Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam! Ja mam składkę miesięczną ubezpieczenia 55zł, ale szczegóły musiałbym poszukać, a już pora późna.

Co do oświetlenia ulicznego- jeśli nie ma trzeba znaleźć radnego z okręgu, w którym mieszkacie lub udać się do gminy niech przygotują i zabezpieczą kasę na oświetlenie. Wybory się zbliżają- wójtowie lub burmistrze często w ten sposób przypochlebiają się wyborcom. W tym roku już za późno, bo budżet jest planowany we wrześniu, ale "atakować" można od nowego roku.

Na "cichociemnych" rowerzystów też jest sposób- straż gminna, miejska i policja. Zgłosić kilka razy, że daną drogą jeżdżą nieoświetleni lub też zgłosić radnemu, sołtysowi- w końcu po to są. A jak nie pomogą, to samemu zebrać ekipę i startować w wyborach do rad- naprawdę warto próbować, a nie tylko narzekać. Wiem to z własnego doświadczenia- dużo rzeczy można zrobić, trzeba tylko niektórych nakierować. Sorki za długi "wykład".

Witam! Ja mam składkę miesięczną ubezpieczenia 55zł, ale szczegóły musiałbym poszukać, a już pora późna.

Co do oświetlenia ulicznego- jeśli nie ma trzeba znaleźć radnego z okręgu, w którym mieszkacie lub udać się do gminy niech przygotują i zabezpieczą kasę na oświetlenie. Wybory się zbliżają- wójtowie lub burmistrze często w ten sposób przypochlebiają się wyborcom. W tym roku już za późno, bo budżet jest planowany we wrześniu, ale "atakować" można od nowego roku.

Na "cichociemnych" rowerzystów też jest sposób- straż gminna, miejska i policja. Zgłosić kilka razy, że daną drogą jeżdżą nieoświetleni lub też zgłosić radnemu, sołtysowi- w końcu po to są. A jak nie pomogą, to samemu zebrać ekipę i startować w wyborach do rad- naprawdę warto próbować, a nie tylko narzekać. Wiem to z własnego doświadczenia- dużo rzeczy można zrobić, trzeba tylko niektórych nakierować. Sorki za długi "wykład".

Cześć Dezet, a wiesz co to jest klika we wiosce? no to ja tak mam, radni od kilkunastu lat ci sami, inni się nie przebiją, o jakiś strażach gminnych tu nie ma co myślec..tu nawet policja na swego kolegę nie naskarży i choć wie ze jeździ po pijaku-no wiecie, kolega ze szkoły...manadat za biegającego psa dostałam tylko ja i sąsiad-bo jestem nowa...ale wystarczy przejechać główną drogą- pojedyncze psy są na podwórzu zamykane, reszta luzem...wolnoamerykanka...o oswietleniu rozmawiałam z żoną burmistrza, burmistrz nie mógł się pojawić ;) niestety, to moje fanaberie bo inni tyle lat tu żyją i jakoś sobie radzą...ale w nastepnym tygodniu idę do proboszcza...jak widze jak po mszy co 2 wsiada z małym dzieckiem do samochodu na siedzenie obok kierowcy i sadza dziecko na kolanach...ręce mi opadają.. może kościół ma siłę sprawczą jakąś...

I ja Was witam wieczorową porą...

DPSia w Zakopcu byłam , o tej porze to już wyjeżdżała... , przelewy tylko zrobić wpadłam...

U nas szaro, w Zakopanym szaro, zaczął po południu deszcz z.. może mokrym śnieżkiem, ale drobniutkim, że jak są\padał na ziemię to jeszcze biało nie było... U nas też deszcz z chyba śniegiem pada...

Ale drogowcy przed Rabką i Skomielnej mają taki parking na żużel/piach piaskarki i pługi... i od/po 7.00 rano widziałam jak sypali koparą na ciężarówki..

Czyli jak sypnie to oni są tam już przygotowani..

U nas.. zaskoczy ich zima...

Jaka ja wczoraj byłam padnięta.. wstałam o 4.00.. potem w trasę i powrót wieczorową prą...

I gdzie tu miejsce i czas na SPA....?

Gdybym na termy weszła to bym odpłynęła i nie wróciła już...

Maż dzielnie prowadził, a ja mu byłam chyba z rmf..;)

Wracając zajechałam do FH w Jaworznie po ta patelnie.. ale nie była bym sobą gdybym dobrze kupiła...

Dopytywałam się pani która to taka najlepsza i wyjątkowa.. ano ta z ceramiką...

Zakupiłam 2 sztuki , była akurat w promocji.. cena nie kosmiczna bo 58 i 40zł za patelnie w zależności od rozmiaru...

Grube nie są, ciężkie też nie.. już budziły moje wątpliwości... kupiłam te http://www.ambition.pl/category/198/kuchnia

Może i dobre są.. ale.. no właśnie to ale...

Na największym polu nie czyta jej indukcja:sick:

Amber mówiła że dobre są z powłoką Ilag... chyba Jej o te chodziło.. http://www.ambition.pl/category/225/kuchnia Nie mam pojęcia czy były i po ile, jakoś w oko mi nie wpadły...

Natomiast pani polecała jeszcze te : http://www.ambition.pl/category/58/kuchnia

A ja wyczytałam jeszcze o tych.. : http://www.ambition.pl/category/190/kuchnia

Ponieważ indukcja jej nie czyta na wszystkich polach mogę je zwrócić... Toteż to uczynię...

Ale strzałka będzie dopiero w środę/czwartek.. toteż wówczas pojadę...

W poniedziałek wchodzi promocja w Lidlu tez o patelnie.. Nadulka ma nabyć... Zdaj relacje co byśmy tutaj wiedziały co jest warta ta patelnia...

Arni, ale tych patelni z Magnata i Taurusa nie czyta wcale indukcja. Magnaty sa ok, dosc ciezkie i wygodne bo glebokiem. Moja Mama ma taka, ale ona na gazie ;)

Ja mowilam o linii PureLine. "Czytane" sa przez wszystkie pola na indukcji. A i cena zachecajaca, taj jak pisalam wczesniej mniej niz 100 :yes: Powinny byc w Dajarze :-) Nie wiem czy w tygodniu dam rade podskoczyc, ale jesli tak to napisze Ci czy sa dostepne :D

A teraz lece na Starowke zobaczyc nowy swielne cuda :lol2:

Wbrew oczekiwaniom , że łatwiej jest z gazem, powiem, że ja też lubię swoją Indukcje... Nawet baaardzo...

Pomimo, że nie każda patelnia jest na indukcję, to i nie każda patelnia jest dobra w sensie jakości na gaz... Oczywiście każdy garnek czy patelnia na gaz się nadają, ale czy są dobre jakościowo.. Te na indukcję są naprawdę już całkiem dobre...

A gaz.. jak to gaz.. opali uchwyty, kopci, jest tłusto od niego... :sick:

I jaka indukcja jest łatwa w czyszczeniu... :)