Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wioluś tak od przodka jak zrobiłaś całość wygląda fajnie i spójnie, nie przepadam za falami ale Ty lubisz i u Ciebie fajnie wyglądają, jasny trójkącik źle nie wygląda, optycznie "ulżył" masie ciemnej kostki, a to że Ty chciałaś inaczej to rację mają dziewczyny;) u mnie te prostokąty przed garażem też miały być zupełnie inaczej zrobione ale chłopakom też brakło grafitu i tak kombinowali jak mogli;) i patrzyli błagalnie jak z roboty wróciłam czy klepnę czy każę im to rozbierać;) i stopnie na schodkach też z tej przyczyny mam jasne;) ale uczciwie przyznali że zrobili tak bo kostki im brakło a że resztę zrobili bardzo fajnie i zimno było to nie miałam sumienia kazać im rozbierać;) i w sumie raz dwa przestałam na to zwracać uwagę tym bardziej że przeważnie auto na tym stoi:rotfl:

Jak to co za kartka.. , że wejście przez garaż... :lol2:

Tak serio pisze... Brukarz położył płytki granitowe na zaprawie cementowej. Muszą związać i nie wolno po nich ze dwa dni chodzić, to samo mam w kotłowni... I już dzisiaj miałam kilka osób które by na to weszły... jakby weszły to by popierniczyły płytki...

Umyłam w salonie okna i uprałam firanki... Na jutro mam dalsze okna i zasłony, ale te to z prasowaniem mam... Jak wrócę od fryzjera to dopiero wezmę się za dalszą robotę.....

Zmęczyłam się dzisiaj, choć niewiele zrobiłam... Chyba psychicznie jestem wykończona...

TARcia co w rondzie i jak posadzić.. masz pod ręką gdzieś puzelki, bo ja za nic i nie wymyślę i nie zrobię w tych puzzlach bo nie umiem.. a próbowałam w wersji bezpłatnej, skoro sobie nie radzę to i te kilka dych wyrzucone by były...

Korci mnie jak nie wiem ten buk na pniu, może vanika... ale czy by pasowała? I co jeszcze?

(...)A my na tej ławeczce jak na "Ranczo " będziem siedzieć;):)

Fajnie, będziemy mogli kulturalnie mamrota wysączyć.

Od frontu i w całości wygląda całkiem galancie, a poza tym czyściutko, schludnie, spójnie - czego chcieć więcej?

Na zdjęciach zawsze pierwszy plan jest przerysowany, wyolbrzymiony w stosunku do tła. Patrząc teraz od ulicy, ten trójkąt wcale nie jest jakimś przytłaczającym elementem. Gdy postawisz na nim tą ławeczkę i 2 palmy w donicach, to jeszcze bardziej zniknie.

Jest git (a może już się przyzwyczaiłem:rolleyes:).

Jak ładną ławeczkę ustawisz, to jeszcze to miejsce może stanowić wizytówkę twojej posesji - jako tło na wizytówkach Szanownych Państwa Arnikostwa może widnieć:D

Brakuje mi jeszcze jednej fotki - takiej całościowej, z częścią garażowo-parkingową;)

Yetuś będzie..

Wczoraj pan jeszcze ubijał a ja z drabinki pstrykałam zdjęcie... Proszę wyobrazić sobie moje poświęcenie.. mój lęk wysokości...

Ogólnie nie jest źle, aczkolwiek wolałabym trójkąt brązowy...

Spać w nocy za nic nie mogłam... A teraz chce mi się spać...

Idę do fryzjera zrobić z siebie kobietę... ;)

Wiola, jest pięknie, ja jak Depsia-naprawde uwazam ze jest pięknie. Mimo że dopiero teraz na wsi mieszkam ;)

Jakby nadało lekkości wsród ciemnych kostek.

I bardzo mi się te fale podobają, w jakie są kostki ułożone:p

Najważniejsze to zeby było porządnie zrobione, męzowi na pewno też się spodoba a będzie miał satysfakcję, ze to Jego pomysł był ;)

Ja tam widze na tym jasnym trójkącie ciemne donice z jakimiś drzewkami małymi, albo tujką kulką. No i oczywiście ławeczka...

Ławeczka już jest.. stała przez rok w garażu.

Będzie wystawiona przed dom... ;)

Czyli winko, winiaczki i inne mamroty + kawkę w cieniu już będzie na czym pić ;)

Pomysł z jasnym trójkątem nie męża, a brukarzy, ale mężowi się spodobał. W sumie wzór nie jest jakiś od czapki.. tworzy jedna linię i jedną całość...

I bynajmniej nie chodzi mi o to aby wszyscy chwalili i byli nie szczerzy. Ja mam zupełnie inny gust niż połowa ze mną rozmawiających. I jak coś MNIE się podoba to nawet jak 100 osób powie mi, że im nie bardzo będę tego bronić i nikt mnie nie urazi ( tak było np z kafelkami w kuchni i wzorkiem w kwiatuszki) mogli sobie wszyscy mówić że Beee a mnie się te kwiatuszki podobały.. Jak kwiatuszki się znudzą to wydłubie je i wstawię coś innego.Tak też było z sofami jak pytały mnie dziewczyny na jakie będę zmieniać.. na żadne. Te są OK i te pozostaną... ;)

I cieszę się że zaglądacie i piszecie.. tych łuków będę bronić, bo mówiłam, że prosto nie będzie.. ale mnie nie widzi się trójkąt i już...

No cóż,..... kompromis trzeba było mieć i zrobić.. albo czekać nie wiadomo do kiedy na skończenie i przywiezienie 2-3m@ brązowej kostki.

Jest równiutko, czysto, można po prostym chodzić.

Praca wykonana jest super. Bardzo mi się ich praca podobała :)

Muszę tylko z miotłą po placu polatać... ;)

Ławeczka już jest.. stała przez rok w garażu.

Będzie wystawiona przed dom... ;)

Czyli winko, winiaczki i inne mamroty + kawkę w cieniu już będzie na czym pić ;)(...)

No to tylko patrzeć jak się wiejski ośrodek kultury do ciebie przeniesie;).

Jak bym kiedy jechał to pewnie i plastiki jakie trzeba by wziąć, bo z gwinta to już chyba pić nie będzie wypadało :rolleyes: - toż to będzie prawie już tak kulturalnie jak w knajpie u Wioletki:lol2:

Jestem blondynką, nie mam już kilometrowego odrostu i łysa jestem tu i ówdzie jak Inka na tyłku;)

Mąż będzie sie złościł, bo już ku.... leciały przez telefon...;)

Wklejam na szybko bo lecę po Emila...

DSC09856.JPG

DSC09859.JPG

DSC09863.JPG

DSC09868.JPG

DSC09862.JPG

DSC09858.JPG

DSC09857.JPG

Jak sobie tak teraz pozamiatałam to jest ładnie.. zielonego nawsadzamy i będzie git;)

A ja osobiscie odebrałam roboty brukarskie i mówię,że jest git :) bardzo git :)

a jak ławeczka stanie i donice to bedzie miodzio.

i to,że u siebie bym tak nie zrobiła, nie znaczy,ze nie może mi sie podobać - nie :)

A i dzięki za kawke i fryzjera -młodemu prawie oczy wyskoczyły, jak mnie zobaczył :lol2: