Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nadulka ja jeszcze nie mam podłogówki włączonej.. kominek tez nie odpalony.

Dzisiaj było ciepło na dworze to i okna pootwierane ... po co wiec grzać...

Narobiłam się jak dziki agrest.. rak nie czuję..

przekopałam widłami kawałek może ze 2-3m2 ziemi... kawałek pod nową rabatkę, a kawałek pod trawkę... Tam rósł sam perz... usunęłam go, mam nadzieję , że w całości... pryskałam też randapem..

I teraz zastanawiam się czy poczekać aż może coś wyrośnie z tego kawałka , może został jakiś kawałek perzu i potraktować go randapem, czy może posiać trawkę i niech sobie rośnie??????

Bożesz... rąk nie czuję...

A to tylko kawalątek ziemii...

Co będzie dopiero od frontu jak tam tylko perz jest i osty... Ale to dopiero po zrobieniu kostki będę się martwić...

Poprosiliśmy o przyjazd hydraulika.. Trzeba wreszcie podłączyć do odpływów zlew żeliwny co to ma być na tarasie... trzeba zamontować kran, i naprawić zeszłorocznego babola co to pod elewacją się sączyła woda, usunąć nitkę z podłogówki co to się dziura zrobiła... i jeszcze jedna robota.. ma kilka prac/punktów do zrobienia, naprawienia, zamontowania.. Mąż nie chciał się za to wziąć... ani, ani..

Masakra. jak facet nie może się wziąć za co przynajmniej niektóre rzeczy.. Ale może się nie zna.. będzie dumał i dłubał i spieprzy... Więc zrobi to hydraulik i będzie git..

Może etap z hydrauliki w domu zakończymy, a może jeszcze coś gdzieś wyjdzie..

przynajmniej będzie bliżej niż dalej...

Jeśli będzie zlew na tarasie, to i będą pociągnięte deski do końca do ściany.. ni i pozostanie wykostkować stopień i zaślepić taras., wykończyć go... wówczas sierściuchy nie będą czyściły mi pod tarasem...

Ile mamy rzeczy zaczętych a nie skończonych ...

Prowizorki, albo niedokończone rzeczy są od.. od wprowadzenia się, bo nie było czasu, bo nie było kasy...

Chciałabym aby wszystko zostało skończone.. Wreszcie.. ale dużo weekendów trzeba by było poświęcić aby to wsio skończyć..

A już przy kopaniu dotarło do mnie,m ze niestety wysiadam już.. coś co robiłam nawet dwa- trzy lata temu to teraz nawet połowę nie zrobię.. jestem zmachana i wykończona...

Nadulka.. a o której będziecie w Ikei i na jak długo, czy tylko po coś konkretnego i przelecicie jak burza... Bo nie wiem czy hydraulik nie będzie i jutro i w środę bo ma trochę roboty... a jak bym mogła to też bym się urwała na chwilkę i wypiłybyśmy jakąś kawkę ;) Tylko nie wiem jak będzie z tym hydraulikiem...

Amtla.. mam taki zlew żeliwny tarasowo - ogrodowy.. Jak go zobaczyłam jeszcze na etapie SSO to się w nim zakochałam i kupiłam z myślą o usadowieniu go właśnie na tarasie, po to aby móc sobie ręce opłukać, kieliszek czy łyżeczkę, żeby nie musieć wchodzić do domu...

Ooo taki...

DSC09119.JPG

Tu jeszcze nie podłączony, i bez kraniku...

Emi.. troszkę się napracowałam, nawet w nocy spać nie mogłam... To i dobrze, bo właśnie odkryłam , że musi być jakieś sitko w tym zlewie, a nie tylko rura.. a jak pierścionek wpadnie.. to już tylko go w kanalizy znajdę... ;)

Ja jestem typem skowronka :D Im wczesniej tym lepiej ale bez przesady ;)

Codziennie o 6 na nogi żeby wyprawić do szkoły i do pracy, Mój M. jest tak zakrecony ze potrafi bez kluczyków do samochodu wsiąść. Dobrze, ze o dziecku pamięta ;)

A co do kratki, to najlepsza byłaby jakaś metalowa dopasowana kształtem do otworu wylotu, nie?

No znam takiego, który dziecko zostawił w samochodzie pod pracą, bo zapomniał do przedszkola zawieźć, a maluch zasnął podczas jazdy :lol2:

Dobrze, że żona zadzwoniła i spytała jak tam w przedszkolu było :rotfl:

Oooooo jeśli tacy się zdarzają, to z moim nie jest najgorzej ;)