Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Noo wieści już były wczoraj z wieczora.

Dobre wieści... :yes:

Sreberko trafi do mnie , trafi.... oby jak najwcześniej.. czekało na swoją kolejkę, teraz będzie brane pod uwagę...;)

Wiesz Wiolcia. czy ja wiem czy tak często zmieniam autka...

Wychodzi , że co dwa lata... no może ciut częściej... Ale to był raczej mus... bo turbolot na naszą rodzinkę ciut za mały, nawet bardziej niż za mały..., a mężowy trafic to jak toczka i on jest do pracy, więc jakby to nie rodzinne auto... Teraz sreberko będzie mnie i rodzinkę wozić, jest spore, więc i zmieniać nie będziemy szybko.. mam nadzieję...

Bo każdej z nas zmienia się... Każda z nas chce nowy sweterek, kurtkę, czy buty.. a ja samochód... Z tym , że nie mam z wodotryskami i wypasu pełnego .. więc mam do czego dążyć i co kupić w przyszłości...

Straciłam cnotę jeżdżenia autobusem...

Jacie... jak dziwnie... :rolleyes:

Jutro znów będę jeździła autobusem...

Aaaa i to wcale tanie nie jest.. bilet na jedno miasto to aż 3 zł... to ja miałam ponad litr gazu i jechałam 5 minut i jeszcze i gazu zostało.. nie mówiąc , ze pod dom i urząd zajechałam pod drzwi...

Synowie się wczoraj ze mnie śmiali.. jak ja trafie i jak ja dojadę... ;)

Taaak.. Tylko że ode mnie do przystanku jest coś koło kilometra... Autobus jeździ albo stadami, albo nawet co godzinę... i dłużej...

Więc wydostać się to jest problem, to samo z powrotem. Po centrum jest OK.. ale peryferia to masakra...

Na dodatek u nas nie ma kiosku z biletami... :(

oo ja zdecydowanie przywiązuje się do samochodu, mój jest ze mną już 4 rok i mam nadzieje, jeszcze troche pojeździ. Nawet nie czuje żeby był ciasny na naszą czwórke + pies. No chyba ze chcemy jeszcze rower wziąć albo spacerówkę ;) to już jest problem..

Wazne zeby się dobrze, wygodnie i bezawaryjnie jeździło.

A co do autobusu, to zobacz jakie to zdrowe: musisz podejść na przystanek, potuptać trochę jak czekasz na autobus= ruch, potem po mieście też na nóżkach, poza tym gdzieś czytałam że zaobserwowano, iż jeżdżąc ciągle samochodem nie zauważamy reklam np. wąznych wydarzeń kulturalnych w mieście czy spotkań ciekawych. A tak? przyjemne z pożytecznym :)

Wiolka, gratki z okazji szybkiej sprzedazy samochodu:) Srebrna strzała to...?

Ja dzisiaj rano tez musiałam jechać autobusami z wiadomych powodów i prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie, jak kiedyś...dawno temu mogłam przemieszczać się tylko tym środkiem komunikacji. O zgrozo...jest drogo, gorąco w środku i strasznie długo. Normalnie odwiezienie dwójki dzieci do szkół i dojechanie do pracy zajmuje mi max 20 min. Dzisiaj odprowadzałam tylko Julkę i w pracy byłam po godzinie od wyjścia z domu :eek:

Tak Wiolcia.. ale masz ciut większe swoje o ile pamiętam, niż mój turbolot, a i dzieciaczki masz małe... U mnie chłopaki lat 20 i 14 + nas 2 to naprawdę ciut ciasnawe..

O wyjazdach gdziekolwiek to już nie wspomnę...

Wiolcia napisałam priva...

Daila dzięki :)

Nadi mam z I ale po pewnym czasie porażka.. teflon złazi... I bardzo się starałam..

Dziewczyny też mają ten sam problem...

Teraz zlazł całkiem i dobrze się smaży np naleśniki.. jak kiedyś na babcinych patelniach.

Mam dwie ceramiczne nie są dobre.. zlazła ceramika już w jednej, znaczy trochę porysowana i przywiera..., a w drugiej też już przywiera po środku, choć do mieszania używam łopatki silikonowej i nie jest porysowana, ale ta to za 20zł była. Nie znam niczego lepszego.

Te z Lidla kiedyś widziałam.. ciężka, nie wygląda głupio i kosztowała coś koło 60zł..

Nie wiem czy to o tą chodzi.. Co jakiś czas powtarzają asortyment...

TARcia polecała jakąś.. ale linku za diabła nie znam... Ona ma to pewnie zapisane. Jak Laska się odrobi to napisze, bo czytać czyta. Ale teraz zarobiona.