Gosiek33 08.01.2013 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 i co RTG mówi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.01.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Lewostronna skolioza. Zniesiona lordoza. Kątowe ustawienie na poziomie C4/C5 wielopoziomowe obniżenie wysokości przestrzeni międzykręgowych od C3 do C6 . Zmiany zwyrodnieniowe... Cokolwiek to znaczy.. to chyba będę jeszcze żyła;) Emi dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.01.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Oczywiście nie znam się, ale z pewnością dźwigać Ci nie wolno... powyżej 1 kg Kupiłam sobie wózek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 08.01.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Będziesz Arni, będziesz i to jak dobrze Tylko wiesz, o swój kręgosłup musisz dbać i to nie o ten moralny;) Ćwiczenia wzmacniające mięśnie przykręgosłupowe wpisać na listę obowiązkowych i będzie dobrze. Mnie przy mojej skoliozie i innych takich tam jeszcze wybrykach pomagają. Zdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.01.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Dzięki Tola Gosia.. tak jakoś o garnku jednolitrowym z zupą mówił ni doktor w sylwestra i coś o kg.. ale nie wiem czy serio mówił, czy co.. I jak ja ma teraz niby gotować.. w 6 garnkach jednocześnie;) Wózek powiadasz.. Po co mi.. wpakuję zakupy do wózka sklepowego.. podjadę do samochodu i wypakuję.. wózek jakbym miała to wygodny jest.. ale.. podnieść go i włożyć do samochodu to masakra.. nieraz targałam wózek teściowej.. fajnie jest jak się go wiezie. ale do samochodu włożyć się nie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.01.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Do dużego garnka wkładasz po kilogramie i tak dochodzisz do sześciu Z wózkiem jeżdżę po targu, w bagażniku go wypakowuję, a pod domem znowu odwrotnie - to dopiero gimnastyka i przekładaniec - można się przyzwyczaić (jak trzeba to mus) Masz zwężenie przestrzeni międzykręgowych i jak dźwigasz do dalej spłaszczasz sobie ten odcinek stąd takie ograniczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.01.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Do dużego garnka wkładasz po kilogramie i tak dochodzisz do sześciu Z wózkiem jeżdżę po targu, w bagażniku go wypakowuję, a pod domem znowu odwrotnie - to dopiero gimnastyka i przekładaniec - można się przyzwyczaić (jak trzeba to mus) Masz zwężenie przestrzeni międzykręgowych i jak dźwigasz do dalej spłaszczasz sobie ten odcinek stąd takie ograniczenia. ale w szyjnym ??Arni zakupy na głowie nosi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.01.2013 02:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Znowu boli.. zażyty tramal nie dział od godziny... Wózek Gosia odpada.. będę z którymś z chłopaków chodziła na targ, bo u nas to jest targ.. chyba największy w PL.. mówię o targu a nie ryneczku.. wózek nie ma racji bytu... A pod jakikolwiek market wózkiem podjadę.. i do bagażnika wrzucę.. Znów ból mnie obudził.. Nie mogę wytrzymać.. Tramal nie pomaga od godziny... a już podczas dnia tramalu nie łykam, ketonal tylko wystarczy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.01.2013 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 ale w szyjnym ??Arni zakupy na głowie nosi ?? Mówiłam, że się nie znam dla mnie jak zwężenie to nie można ,,ciężarów" nosić sprawdziłam u mnie L są zwężone (C zresztą też) Czyli może nosić .... tylko nie ręcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.01.2013 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Zajrzeć przyszłam, a ona znowu chorsza... Zdrowiej, Arnisia, bo z bólu na głowę dostaniesz, wiem co gadam, to STRASZNIE boli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 09.01.2013 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Kurczę, wpadłam myśląc, ze już po wszystkim, a tu masz babo placek:confused: Wiolu trzymam kciuki za szybką poprawę Jak już się z tego wykaraskasz, to koniecznie zapisz się na jakieś masaże- są mega pomocne w skoliozie. moja mam od lata cierpi na bóle kręgosłupa, pomimo drobnej postawy. Masaże zawsze stawiają ja na nogi. Najlepiej cykl 10 z kolei. To niestety jest dość kosztowne... ale można próbować choć częściowo dofinansować z NFZ;) buziaki:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 09.01.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Wiola ,baaardzo Ci współczuję,,rwa barkowa(chyba to ci dolega0 tak samo jak kulszowa to jest bardzo upierdliwe ,a leczenie dlugotrwałe.najgorsze ,ze ma tendencję do nawrotów.Moim zdaniem neurolog + fizjoterapia +blokady to podstawa do zaliczenia.Idz prywatnie do tego neurologa ,nie ma na co czekać...,bo wyobraząm sobie ,ze ból jest nie do zniesienia.Jak masz mozliwośc zakupu masci konskiej ,to kup koniecznie,ona ponoć pomaga, a z domowych sposobów -okładaj obolały bark rozmaglowanymi liśćmi kapusty.Mimo wszystko upieram isę przy rezonasie.. Wiola zdrowiej ,bo w maju chcę zorganizować zlot forumowych czarownic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.01.2013 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Pozdrawiam! To cholerstwo potrafi przypałętać się na długo, pamiętam moją ś.p. Mamę .... Spokojnie, bez obaw, odeszła z powodu innej choroby ... Ot, czarny humor .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 09.01.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Wioluś, z całego serca życzę ci,żeby szybko ból odszedł w zapomnienie. Wiem co to znaczą neurobóle...bo od kilku lat się z nimi zmagam. Co do leków które w okresie międzyrehabilitacyjnym mi pomagaja to mogę polecić Diclac+Mydocalm brane razem. Buziaki zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.01.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 09.01.2013 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Od sierpnia do maja Arnika bedzie u Ciebie?? fajne wakacje nad morzem:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.01.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 09.01.2013 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.01.2013 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Jestem, żyje. W dzień jest znośnie.. najgorzej w nocy..Już jestem po zabiegu jonoforezy, byłam na ćwiczeniach z Mac kenzjego, będę żyła;) Malcia mnie oplastrowałą, pan od mac Kenzjego mnie odplastrował... Jutro podejdę do neuro... ale najpierw jonoforeza, potem Mac Kenzi, a potem neurolog.. w tej kolejności... Mam zalecone ćwiczenia ruchu głową jakby po szynie.. zmiana położenia klawiatury, wyprostowana postawa i głowa, bez kołnierza orto mam chodzić...Dalej prochy łykać.. Chociaż jak jutro załatwię sobie neurologa (okaże się czy przyjmie) wówczas zobaczymy czy leczenie nadal takie samo czy inne.. Czy ja ju pisałam, że przeciwbólowe łykam tylko rano ketonal 150 i dalej przez dzień nic... tylko w nocy mnie ten ból budzi i spać nie daje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.01.2013 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 No i taka tendencja malejąca oby się utrzymała. Dobrze, że do neurologa idziesz, byle do dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts