mariomili 12.04.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 (edytowane) Witamy. Czekamy tu na Wasze porady i pytania.Pozdrawiamy Edytowane 28 Lutego 2013 przez mariomili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubinowa 09.06.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 witam, widzę, że budujecie Państwo z ytongu. Ekipa - widać - dokładna, przeszkolona, bo trzeba wiedzieć, że 3 mm "prześwitu" to b. dużo. My już wybudowaliśmy (jeszcze nie mieszkamy), ale z 40-tki bez ocieplania, zimą sprawdził się ytong w 100 %, trzyma ciepło, obecnie, w okresie przejściowym, kiedy na zewnątrz zimno, w środku jest przyjemnie (nie grzejemy), pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 10.06.2009 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 witam, miło że ktoś tu zajrzał i napisał My budujemy z 24-ki i bedziemy jeszcze ocieplac domek, bo zimy na mazurach mamy srogie. Co do ekipy to jesteśmy zadowoleni, choć budowa jeszcze trwa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubinowa 10.06.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 witam, my też byliśmy zadowoleni z ekipy, ale uważajcie na wszystko: nam na ten przykład "wcięło" całą paletę ytonga-znikła jak kamfora. Liczcie, wtrącajcie się, udawajcie chociaż, że wszystko jest pod kontrolą itp., pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 03.07.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 [wpis przeniesiony z dziennika budowy] witam, ciesze się że mój blog podoba Ci się, zpodrawiam serdecznie babeczkaa http://forum.muratordom.pl/uzytkownik21710.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reachel 09.07.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Witajcie ! Jak miło jest czytać Wasz dziennik. My właśnie zaczynamy budowę Belli bliźniaka pod Szczecinem. Miło widzieć jak postępuje Wasza budowa, na pewno nam to pomoże. My będziemy budować z silikatów + styropian, ale narazie przed nami fundamenty . Mam pytanie czy do zalewania fundamentów mieliście też pompę czy tylko beton prosto z gruszki? Przyznam, że to nasza pierwsza budowa a wcześniej nikt z nas nie interesował się budownictwem, więc dużo jeszcze musimy się dowiedzieć Pozdrowienia i powodzenia z dachem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 10.07.2009 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Witam kolejnych Bellowiczów. Do zalania fundamentów mieliśmy pompe, niestety nie mamy zdjeć z dnia kiedy je zalewano. Jeśli macie jeszcze jakieś pytania chętnie odpowiemy w miarę możliwości. Zyczę powodzenia z Bellą) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 01.09.2009 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 (edytowane) . Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez mariomili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agma 28.09.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Pisalam do Was na forum pprojektu, ale tak jest chyba prosciej... Z przyjemnoscia czytam Waszego bloga. Podoba nam sie Wasz domek, bo jest zgodny z projektem. Poczatkowo chcielismy poszerzyc Belle , aby zrobic karpiowke i wole oko w lazience ( no i przy okazji miec wiekszy garaz ), ale po obejrzeniu kilku gotowych i nieprzekombinowanych domkow zmienilismy zdanie ( podobaly nam sie domy Iwony i Macka , Heiki i teraz Wasz - kolejnosc wg budowy ). Chociaz to wole oko nam spac nie daje i bedziemy jeszcze rozmawiac z wykonawca dachu , czy mozna je zrobic ( jest tam jednak dosc wasko ). Bardzo podoba mi sie tez , ze Wasi budowlancy byli bardzo czysci , naprawde chwala im za to. Nie wiem, czy Admin na tym forum pozwala zamieszczac kontakty na gg , czy skype, ale jesli tak, to byloby super, gdybysmy mogli zamienic pare slow bezposrednio...Podoba mi sie tez wykonanie schodow , razem ze stropem i bez podpory . My jestesmy z Bydgoszczy i interesuje nas np. czy Wasi budowlancy byliby zainteresowani budowa nam domu? Itp, itd. Czyli jakis kontakt na nich. Bywaja i tacy , ktorzy sa , pomimo odleglosci... Zreszta pytan jest wiele, ale nie chcemy byc zbyt natrĘtni Na razie pozdrawiamy serdecznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 29.09.2009 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Napewno latwiej to tutaj wszystko razem ogarniemy Zanim zaczelismy tez mielismy sporo dylematow, takze zwiazanych z gabarytami ale dzis mozemy stwierdzic ze sa wystarczajace. Z rozmiarow to tylko zmienilismy, na troche wiekszy, otwor do garazu 2500 x 2225 i to tyle Musze zwrocic Wasza uwage na wymiary otworow bo sa dosyc nietypowe ale okazuje sie ze to nie problem a w wielu firmach wym.standardowy nie jest juz taki konkurencyjny Ze zmian kosmetycznych wspomne jeszcze o zlikwidowaniu wyjcia bocznego na taras(w ta strone przesuniemy sam kominek), spizarki(w jej miejsce lodowka) i garderoby(uwidocznienie sciany wybudowanej po łuku). Czekamy na pytania pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agma 30.09.2009 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Witaj ! Pomysl na nieco wiekszy garaz b. ciekawy i do przemyslenia ( no i to ciagle kuszace wole oczko ). Wyjscie boczne na taras zostawiamy , poniewaz chcialabym :1/ osiagnac efekt niby-mikro-ogrodu zimowego majac wiecej okien w tym rejonie, 2/ miec dostep do drewna kominkowego ( bedzie skladowane z tej strony ). Spizarke tez zostawiam , chociaz mala. Moja babcia taka miala i mozna ja fajnie zagospodarowac. U gory chce troche zmienic scianki dzialowe ; powiekszyc lazienke o okno znajdujace sie w pokoju 11 , a w pokoju tym wstawic 2 okna dachowe. Bylismy w Belli w naszej okolicy ( przypadkiem natknelismy sie na domek w zaawansowanym stanie we wsi obok ) , wlasciciel nas wpuscil do srodka. Stad wiem, ze np pokoj nr 11 spokojnie moze byc 'uciety' o to okno lazienkowe i zamiast tego miec 2 dachowe . Bedziemy tez pewnie robic plytszy taras , bo mamy mocno zalesiona dzialke i chcemy oszczedzic jak najwiecej drzewek. Czy mozecie odezwac sie do mnie na gg (8652275)? Mam pytanie nt ekipy do sso . Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 24.12.2009 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 http://smietnikkoniczynka.blox.pl/resource/zyczeniakasia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 10.01.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Witam kolejnych bellowiczów. Życzę Wam abyście szybko wprowadzili się do domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 12.01.2010 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Witam kolejnych bellowiczów. Życzę Wam abyście szybko wprowadzili się do domku Dziękuję za miłe słowa,ja życzę sobie tego samego oby jak najszybciej to nastąpiło! Jeśli się nie mylę, Wy już mieszkacie w Pięknej i wszystkie nowości można podpatrzeć na Waszym blogu " Bella w Dobraj" do którego często zaglądam Oczywiście zapraszam częściej i jeśli macie jakieś uwagi chętnie wysłucham ( przeczytam ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 14.01.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 tak mieszkamy i naprawdę jest super.A z przyjemnością będę śledzić Wasze postępy prac.Trzymam mocno kciuki (szczególnie za wykończeniówkę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 20.01.2010 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 tak mieszkamy i naprawdę jest super. A z przyjemnością będę śledzić Wasze postępy prac. Trzymam mocno kciuki (szczególnie za wykończeniówkę). Dzięki za kciuki W naszej belli prace idą trochę wolniej jak w Twojej. Nie mamy konkretnej daty przeprowadzki, czas nas nie goni a tym samym prace w domku wykonujemy stopniowo. W tym roku zamierzamy zrobić wspomnianą elektrykę, hydraulikę i tynki wewnętrzne no i może na jesień ocieplenie zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 08.02.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witam Przyszłam z rewizytą, poczytałam dziennik i muszę przyznać,że bardzo fajny domek budujecie Fajne masz inspirację, widzę,że podobne rzeczy nam się podobają Z przyjemnością będę śledziła i podglądała Kiedy planujecie zamieszkać w Belli ??? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 08.02.2010 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Bardzo mi miło że zajrzałaś w moje skromne progi Oczywiście zapraszam. Jak zauważyłaś lubię dosyć nowoczesne rzeczy, proste ale ładne. A jaki będzie efekt końcowy to zobaczymy kiedyś... Jak na razie przed nami wszystko to co Ty masz za sobą U nas tempo prac troszkę wolniejsze Co prawda nie spieszy nam sie, ale fajnie by było juz zamieszkać Myślę, ze koniec następnego roku będzie bliższy końca naszych prac . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 21.02.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Cześć! Czy możesz napisać, jak nazywa się to krzesełko, gdzie i za ile można go kupić? http://img194.imageshack.us/img194/180/dscn3178m.jpg pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 21.02.2010 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Cześć! Czy możesz napisać, jak nazywa się to krzesełko, gdzie i za ile można go kupić? http://img194.imageshack.us/img194/180/dscn3178m.jpg pozdrawiam Witaj Nelli Sza!!! Niestety nie mam pojęcia jaka to nazwa krzesła Ale poszukam to może coś znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts