po całości... Muszę jutro dokładnie pomierzyć i domówić... Ponieważ brakło desek.. to położyliśmy zwykłe świerkowe aby móc chodzić przez jakiś czas dopóki dopóty nie będzie modrzewia... Ale jutro jeszcze mąż poskręca na drugie śruby i zaolejować, zawoskować.. i kawkę już od weekendu z całą pewnością można pić na tarasie Jutro fotnę bo już nic nie widać, a i baterie wszystkie padnięte są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.05.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 (edytowane) \ Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 02.05.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 tarasik wygląda super:) mnie jak panowie od kostki zrobili schodki na i z tarasu i do kotłowni to się jak głupia dzwonkiem cieszyłam i do tej pory nie mogę przywyknąć że z tarasu skakać nie trzeba ani się wspinać na niego:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.05.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Cieszę się... nawet baaardzo... Tylko , że martwi mnie nieukończenie, ale na to jakaś spokojna jedna sobota i będzie OK Już nie mogę doczekać się kiedy poustawiam stolik, kiedy poustawiam krzesła i kiedy zasiądę na tym moim tarasiku WUsia.. a ja już któryś raz weszłam do Ciebie i nic nie widzę chyba od dwóch lat;).. pokażesz kostkę czy też jakieś inne fotki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 02.05.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 biję czołem bo z kostką to jest tak że jak wracam z roboty to z automatu wjeżdżam brumem na plac i nie chce mi się wyjeżdżać coby fotę zrobić ale słowo kiedyś nie zapomnę i zostawię autko za bramą póki co pokażę trochę wiosny i latającą rudą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.05.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 (edytowane) . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 02.05.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 TAR-cia właśnie wrzucam;) ale trochę to potrwa:rolleyes: będą w roślinkach i zwierzakach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.05.2012 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Nie mogłam spać.... raniutko wstałam pozamiatałam tarasik.... Zdjęcia pstryknęłam.... Zaraz wystawiam stolik i piję kawę na tarasie słuchając śpiewu ptaków Mąż niech skręca deski;) resztę brakujących desek na stopień i maskujących przykręcimy jak pan dowiezie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 03.05.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Nie Arnika, ale na pewno w Twoim jest miejsce na przylot 18.05 do Milanowka. Aleeeee Cie zrobilam. Ja baaaaaaaaardzo serdecznie zapraszam, będzie mi Cie milo gościć A taras sliczniuuuuuuuuuuuuutki, faktycznie tylko kawę pić, miłego dnia życzę No i widze roslinki juz są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.05.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Arniczka - PIĘKNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts