Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

Wiola, jeszcze tych samochodów na aukcji nie wystawili ale na pewno każdy jest już rozdzielony ;)

Nasza skoda na szczeście tylko raz przez nas naprawiana....no prawie 2 bo drugi raz nie z jej winy, ale kurczę oby wiecej nie, oby nie.... z tym że ja ten serwis co Wiola wymienia to mam domowy ;) w końcu chłop sobie książki kupić tematyczne ;) hahaha

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bożesz... mój mnie na serwis z żarówką wysyła...

A potrafi to zrobić:bash:

Ostatnio jechaliśmy do Szczawnicy (ostatnie dni wakacji....) padły oby dwie żarówki... niestety tak się gliniarz na drodze spojrzał (był już zajęty trzema samochodami), że mąż miał dość.. zdziwiony zajrzał.. no i na stacji grzebał.. był zły.. a ja tym chociaż jednym razem nie musiałam czegoś załatwiać...

Wiolcia to nie jest zły wynik...

Ja do swojego pierwszego paska dołożyłam.. średnio 20 tysi... jaka ja byłam na niego wściekła.. sprzedałam bez jakiegokolwiek żalu.. wymieniliśmy na nowy model.. ale tamten był naprawiony we wszystkich możliwych kierunkach...

Przeklęłam wówczas grupę VW.. za wysokie ceny , za to, ze nie warto wydać aż tyle za taki samochód.. Nie kupiłabym po raz drugi VW... jak mojego B6 sprzedawałam to miał tylko 19000km przebiegu... żal mi do dziś, bo tam nie miało się co jeszcze psuć...

Ale wizja kredytu i hipoteki przerażała mnie bardzo.. wolałam jeździć 18 letnim citroenem AX oby tylko nie mieć żadnego kredytu...

Fakt.. skoda to też koncern VW to też i seaty.. ale części o niebo tańsze i wszędzie je naprawisz...

Tak mówisz , że te autka już rozdysponowane????? A tam i kangoo widziałam.. taki też mógłby być... :rolleyes:

Ja mam 7 letnią Fabie combi benzynowa suuuuuuuuuuper, jestem bardzo z niej zadowolona, a jaka pakowna :yes: Tyle co ja w niej nawoziłam, nie wiem czy któs by uwierzył :) zarówkę kupuje na stacji benzynowej pomacham do pana rzęsami, udając głupia blondynkę i mi na miejscu wstawi :lol2: nawet nie chce głowy tym mężowi zawracać :)

Ja macham rzęsami mężowi, i nie interesuje mnie czy on to zrobi czy pojedzie z tym do chłopaków. Coś tam mi mówi, co się stało i ze zobaczy co i po ile, ale ja jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam..U mnie jest naprawdę tradycyjny podział i jakbym jeszcze tym miała się zajmować...no sorki, ostatnio awansowałam na sekretarkę w domu...to chyba już nadto ;)

Ale wiem ze części do VW są te same w wiekszości co do skody. Tanie to są części do opla ;) najlepiej corsy :D:D

Bardzo dał mi w kość, a właściwie w ręce ten węgiel. Bolą mnie jak diabli...

Wczoraj porobiłam ciut porządku w ogródku.

Wyniosłam na strych wszystkie kafle z pieca co to od zeszłego roku leżały na palecie na dworze...

Chodziłam chyba ze 40 razy góra dół na strych...

Zadzwoniłam po pana Bogdana.. ma przyjechać jutro .. ja już nie dam rady.. jest kilka prac nie dla jednego faceta.. więc będzie miał zajęcie i Bogdan i mąż...

Młody wyjeżdżając do szkoły mówi mi...

-Mamuś.. ty wiesz, że dzisiaj albo jutro ma być śnieg, więc musisz skończyć wszystkie prace z roślinkami...

........noo tak.. a mam ich jeszcze kilka do wkopania... :bash:

Bardzo dał mi w kość, a właściwie w ręce ten węgiel. Bolą mnie jak diabli...

Wczoraj porobiłam ciut porządku w ogródku.

Wyniosłam na strych wszystkie kafle z pieca co to od zeszłego roku leżały na palecie na dworze...

Chodziłam chyba ze 40 razy góra dół na strych...

Zadzwoniłam po pana Bogdana.. ma przyjechać jutro .. ja już nie dam rady.. jest kilka prac nie dla jednego faceta.. więc będzie miał zajęcie i Bogdan i mąż...

Młody wyjeżdżając do szkoły mówi mi...

-Mamuś.. ty wiesz, że dzisiaj albo jutro ma być śnieg, więc musisz skończyć wszystkie prace z roślinkami...

........noo tak.. a mam ich jeszcze kilka do wkopania... :bash:

Arni, szczerze Cie podziwiam ... ze Ci sie chce i ze dajesz rade ... Toz to dom-egoista i kawal zycia Ci zabiera :( Chyba bym go zatlukla za te niewygody i pozeranie wolnego czasu ... Odpocznij troche, poczytaj co waznego, albo dla przyjemnosci zajmij sie swoim ukochanym hobby ... Odetchnij i daj sobie na tworczy luz :-)

A poza tym gratuluje pomyslu z pompa ciepla! Moze juz w przyszlym sezonie ciepelko bedziesz miec zupelnie bezobslugowo :wiggle: Super! :rolleyes:

Hej! Wiola my tez mamy pompę :)Dziękuje Bogu ,że się na nią zdecydowaliśmy...

Nasze rachunki może nie są aż tak niskie jak ma agawi ,ale mimo wszystko uważam,że chyba nie ma nic bardziej energooszczędnego i bezobsługowego.Mogę polecić z czystym sumieniem ...wielu znajomym poleciliśmy i są bardzo zadowoleni.:)

Oooo, a mozna zamontować pompę ciepła w już istniejącym domu?

Do tej pory wydawało mi się, że najpierw trzeba wykopać głęboko, więc nikt nie zechce zakładać w domu, bo zrujnuje otoczenie...? :rolleyes:

Oooo, a mozna zamontować pompę ciepła w już istniejącym domu?

Do tej pory wydawało mi się, że najpierw trzeba wykopać głęboko, więc nikt nie zechce zakładać w domu, bo zrujnuje otoczenie...? :rolleyes:

Oczywiście, ze można, tylko pompa ciepła jest najbardziej efektywna przy ogrzewaniu podłogowym :yes:

No i mozna załozyć pompę ciepła napowietrzną, tyle, że ona też więcej prądu pobiera :(

odwierty pionowe robi sie na zewnątrz i to nie jest jakies straszne rozwalanie działki, śa droższe niż poziome no ale tu jest rycie i tzreba miec duża działkę :)

A propos rachunków za prąd pompy ciepla to ja nie wierzę do końca w szczerość, każdy się chce pochwalić że płaci malo (?) I z pewnoscią inne rachunki będą na pompę z odwiertami inne na pompę powietrzną :yes: Pompa powietrzna jednak hałasuje i to nie jest pełen komfort, ale niektórym to nie przeszkadza (?)

Firma mojego męża produkuje pompy ciepła i my mając do wyboru gaz i pompę jednak zdecydowaliśmy się na gaz, bo stwiedzilismy, że jak sie ma to nam zwrócić po 20 latach to sie nam nie opłaca (producent twierdzi, ze zwraca sie po 15 latach, ale .......zawsze trzeba dodać bład.

Moja siostra ma pompę ciepła z odwiertami pionowymi (najdroższymi) i trzy lata temu za cała instalację grzewcza i klimatyzacyjną od a-z zapłaciła 140 000 zł teraz jest pewno troche taniej. Rachunki roczne za prąd tylko za pompę ciepła sa w granicach 3600 zł (dom o powierzchni 180 m2).

Emi,przewertowałam wątek o pompach i tam rzeczywiście mało kto mówi o realnych kosztach ..Ja się wcale z tym nie kryję ,że miesięcznie rachunek za prąd za pompę (mamy podlicznik ) wynosi 300zł.Dom ma 245m2,więc wydaje mi się ,że nie jest tak źle biorąc pod uwagę metraż ,temperaturę w pomieszczeniach 25stopni zimą i użytkowania wody w ilościach nieograniczonych. Nam zależało głownie na bezobsługowości i w miarę normalnych kosztach ,,,w starym domu mamy olejowe ,gdzie podczas dużych mrozów wychodziło nam 2,5tys miesięcznie,to każde inne ogrzewanie gdzie płacimy mniej wydaje się być bajką .