wiolasz 17.09.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Wiola, wyjdź na podwórze, jest cieplej niż myślisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.09.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Tak jest cieplej.. ale ja w lato w zimowej kurtce siedziałam na tarasie;) Jeszcze chwilkę i pójdę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.09.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Kuźwa.. w domu jest tylko 20*C.. chyba trzeba zaczęć grzać... Nogi mi marzną, nos mi marznie... w polarach nie zamierzam po domu śmigać.. wiec trzeba ślubnemu zakomunikować o rozpoczęciu sezonu, może najpierw kominkowym a później grzewczy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 17.09.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Arnika ja też już mam grzejniki odkręcone,bo marznąć nie będę.Ja też z tych ciepłolubnych zdecydowanie jestem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.09.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Nadulka ja jeszcze nie mam podłogówki włączonej.. kominek tez nie odpalony. Dzisiaj było ciepło na dworze to i okna pootwierane ... po co wiec grzać... Narobiłam się jak dziki agrest.. rak nie czuję.. przekopałam widłami kawałek może ze 2-3m2 ziemi... kawałek pod nową rabatkę, a kawałek pod trawkę... Tam rósł sam perz... usunęłam go, mam nadzieję , że w całości... pryskałam też randapem.. I teraz zastanawiam się czy poczekać aż może coś wyrośnie z tego kawałka , może został jakiś kawałek perzu i potraktować go randapem, czy może posiać trawkę i niech sobie rośnie??????Bożesz... rąk nie czuję... A to tylko kawalątek ziemii...Co będzie dopiero od frontu jak tam tylko perz jest i osty... Ale to dopiero po zrobieniu kostki będę się martwić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 17.09.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Nawet mi nie mów,ja nie wiem czy mam plecy,wszystko mnie boli.Ale znowu coś zrobione:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.09.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Poprosiliśmy o przyjazd hydraulika.. Trzeba wreszcie podłączyć do odpływów zlew żeliwny co to ma być na tarasie... trzeba zamontować kran, i naprawić zeszłorocznego babola co to pod elewacją się sączyła woda, usunąć nitkę z podłogówki co to się dziura zrobiła... i jeszcze jedna robota.. ma kilka prac/punktów do zrobienia, naprawienia, zamontowania.. Mąż nie chciał się za to wziąć... ani, ani.. Masakra. jak facet nie może się wziąć za co przynajmniej niektóre rzeczy.. Ale może się nie zna.. będzie dumał i dłubał i spieprzy... Więc zrobi to hydraulik i będzie git.. Może etap z hydrauliki w domu zakończymy, a może jeszcze coś gdzieś wyjdzie.. przynajmniej będzie bliżej niż dalej... Jeśli będzie zlew na tarasie, to i będą pociągnięte deski do końca do ściany.. ni i pozostanie wykostkować stopień i zaślepić taras., wykończyć go... wówczas sierściuchy nie będą czyściły mi pod tarasem... Ile mamy rzeczy zaczętych a nie skończonych ... Prowizorki, albo niedokończone rzeczy są od.. od wprowadzenia się, bo nie było czasu, bo nie było kasy... Chciałabym aby wszystko zostało skończone.. Wreszcie.. ale dużo weekendów trzeba by było poświęcić aby to wsio skończyć.. A już przy kopaniu dotarło do mnie,m ze niestety wysiadam już.. coś co robiłam nawet dwa- trzy lata temu to teraz nawet połowę nie zrobię.. jestem zmachana i wykończona... Nadulka.. a o której będziecie w Ikei i na jak długo, czy tylko po coś konkretnego i przelecicie jak burza... Bo nie wiem czy hydraulik nie będzie i jutro i w środę bo ma trochę roboty... a jak bym mogła to też bym się urwała na chwilkę i wypiłybyśmy jakąś kawkę Tylko nie wiem jak będzie z tym hydraulikiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 17.09.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 No to się dzisiaj napracowałaś, współczuje, ja odpoczywałam po "trudach "weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 17.09.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Arniko, to widzę,że się porządnie wzięliście za wszystkie zaległe roboty...Ja też wolałabym robotę hydraulika oddać hydraulikowi...ale sprawdzonemu - Ty coś przecież o tym wiesz. Nie doczytałam, jaki i po co zlew na tarasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.09.2012 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Amtla.. mam taki zlew żeliwny tarasowo - ogrodowy.. Jak go zobaczyłam jeszcze na etapie SSO to się w nim zakochałam i kupiłam z myślą o usadowieniu go właśnie na tarasie, po to aby móc sobie ręce opłukać, kieliszek czy łyżeczkę, żeby nie musieć wchodzić do domu... Ooo taki... Tu jeszcze nie podłączony, i bez kraniku... Emi.. troszkę się napracowałam, nawet w nocy spać nie mogłam... To i dobrze, bo właśnie odkryłam , że musi być jakieś sitko w tym zlewie, a nie tylko rura.. a jak pierścionek wpadnie.. to już tylko go w kanalizy znajdę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.09.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Cześć, u mnie dziś podobno ma byc +25, śmiem twierdzić ze tym razem się nie mylą bo już po spacerku jesteśmy i widzę ze cieplutko.. Zlew fajny, i koniecznie musi być kratka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 18.09.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 No to u na stak ciepło nie jest 16 stopni, Wiolasz to Ty ranny ptaszek jesteś, tak rano spacerek, 25 stopni ojejku ciepełko sni mi sie po nocach :0 Wiola zobacz nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, kratka musi byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.09.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Zastanawiam się czy znajdę taką jakby kuchenną, czy tylko wystarczy koszyczek?Bożesz.. jak mi jest zimno.... Tak zmarzłam przy kompie, że maskra.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.09.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Ja jestem typem skowronka Im wczesniej tym lepiej ale bez przesady Codziennie o 6 na nogi żeby wyprawić do szkoły i do pracy, Mój M. jest tak zakrecony ze potrafi bez kluczyków do samochodu wsiąść. Dobrze, ze o dziecku pamięta A co do kratki, to najlepsza byłaby jakaś metalowa dopasowana kształtem do otworu wylotu, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 18.09.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 No znam takiego, który dziecko zostawił w samochodzie pod pracą, bo zapomniał do przedszkola zawieźć, a maluch zasnął podczas jazdy Dobrze, że żona zadzwoniła i spytała jak tam w przedszkolu było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.09.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 No znam takiego, który dziecko zostawił w samochodzie pod pracą, bo zapomniał do przedszkola zawieźć, a maluch zasnął podczas jazdy Dobrze, że żona zadzwoniła i spytała jak tam w przedszkolu było Oooooo jeśli tacy się zdarzają, to z moim nie jest najgorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.09.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Dobre Kupiłam wszystkie hydrauliczne dynksy.. oprócz sitka do zlewu A po to tylko do casto pojechałam.. no i jeszcze sprawdzić cenę agro.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.09.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Agro- dla mnie ale 150% więcej niż na all to ja ja przepłacać nie będę. A a propos dzielnych tatusiów -mój zgubił mnie zimą, w drodze do przedszkola -spadłam z sanek do zaspy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.09.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Mam zlew na tarasie... i jest woda... Do skończenia tarasu zostało wyłożyć stopień z kostki i zamaskować przestrzeń pomiędzy stopniem a tarasem... Mam nadzieję, że jeszcze w tym roku damy radę.. Oby.. bo mam dość nieskończonych rzeczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 18.09.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 No powiem, że zlew rewelacja, robi duże wrażenie. I ogólnie bardzo ładnie masz wokół tego tarasu, ja dzisiaj wrzosy sadziłam na "górce" od tarasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts