DPS 03.07.2012 04:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 O, jakie ładne bukiety! Arni - ja to bym któregoś samsunga, ale o tym już wiesz. Mężowi współczuję awarii - to musi być naprawdę kłopot dla Was, zwłaszcza, jeśli auto nie daje się naprawić w szybki sposób. Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej wróciło do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 03.07.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Wioluś, no to Młody się popisał, skoro dyplomy do domu przytargał i dobre świadectwo Gratuluję Co lapków, to mam della i w pracy (latidtude) i w domu (xps m1530) - i nie polecam... ten biurowy to jeszcze ujdzie, mam mniejsze wymagania wobec niego i nic takiego na nim nie wyczyniam, żeby nie dał rady, ale domowy mimo świetnych parametrów to muli straszliwie... Mąż ma samsunga i jest bardziej zadowolony ze swojego modelu. Trzymam kciuki, żeby autko szybko znowu było na chodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 03.07.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 ... Mąż ma samsunga i jest bardziej zadowolony ze swojego modelu..... sie zamień, pewnie z trudem, ale sie zgodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 03.07.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Wiola, pytanko: ile masz odstępu pomiedzy deskami na tarasie? chodzi mi o szerokość. M. chce dac 0,5 cm ale mi sie wydaje ze to za dużo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 03.07.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 sie zamień, pewnie z trudem, ale sie zgodzi próbowałam, nic z tego... widać słabo z przekonywaniem u mnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.07.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Noooo i mąż wyjechał...... Wyjechał.... dojechał aż pod Opole i na A4 rozleciała mu się skrzynia biegów... Przywieźli go na lawecie... o raaaany Ale sie porobilo Bardzo wspolczuje, tym bardziej ze to nie taka zwykla awaria samochodu, tylko awaria samochodu - pracujacego ... Mam nadzieje, ze serwis szybko upora sie z usterka ... Co do karm, to dokladnie trzeba czytac sklad na opakowaniu. Czesto drogie (reklamowane) karmy maja baaardzo enigmatyczny sklad, albo wrecz nieakceptowalny. Bardzo niska zawartosc miesa, mnostwo glutenu, bialko pochodzenia roslinnego, za duzo tluszczu, mase pulpy buraczanej, konserwantow i smieci. Karmy marketowe to juz calkowita porazka. Chappi, Puriny, Pedigree sa bardzo chetnie jedzone przez psy, ale tylko dlatego ze do smieci dodaje sie cala mase wabiacych zapachow. Nie dziwota, ze psy w pedzie rzucaja sie na te granule. No i jeszcze jedno. Generalnie wszystkie dawki na ulotkach karm sa bardzo mocno zawyzone. Dla mojej suczy producent rekomenduje ok. 120g dziennej dawki. Ja podaje 40g i jest to absolutnie wystrczajaca ilosc. Przy 120g mimo duzej dawki ruchu, mialabym opasle psy. Dlatego nie trzeba zmieniac karmi na light, tylko przyciac porcje i kontrolowac co domownicy daja psu podczas wlasnych posilkow Sorry, ale nie wiem jak mozna miec grubego psa??? Znaczy ze jak? Sam idzie do lodowki, otwiera i wyjada druga i trzecia kolacje? No dobra powyzsze nie bylo do siersci Wusi i Moosi ... wiaaadomo, ze koniki moglyby same obsluzyc i lodowke i spizarke Ale kurduple??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 03.07.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 tzn że w karmach nie pownno być żadnych zbóż??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.07.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 tzn że w karmach nie pownno być żadnych zbóż??? no ale po co psu zboza? Czy gdybys gotowala psu jedzenie dodawalabys tam produkty maczne? Dawalabys chleb, bulki? Bialka ze zboz z nich nie przyswoi bo nie jest w stanie, celuloze nie strawi, wszak to nie gryzon, a weglowodany moze pobierac w mniejszej ilosci i z lepszych zrodel. To samo dotyczy pulpy ziemniaczanej, ktora tez czesto upychana jest do granulek. Czysta skrobia, ktora "przelatuje" przez psa i pol biedy gdy nie czyni szkody w postaci alergii i niestrawnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 03.07.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Amber to podaj mi karme gdzie nie ma zboz, kurcze co sprawdzam to jest jeczmien np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.07.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 ja karmie akurat Orijenem http://www.krakvet.pl/orijen-25kg-p-11281.htmlAle bez zboz jest jeszcze ta Acana (nie wszystkie Acany maja ok. sklad. Trzeba sprawdzac) http://www.krakvet.pl/acana-pacifica-400g-p-12590.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.07.2012 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Skrzynię mechanik targa... już prawie wyjęli. Trzeba kupić nową Jest roz....na... Auta nie wziął - kangura, bo za mały Wpadłam tylko kliknąć... posiedzę może w nocy albo jak uporam się ze skrzynią... Pojeździliśmy na miejscu ale nie mają... szukam w Polsce.... Jak co to dziś mamy wycieczkę krajoznawczą... Wiolaszka... my robiliśmy przerwy na 2-3mm... miarką były tarcze ze szlifierki... teraz jest ponad pół cm... jest dobrze. Jak robiliśmy na tarasie nad Pogorią 0,5 cm to teraz mamy szczeliny przewie centymetrowe. wszystko zależy od drewna jakie suche... tfu... mokre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.07.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Karuś to latem gruby jest zawsze - wina gości, każdy koniecznie chce go nakarmić. Dopiero jak kończy się sezon, to Karuś zaczyna wracać do normalnego wyglądu, dzięki naszym wysiłkom. Nie upilnuje się, proszę, żeby chociaż nie dawali psu ciastek i chleba ale ludziom to wisi. Jak widzę to wrzeszczę, ale i tak dostaje, widzę przecież po nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.07.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 (edytowane) . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.07.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Mysle, ze gdyby ktos chcial dokarmiac nasze psy, to tez by mi sie to nie podobalo i z pewnoscia dosadnie bym to zakomunikowala. Na szczescie mam taki posluch w spoleczenstwie , ze nikt z dokarmainiem do naszych psow nie startuje Depsia, krzycz ile wlezie! A dodatkowo zalacz punkt do regulaminu korzystania z dobrodziejstw Waszego pensjonatu zabraniajacego dokarmiania zwierzat wszelakich Arni, no to sie narobilo ... Mocno zycze szybkiego znalezeinia skrzyni i uruchomienia autka ... Cos ostatnio macie sporo problemow z jezdzidelkami Normalnie jakby innych problemow brakowalo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 03.07.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 (edytowane) ja karmie akurat Orijenem http://www.krakvet.pl/orijen-25kg-p-11281.html Ale bez zboz jest jeszcze ta Acana (nie wszystkie Acany maja ok. sklad. Trzeba sprawdzac) http://www.krakvet.pl/acana-pacifica-400g-p-12590.html no wlasnie dla szczeniakow ma owies ale niby pisza ze nie ma glutenu , ciekawe czy jej posmakuje http://www.krakvet.pl/acana-puppy-small-breed-340g-p-12802.html Edytowane 3 Lipca 2012 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 03.07.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Wiolaszka... my robiliśmy przerwy na 2-3mm... miarką były tarcze ze szlifierki... teraz jest ponad pół cm... jest dobrze. Jak robiliśmy na tarasie nad Pogorią 0,5 cm to teraz mamy szczeliny przewie centymetrowe. wszystko zależy od drewna jakie suche... tfu... mokre... Wiola, dzięki za odpowiedź, baardzo dziekuję Problemów z samochodem współczuję, naprawdę, mnóstwo kłopotów przez te samochody, jak nie urok to sraczka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.07.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Nooo trochę bardzo poważnie się narobiło.... Nawet bardziej, niż bardzo... a samochód na życie zarabia... i nijak w tym momencie nie były przewidziane i nawet przez myśl nam nie przeszły takie i to w takiej wysokości wydatki... No cóż... życie... Jutro mamy dwa miejsca do odwiedzenia... jedno jakieś 20-30km od nas, drugie prawie 200 w Łodzi... jedno za drugim, że tak powiem... Mam nadzieję, że skrzynię kupimy i przywieziemy do warsztatu, a tu chłopaki staną na głowie i przełożą ją... Choć czarno to widzę, żeby jutro udało się wyjechać... I jeszcze najważniejsze, że skrzynia po którą pojedziemy będzie taka sama jak my ją mamy... jest ich kilkadziesiąt modeli.. i znajdź tu ten jeden jedyny... Wiolaszka nie rób dużych odstępów, bo potem będziesz miała za duże szczeliny... chyba, że chcesz i lubisz.. bo ja już nie chciałam i mnie się nie podobają, i zrobiliśmy małe, i w/g mnie są OK i ładnie wyglądają... spytaj Malki albo Wusi cz dobre... Po tym jak Inka przestała chodzić, to jest w domu i wszędzie całkowity zakaz dokarmiania psa.. jak co to 100zł do skarbonki na naprawianie psa u weta.. Prawie to działa, ale ja nie zebrałam jeszcze żadnej złotówki mam za miękkie serce, ale nie pozwalam dokarmiać, może dostać kawałek jabłka, marchewkę, ale nie słodycze, albo inne ludzkie... Markotka.. a tej co załatwiłam nie je? Moja je.. ale nie ma innej alternatywy.... ale ma na bazie ryb i powinna być dobra.. To co pisała wcześniej Ambercia.. do marketowych paści dodają zapach i psy chętnie jedzą, ale później bardzo poważnie chorują... Mam przykład sznaucerka na czapi marketowym.. jak właścicielka się chwaliła, że jaka to dobra karma, jak pies ją chętnie zjada, jaka tania i co my wymyślamy z innymi... no i nastał dzień kiedy z 5 letni pies się bardzo poważnie rozchorował i w sumie po bardzo kosztownym leczeniu odszedł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.07.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Wiola no wlasnie nie chce jesc, dorzucam jej marchwki gotowanej i kalafiora troche, zeby ukryc te chrupki to wyjada warzywka tylko. Nie planowalam marketowych, zaczelam od wyszukiwania listy dobrych karm no i niestety orijen i acana sa najdrozsze ale w sumie pies maly to i duzo nie zje byle chcial jesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 04.07.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Wiola trzymam kciuki za poszukiwania skrzyniowe:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 04.07.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Wpadłam nadrobić zaległości:)... i widzę, że nie wiele straciłam... i o psach i o samochodach;). A tak poważnie, to na samą myśl uziemienia bez samochodu dostaję ciarek... jak nie mam pół dnia autka, bo jest na przeglądzie, to już czuję się jak bez ręki. Trzymam kciuki za szybką i sprawną naprawę, a przede wszystkim za znalezienie TEJ właściwej skrzyni:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts