markoto 28.11.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Faktycznie i chyba cos mi sie kojarzy, ze 2 raz sie dziwie ze taka droga chyba moj mozg nie przyjmuje do wiadomosci takiej ceny za patelnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 28.11.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Martusia mój też nie:rotfl: Wioluś proszę Skarbie coś dla Ciebie i już możesz używać na indukcji swoją ukochaną patelnie:lol2: http://sklepik123.pl/wszystkie/58-podkladka-podstawa-talerz-na-indukcje-indukcja-22cm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 28.11.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Wioluś proszę Skarbie coś dla Ciebie i już możesz używać na indukcji swoją ukochaną patelnie:lol2: http://sklepik123.pl/wszystkie/58-podkladka-podstawa-talerz-na-indukcje-indukcja-22cm.html ło mamusiu, nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 28.11.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 ano istnieje i jak widać nie kosztuje majątku a czy się sprawdza to nie wiem bo dopiero planuję zakupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.11.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Wusia.. wiedziałam, że coś takiego jest.. wiedziałam, ale zapomniałam jak się to nazywa...Jak będziesz kupowała to weź dwa... bo sklep ma jakieś mega dziwne godziny urzędowania... No i moja patelnia znajdzie zastosowanie. Co do patelni z Lidla.. nie omieszkałam go dzisiaj przeszukać i są i ceramiczne i teflonowe i tytanowe... o szer 20, 24 i 28cm... Te same będą niby w promocji.. co to za promocja, jak one są już od jakiegoś czasu... i cena na nie jest teraz i później taka sama...Jak teraz patrzę na te ceny kosmiczne tej patelni to też bym sobie za nic nie kupiła takiej.... dobrze, że ją nabyłam za starych dobrych czasów, i kosztowała chyba z 1/4 tego co teraz... Co do ulic to ja się nie wypowiem.. na moim zadupiu mam całą ulicę oświetloną, zarządza tym enion czy tauron czy elektrownia.. w każdym bądź razie ci co z prąd kasują.... Światłość mamy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.11.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Nadi... trzymam kciuki... puścić już czy jeszcze????? No i pisz co tam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 28.11.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Wiola, wiadomo co z Wartą u Nelki? Bo gdzieś tego wątku nie mogę znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.11.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Niestety.. na razie nie wiadomo... W aktualnościach jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 29.11.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 już wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.11.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Wiem Ala.. i nie wiem co napisać, więc milczę...Niby źle nie jest, ale na mój rozum dobrze też nie...Booo niby muszą wypłacić do odtworzenia, a został np garaż i fundamenty, z drugiej Nelki chcę odbudować murowany.. i kast nawet na pokrycie banku nie starczy... Ala .. szkła nie mam na razie... Jutro mnie nie ma... Właśnie pipce karczek z warzywami i dynią, marchewkę duszoną i ziemniaczki... tak mnie naszło.. i nad ciastem z dyni się zastanawiam... ale chyba spróbuję tak jak marchewkowe, ale zamiast marchewki dynię dam.. Może zakalec nie wyjdzie... I to wszystko przez to, ze jestem uziemiona.. tak bym w cukierni była i było by z czapki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 29.11.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) tu masz takie wygladajace dobrze http://zpiekarnika.blogspot.com/2010/10/ciasto-dyniowe.html dorzuc troche orzechow albo http://grabtika.blogspot.com/2009/11/ciasto-dyniowe-bardzo-aromatyczne.html albo http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/dynia/ciasto_dyniowe_przekladane/przepis.html Edytowane 29 Listopada 2012 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.11.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.11.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Zakopane... Starszak będzie z Inką bo ona zostaje.. dobrze, że będzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.11.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 29.11.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Wiem Ala.. i nie wiem co napisać, więc milczę... Niby źle nie jest, ale na mój rozum dobrze też nie... Booo niby muszą wypłacić do odtworzenia, a został np garaż i fundamenty, z drugiej Nelki chcę odbudować murowany.. i kast nawet na pokrycie banku nie starczy.. Wiola, nie martw się, odbudowac sie da, może nie do końca do stanu jak było, ale zamieszkać się da. Wystarczy nie oddawać bankowi kasy, tylko całość przeznaczyć na odbudowę, w tym czasie spłacac poprzedni kredyt jak dotychczas. Nawet mało opłacalne byłoby chyba oddac teraz bankowi kasę i budować za swoje + brać kolejny kredyt bo po 1. nikt teraz takich warunków kredytowych nie da jak wtedy kiedy wiekszość z nas dostała a po 2) i to we frankach.. Będzie dobrze, musi być...ja sie nie udzielam, ale jak siedzę i czytam to dobre strony już widać... A Ty do Zakopca śniegowce weź i ciepłe majtki ma byc niezły mróz bo zima idzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.11.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 29.11.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Wiesz, pogadajmy o tym tak luźno, bez emocji, oki, jakbyśmy miały teraz same ubezpieczać dom ale nie mysleć, czy to szkieletowy czy murowany, czy w świetle pożaru u Nelków. Teoretycznie: 1. wg mnie bankowi niekoniecznie zależeć może na tym, by spłacili od razu bo takich roszczeń nie powinno byc zaawrtych w umowie kredytowej. Chyba. 2. na 200 tys to się ubezpiecza budowę a nie dom oddany do użytku, bo jest cesja na bank. Żaden bank nie przyjmie takiego ubezpieczenia gdzie jest tak drastycznie zaniżona wartość nieruchomosci, bo mógłby na tym stracić np w trakcie pożaru- powiedzmy bank dostaje z ubezpieczalni kasę za całkowity pożar domu, zostają mu fundamenty i działka ii co? moze się okazac ze nie pokrywa całość kosztu kredytu. Więc na pewno wieksza kwota sumy ubezpieczenia była. 3. Nawet jak na poczatek wzieliby te 74% to i tak można zaczać odbudowę. Jeśli chcą w technologii szkieletowej-chyba mogą odwoływac się o te 26%, albo chociaż coś próbować z tego dostać.Jeśli w murowanej, chyba tak łatwo nie bedzie.. Będą rachunki, bedzie podstawa zeby zweryfikowac też wycenę warty, nie? poza tym juz mają uzbierane na mury, od forumowiczów. Będzie dobrze, mówię Wam... Ja ciągle wierzę, ze musi być pochmurno zeby zaświeciło słońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.11.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Jadę tylko jak zwykle na 1 dzień... Nie chce mi się jak diabli... ale pomóc mężowi muszę... SPA powiadasz... nie da rady.. czasu brak... no i to, że Inka w domu i młode... Wiolcia ja zmarzluch jestem jak diabli... ciepłe buty, ciepłe polarki i kurtka to podstawa... + termos z gorącą herbatką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.11.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 29.11.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 A widzisz Tarcia, jako budynku tak, moze i bank wymagania swoje ma, ale już jako domu to chyba dla mnie głupotą jest wręcz zaniżanie wartości. Przecież po wykończeniu dom jest wart min. 2 x tyle co budowa, nierzadko przewyższa wartość kredytu do spłaty. Składke płacimy 1 raz w roku, ale jakby coś się stało??nie wyobrażam sobie że miałby dom np. spłonąć a własciciele nie mieliby ubezpieczenia....Przeczytałam OWU Warty, ma dosyć jasno sprecyzowane co ubezpiecza, ile % wartości oddaje, co wchodzi w dany zakres itp. Do tej pory mieliśmy w warcie ubezpieczenie i teraz szukam w innych firmach ale niewiele sie róznią między soba, przynajmniej jeśli chodzi o kilka tych najwiekszych i najbardziej znanych... Trzeba po prostu to wszystko przewertować na spokojnie, najlepiej po winku dobrym i pytać, pytać pytać...ja teraz po tych firmach chodzę z notatnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts