Arnika 25.10.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Bożesz... 40 gdyby zostało w takiej cenie to i tak baardzo dużo jak na teraz dla nas... Podłogówka już jest.. Trzeba by było pompę + solary i całą automatykę .. nie znam się... Wiecie co.. ja akurat w tym temacie to jestem blondynką... Aluś.. to już się cieszę.. i już wiem gdzie mój mąż będzie chciał oglądać i dopytywać się... ja ogródek.. on kotłownie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.10.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 A co to są kolektory pionowe????To są te wiercone w głąb ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 25.10.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 widzę,że muszę się nieźle przygotować najgorsze to bedzie rozkopanie ogrodu. Jak wjedzie ciężki sprzęt do odwiertów to ci zrobią demolkę na posesji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 25.10.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 A co to są kolektory pionowe???? To są te wiercone w głąb ziemi? dokładnie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.10.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Wiola, nie wiem co to jest to MPI, co do benzyniaków, to jednak jestem zwolenniczką diesli, nie wiem czemu ale tak mam;) powodzenia w szukaniu. Od 1995r jeździliśmy i nadal mamy diesla.. ale w sumie obsługa diesla nie jest tania.. Wiemy to na własnej skórze.. od lat.. Teraz mam benzynke i sobie chwalę.. fakt, jeżdżę na krótkich dystansach, więc zanim diesel się nagrzeje to ja już go parkuje, a benzynka to tu podjadę, tam stanę i jest dobrze.. MPI to starszy model silnika bez zbędnych turbin bardzo wytrzymały i dobry do zagazowania. Skoda do tego silnika od razu wstawiała w fabryce gaz. Dlatego zmieniałaś turbinę bo albo miałaś olej nie taki, albo przebieg duży. Nie martw się.. mąż w swoim też zmieniał, ale ma 220 tysi przejechane, skrzynie też robił i wieeele innych.. ale u niego autko ma śmigać jak ta lala.. Znajdź u Was jakiegoś dobrego mechanika.. i tam naprawiaj. nie jeździj na serwis.. KTSy ( komputer do samochodu) ma naprawdę wielu mechaników. Teraz w zasadzie nic przy samochodzie bez komputera się nie zrobi. No chyba, ze żarówkę wymienić się da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.10.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 (edytowane) . Edytowane 30 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.10.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 widzę,że muszę się nieźle przygotować najgorsze to bedzie rozkopanie ogrodu. Jak wjedzie ciężki sprzęt do odwiertów to ci zrobią demolkę na posesji Wystarczyło by im 5 metrów szerokości???? bo tyle mam od budynku do płotu sąsiadki.. z resztą .. trawę.. czy też perz mogą rwać.. inne muszą zostawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.10.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 A to przy pompach powietrze woda nie muszą demolować posesji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.10.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 (edytowane) . Edytowane 30 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 25.10.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 tak, pisząc kolektory mam na myśli dolne żródło ciepła czyli rurki. Ja mam 6 odwiertów głębokich na 30 m. Odległość między odwiertami to 5 m. Czynnik - solanka/woda o taka pompę mam http://www.stiebel-eltron.pl/produkty/pompy_ciepla_solanka_woda/wpc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.10.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Kuźwa.. może zamiast z gazem się szarpać to o pompie i solarach pomyśleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 25.10.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Od 1995r jeździliśmy i nadal mamy diesla.. ale w sumie obsługa diesla nie jest tania.. Wiemy to na własnej skórze.. od lat.. Teraz mam benzynke i sobie chwalę.. fakt, jeżdżę na krótkich dystansach, więc zanim diesel się nagrzeje to ja już go parkuje, a benzynka to tu podjadę, tam stanę i jest dobrze.. MPI to starszy model silnika bez zbędnych turbin bardzo wytrzymały i dobry do zagazowania. Skoda do tego silnika od razu wstawiała w fabryce gaz. Dlatego zmieniałaś turbinę bo albo miałaś olej nie taki, albo przebieg duży. Nie martw się.. mąż w swoim też zmieniał, ale ma 220 tysi przejechane, skrzynie też robił i wieeele innych.. ale u niego autko ma śmigać jak ta lala.. Znajdź u Was jakiegoś dobrego mechanika.. i tam naprawiaj. nie jeździj na serwis.. KTSy ( komputer do samochodu) ma naprawdę wielu mechaników. Teraz w zasadzie nic przy samochodzie bez komputera się nie zrobi. No chyba, ze żarówkę wymienić się da... Wiola, niemożliwe...olej jeden z najlepszych, przejechane niecałe 80tys wtedy. Dzis ma 120 tys.I nikt nic nie kręcił, samochód jest po moim tacie ;)tak sie zdarzyło i tyle.. WIesz jak jest z mechanikami, zanim dobrego się znajdzie... to samochód się sprzedaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.10.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 (edytowane) . Edytowane 30 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.10.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 (edytowane) . Edytowane 30 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 25.10.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Pompa ma 10 kw na dom o powierzchni użytkowej ok 180 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.10.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 TARcia.. no mój dom to aż taaaki wielki to nie jest.. może z 200 użytkowej ma + 50m2 garażyk.. ot.. taki domek.. żadnych wodotrysków.A jak by to wyglądało dla domu o pow 180m2 i 3 osobach.. bo starszaka prawie w domu już nie ma... odliczając kotłownię, i spiżarnię to może by i tyle wyszło... Wiolcia.. ja mam takich mechaników. Jeden w passatach się specjalizuje, ale jest niesłowny jak diabli.. i ja nie mam do niego siły.. mam innego co teraz do gazu i na mechanikę i regulacje jeżdżę i jest OK.. drugiego też znam dobrze, jest dobry, ale przestaliśmy jeździć, bo.. jak mieliśmy jeden samochód to trudno było go odwieźć.. może trzeba by było do niego wrócić.. Znalazło by się jeszcze ze dwa warsztaty.. I nie podjadę do żadnego serwisu na komputer.... inne warsztaty też mają.. a za serwis jak piszesz 500 za sam wjazd ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 25.10.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Wiola, ale tak prawdę mówiąc, ten zakład do którego jeździmy, naprawdę jest dobry, chłopaki solidni jak diabli, umawiają sie na konkretną godzinę i dzwonią jak już ustalą co, za ile i kiedy i czy mają robić. Ale wiesz, każdy się ceni. Dobrzy są, ale za pół darmo też nie zrobi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 25.10.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 A ja jestem za tym aby psujący sie często samochód wymieniac na nowszy, bo wiecej na remonty wydajemy niż dopłata za nowszy samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.10.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Emi.. ale ja tylko regulacje w nim robiłam serwis oleju i filtrów i serwis gazu. wymieniłam świece kiedyś tam, wymieniłam klocki w lipcu regulowałam zapłon(chyba) , ale to muszę robić co 20000km, leję benzynkę, tankuję gaz i nic więcej. Mam przejechane tylko 57-58 000km Nic mi się jeszcze nie popsuło i niech tak pozostanie... Jak niemniej ten turbolocik jest za mały.. nawet jak dla mnie i młodego... TARciątko.. aleś mi z Alę zadały klina.. z tą pompą... Mąż od razu powiedział , że do Ali jedzie i kotłownie ogląda... No i skwitował, że... nie będzie do końca kafelkował kotłowni, bo później by trzeba było od nowa robić... Teraz siedzę i czytam. Macherów jest już więcej i rzeczywiście ciut staniało.. ale to i tak sporo by nas kosztowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.10.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Kurczak.. dziś mówili, że syndyk położył łapę na samochodach po Amber Gold.. jakby dało się taki jeden kupić... po dobrych pieniądzach Bożesz.. jakie tam furki stały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts