AmberWind 20.12.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Arni, a to cos to nie ganglion? Co do tego cyrku w szkole to wspolczuwam. Tak mysle, ze dolozyliby jakis praktycznych zajec technicznych, wiecej ruchu a zabrali ten nieszczesny angielski i wiecej by pozytku bylo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.12.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.12.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 :lol2::lol2: Doktórka też mnie tak wyzywała.... Ale na śmierć zapomniałam jak mnie wyzwała... Skierowanie stosowne dała... Ambercia.. będę żyła??? Malka mówiła, że taaak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 20.12.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 http://www.rotfl.com.pl/data/media/69/Szczesliwych-Swiat-ekartka-gif-animowany-005-ewcia417.gif [h=3]Dużo szczęścia, zdrowia i powodzenia, to tradycyjne, najszczersze życzenia. Wesołych Świąt i Roku szczęśliwego. Niech obficie da, co ma najlepszego! [/h]WESOŁYCH ŚWIĄT życzy BOGUSIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.12.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Dziękuję za życzenia Bogusiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.12.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Arni, zyc bedziesz Mojemy kiedys na nadgarstku, tuz przy stawie tez sie zrobilo I zyje, chociaz przez jakis czas mial opaske uciskowa i cos do smarowania. Zeszlo samo, wiec dalsze interwencje potrzebne nie byly Ale wiesz .... jak na poczatku poczytalam, ze Ci kostka wyszla to pierwsza mysl, kurcze jakies zlamanie otwarte sie naszej Wiolci przyplatalo http://medlem.spray.se/liviatn/images/Minka%20shock/shocked.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.12.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Niieeee ja żyję.. Nawet nie miałam pojęcia co to.. i jak to też mnie doktórka moja wyzwała... Właśnie czytam na necie co to za cholerstwo.. nawet usuwanie jest pokazane.. ale... mnie sie zrobiło mdło i słabo więc operacyjnie i igłowo nie będzie:sick: Też przeczytałam o opasce u jednego faceta (może to Twój opisał ) że założył i po 2 tygodniach było po problemie.. Tylko jaka to ta opaska ma być.. skórzana jak dla ciężarowców z paskiem czy taka reha .. ale ta rehabilitacyjna mnie nie przekonuje.. za słaba chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.12.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Arni, mysle ze to moj nie napisal, ale rzeczywiscie po opasce i masci zeszlo. Moze i zeszloby bez, ale tego sie juz nie dowiemy Nosil taka http://splint.pl/produkt/248/18/sklep/nadgarstek/Stabilizator_nadgarstka_-_opaska_ochronna_PUSH.html Ale wszystko zalezy gdzie Ci sie to zrobilo. I to nalezy uciskac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 21.12.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 WSZYSTKIM TUTAJ ZAGLĄDAJĄCYM I GOSPODYNI RÓWNIEŻ składam: Miłych, spokojnych, obfitujących w upragnione prezenty Świąt, odrobinę magii i radości, dużo śniegu i bałwanów bo ja jutro wyjeżdżam a po forumie nie chce mi się latać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.12.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2012/11/c5bcyczenia-c59bwic485teczne.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 21.12.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Dziewczyny,duuuużo zdrówka Wam Życzę...bidulki kochane Tarcia, dla Kastusia również ... Markotko, możesz zapodać przepis na te apetycznie wyglądające pierniczki? W tym roku zrezygnowałam z robienia wg przepisu, jaki mam bo były twarde...nawet po ponad dwóch miesiącach. Chyba do d. ten przepis. Chętnie wypróbuję inny przepis Wiolasz, Wesołych Świąt i wszystkiego najlepszego dla ciebie w 2013! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 21.12.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Wszystkim moim drodzim przyjaciołom z Forum życzęaby przy świątecznym stole nie zabrakło światłai ciepła rodzinnej atmosfery, a Nowy Rok niósł ze sobą szczęście i pomyślność Ściskam Was świątecznie Alunek z rodziną http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTfATBcAZI4F6DKUvrnuHShgbX8BC8ffJfiimUZyJDMM0dHN0lN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.12.2012 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 W te piękne Święta Bożego Narodzenia Pragnę złożyć Wam życzenia, Aby przy świątecznym stole nie zabrakło ciepła rodzinnej atmosfery, miłości, uśmiechu i radości. A Nowy Rok 2013 przyniósł szczęście i pomyślność. Życzy Arnika z Rodziną http://img716.imageshack.us/img716/1479/bozenarodzeniea.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 21.12.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia pragnę złożyć serdeczne życzenia.Niech świąteczne dni będą czasem duchowej refleksji, rodzinnego ciepła i szczęścia,spędzonym bez pośpiechu, trosk i zmartwień .Życzę, aby Nowy 2013 Rok, upłynął w spokoju, zdrowiu i pogodzie, przynosząc wiele osobistych i zawodowych sukcesów i radości. http://traler.blox.pl/resource/MerryChristmas_400x400.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 21.12.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Jasne Alunek prosze bardzo Pierniczki AGANIOK ilość porcji: duuuużo! Ciasto przygotwujemy pod koniec października!!! ____________ 500 g miodu naturalnego 2 niepełne szklanki cukru 250 g masła lub margaryny 1 kg + 1 szkl mąki pszennej 3 jaja (niezbyt duże) 3 łyżeczki sody oczyszczonej 125 ml mleka 1 czubata łyżka ciemnego kakao BAKALIE (przykładowy zestaw) 100 g orzechów laskowych 100 g migdałów 100 g rodzynek 50 g skórki pomarańczowej PRZYPRAWY (przykładowy zestaw) 2 łyżeczki mielonego cynamonu 2 łyżeczki mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 1/2 łyżeczki mielonych goździków 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu szczypta soli DO SMAROWANIA: 1 jajo +3 łyżki mleka ____________ Ciasto najlepiej przygotować w melakserze (do mojego wchodzi pół porcji ciasta), ponieważ mieszane są bardzo gorące składniki. Można również mieszać ręcznie, jednak wymaga to sporej siły, więc najlepiej poprosić o pomoc mężczyznę . Rodzynki moczę i siekam razem z pozostałymi bakaliami. Mąkę przesiewam. Miód, cukier i tłuszcz wkładam do garnka, powoli podgrzewam stale mieszając, aż wszystkie składniki się połączą, odstawiam z gazu i dodaję bakalie oraz przyprawy. Do miski (lub melaksera) wrzucam część przesianej mąki, jaja, sól, sodę rozpuszczoną w zimnym mleku, kakao, mieszam. Po chwili dodaję gorącą masę z tłuszczu i miodu, ponownie mieszam. Na końcu jak masa jest już jednolita dodaję pozostałą mąkę i znowu mieszam. Ciasto przekładam do naczynia, owijam folią spożywczą, którą należy delikatnie ponakłuwać, aby ciasto oddychało, ale nie wyschło. Odstawiam na kilka tygodni w chłodne miejsce (spiżarnia, ew. lodówka) aby dojrzewało. Ciasto kiedy odpoczywa powinno zmienić konsystencję z lepkiej i luźnej, na zwięzłą i twardawą. Po ok. 6 tygodniach można przystąpić do pieczenia pierniczków. Zimne ciasto jest twarde, dlatego przed pieczeniem ogrzewam je przez pewien czas w temperaturze pokojowej. Jeśli jednak ciasto np. kruszy się i trudno wyrabia (wilgotność ciasta zależy m.in. od rodzaju użytej mąki), podczas wyrabiania zwilżam dłonie wodą i wtedy ciasto znowu nabiera elastyczności. Ciasto wałkuję, lekko podsypując mąką, na ok. 0,5 cm i wykrawać pierniczki. Pierniczki tuż przed włożeniem do piekarnika smaruję jajkiem rozmąconym z mlekiem. Piekę pierniki w 160-170 stopniach przez 9 - 11 minut, w zależności od ich wielkości (zależy również od piekarnika). Kiedy wyjmuję gotowe pierniczki z piekarnika, ich brzeg powinien być już twardy, a środek pozostawać jeszcze miękki, wtedy powinny zachować miękkość po ostygnięciu. Gdy jednak są zbyt twarde, to do puszki z piernikami wkładam na kilka dni cząstki jabłek i kilkakrotnie mieszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 21.12.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.12.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Dzięki Dziewczyny za życzenia Markotka.. super ten przepis... jak by co .. to tyrpnij w połowie października, ze to już zagnieść ciasto.. to może i ja się skuszę... A skąd masz takie fajowskie foremki????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 21.12.2012 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 http://ekarteczka.pl/kartki/3/9/d/946.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 22.12.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Wioluś! Mikołaja bogatego,śniegu bielutkiego,choinki pachnąceji gwiazdki błyszczącej.Minimum stresu,maksimum miłościoraz tyle radości ile ryba ma kości! Wszystkiego najlepszego na święta i nie tylko!życzy nemi http://img843.imageshack.us/img843/7875/merrychristmasfromblogg.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 22.12.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Wiola to zbior z ikea i lidla i jeszcze skads No to se porobilam parownica jeden dzien roboty i popsiuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.