Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

Hej Arniczko

Widzę, że sytuacja nie jest najlepsza:(

Tylko mam nadzieję, że nie nosiłaś nart młodemu.

Co do mnie to czekam na Ciebie od miesiąca.

Nie zawracałam Ci gitary,bo widziałam że jesteś zagoniona.

Daj znać kiedy wpadniesz. (jutro mnie nie ma,a tak to jestem)

Dbaj no o siebie trochę lepiej...

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No tak Wiolcia.. masz racje.. nie będę już pisała..

Delorcia.. a ja już się zastanawiałam co słychać...

A kiedy dorwiesz jeździdło i wpadniesz do mnie Ty??

Bo ja najwcześniej jak młody do szkoły pójdzie.. teraz nie bardzo mam czas...

W czwartek jadę do fryzjera... wiec pół dnia z czapki..

Wreszcie będę wyglądała jak kobieta :)

A na kuracje pojadę.. ale wczoraj powiedziałam pani doktor, że się zastanowię.. Spadło to na mnie jak grom z jasnego nieba...

Narto oczywiście młodemu nie nosiłam.. Pomogłam mu kask przenieść..;)

W zasadzie nic nie noszę.. nie wolno mi.. i się bardzo pilnuję..

Nie myją podłóg, nie odkurzam.. i w ogóle w ramki już jestem oprawiona..

Nie wiem czy pisałam ale mam następne serie zabiegów od 4.03...

W sumie ambulatoryjnie można mieć tez sporo zabiegów prawie tak jak w sanatorium.. :yes:

Edytowane przez Arnika

Arnika, jeszcze raz obejrzałam te wwyniki, one nie są złe. Ale może klinicznie wygląda to dużo gorzej, nie wiem. Nie leczy się badań lecz człowieka. No i fakt - te wyniki mogą stać się gorsze, jak się nie poleczysz...

Szpital od ambulatorium jednak się różni. W szpitalu masz kilka zabiegów dziennie i, przede wszystkim, masz terapeutów, którzy ci mówią co i jak masz ćwiczyć, bo ćwiczyć to sobie można samemu, ale trzeba wiedziać, co wolno. Pomyśl o tych reptach, tam mają też wodolecznictwo, co prawda bezpłatne w minimalnym zakresie, ale coś tam można sobie dokupić.

Pomyślałam już. Pojadę... ale może nie do Reptach tylko do sanatorium.. ale zadzwonię do nich i się dopytam co i jak..

Zaczęłam przeglądać stronki z roślinami..

Trzeba rondo zagospodarować..

Trafiłam na takie cudo.. i nie mogłam się oprzeć... http://allegro.pl/ostre-pieprzenie-za-pol-ceny-papryfiutki-i2965729004.html

Oj Wiola, nie obrażaj sie, jakbym nic nie napisała to miałabym wyrzuty sumienia, ze miałam okazję potrząsnąć a nie zrobiłam tego.

Tobie chyba trzeba porzadnego kopa zebys zaczęłą o siebie dbać. I widzisz? juz chcesz skoro piszesz o sanatorium.

Trzymam kciuki zeby pomogło

Ps. papryczki super

Tarcia ja niestety albo stety Zmierzchu nie czytałam, generalnie nie czytam tego rodzaju książek. No a tu jeszcze dochodzi duzo, dużo seksu ( w tym BDSM)więc na pewno nie jest to książka dla wszystkich. Napisana bardzo prostym językiem po angielsku nieco lepsza, ale polskie tłumaczenie zawiera wiele błedów stylistycznych i bezpośredniego tłumaczenia, a to sie niestety nie zawsze sprawdza, bo Polak tak nie powie, to razi z pewnością.

Z pewności jest to powieśc cukierkowa, z dobrym zakończeniem, taka bajka o Kopciuszku. Mnie raczej wciągnął życiorys Greya i choleraka nie mogę przestać myśleć, ile go w życiu złego spotkało. I co z tego, ze jest przystojny, ze ma pieniędzy więcej niz możemy sobie to wyobrazić, ale ma wielkie problemy psychiczne ze sobą. Mnie interesuje przede wszystkim profil psychologiczny bohaterów i jak dzieciństwo może negatywnie wpłynąć na dalsze nasze życie :yes: No bo Grey stracił matkę dziwkę-narkomankę jak miał 4 lata, był bity przez alfonsa matki, no i okazuje się, ze w tym wszystkim miał trochę "szczęścia" bo adoptowała go lekarka, ktora przyjmowała go do szpitala. I niby wszystko cacy, ale nowi rodzice byli bardzo poukładani, taka idealna rodzina, ze zupełnie go nie rozumieli. W wieku 15 lat uwiodła go przyjaciółka matki i wtajemniczyła w BDSM. No i ja mając 17 letniego syna myślę, że też mogłoby go coś takiego spotkać???? bo pedofilia męska jest potepiana, a o damskiej pedofilii się nie mówi, nieprawdaż?????

Chociaż powiem jedno, ta książka zmieniła bardzo moje życie, szczególnie mój stosunek do męża, zaczynam naprawdę rozumieć co to jest miłość bezwarunkowa i co to jest dac komus cos "więcej" z siebie, czy umiemy sie wyzbyć części swojego jestestwa dla drugiej połówki?????? w imię miłości???

Choć myślę, że nie jest to ksiązka dla ludzi, którzy lubią ambitna literaturę. Myślę, że pani James opierała się nie tylko na Zmierzchu, ale z pewnością na Dumie i uprzedzenie i Tessie d'Uberville, no i oczywiście na filmach 9 i pól tygodnia i Pretty Women.

No i co mnie jeszcze razi w tej książce, niby intelgentnie wykształceni ludzie a używaja takich słów jak K...a a mnie to bardzo przeszkadza nie jestem do tego przyzwyczajona:(

Edytowane przez emiranda

Wiolcia ... dwa posty przed Twoim pisałam, ze złożę wniosek..

I może to będą Repty. , albo inna instytucja...

Witam Panie :)

Noo te papryfiutki są lepsze niż nasze iglaste fiutki :) Też mnie wczoraj rozbawiły.. :)

Tarcia , Ala, Delorcia. co sadzić w rondzie i wzdłuż ścieżki do domu???????

Hortensja.. jaka? Buk czerwony szczepiony nie rozwali mi kostki systemem korzeniowym.. urośnie duży czy nie bardzo? Co jeszcze posadzić...?

Rondo ma słońce.. ale nie w samo południe.. to jest odsłona od północy.. z tym, że rano jest wschodzące słońce, w południe jest cień i późnym popołudniem dochodzi zachodzące słoneczko.. czyli nie jest źle..

TARcia wie jak tam jest, Delorcia tez :) Ale się domyśli :)

A co słychać z Alę.. nie ma Jej ostatnio (o Alunka chodzi)