Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

Arni w sumie to Cie rozumiem. Mnie rowniez wkurza zupelnie niewydolna publiczna sluzba zdrowia. Moze dlatego od czasow ukonczenia studiow nie zrobilam zadnego badania i nie zaliczylam zadnej lekarskiej wizyty korzystajac z dobroci jasnie panujacego NFZ :mad: Nawet skomplikowany zabieg ortopedyczny musialam zrobic prywatnie ... A skladki place :mad:

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Właśnie dlatego, że składki pochłaniają część naszego budżetu nie chodzę jak nie baaardzo muszę do prywatnych gabinetów...

Nie jest źle... już nie raz mąż mnie podnosił z poduszki rano.. na wakacje jeżdżę z własną poduszką bo po innych to nie wstanę...

Jeszcze tak z kilka dni będzie mnie podnosił i przejdzie....

Trochę po prochach rozruszałam się na siłce...

Malka ta siłka przeniesiona co to tylko dla kobiet była koło Ciebie ja ją odwiedziłam.. i wcale extra nie jest.. choć mięśniaków nie ma, i spoconych facetów.. no i mam daleko...

Na razie karnet wykupiłam na 12 wejść, bo i tak wyjeżdżam raz na południe pod samiuśkie Tatry, a dwa na samiuśką północ... więc nie miałabym kiedy... i nie rzuciła mnie na kolana.. muszę jeszcze salsę oblookać...

Właśnie dlatego, że składki pochłaniają część naszego budżetu nie chodzę jak nie baaardzo muszę do prywatnych gabinetów...

to troche jak "na zlosc mamie odmroze sobie uszy" ;) Nie mysl w takich kategoriach. Nie warto sie kopac z koniem. Jest stan chorobowy, to trzeba go zdiagnozowac a potem wdrozyc leczenie :yes: Nie lubisz kolejek, diagnostyki "z laski", recepcji traktujacej sie z wyzszoscia boga i lekarzy z wiecznym fochem (pewnie to nie regula, ale pokazna wiekszosc), co to nawet nie wysila sie, aby wyartykulowac diagnoze ;), to trzeba wyskoczyc z paru stowek i zlatwic sprawe wg wlasnych preferecji. Ale trzeba :-) Teraz rece Meza jakos Cie pionizuja, ale za rok albo dwa moze juz nie byc tak latwo ... :( A poza tym po co sie meczyc, cierpiec i faszerowac lekami p/bolowymi co to nie lecza tylko watrobe zatruwaja??? No po co??? ;)

I w tym momencie zgadzam się absolutnie z Ambercią! Dopóki mamy do doopy publiczną służbę zdrowia, dzięki naszym jaśnie panującym włodarzom, to niestey przy większych dolegliwościach lepiej wydać trochę kasy niż narażać się na niepotrzebne złe konsekwencje zaniedbań pseudolekarzy!

U nas padało przez kilka dni.. znaczy padało, przestawało, i znowu padało....

Ziemia jest mokra, dobrze podlana...

Jest Pani zadowolona :)

Dostałam wczoraj sadzonki rudbekii , cyni i jakiegoś innego zielonego, powsadzałam w deszczu... sadzonki stoją...

Za to baaardzo nie podobają mi się pomidory... jakieś takie... no jakby usychały... i mam zagwozdkę... wykopać i wsadzić nowe... czy zostawić te...

Ach... ze mnie ogrodniczka....

U nas wychodzi słonko... nieśmiało... ale może być ładny dzień :)

Lecę na siłkę... ;)