marcin920325 15.04.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Witam!!! Od niedawna jestem właścicielem ogrodu, w którym znajdują się min. drzewa iglaste np. tuje (niestety nie wiem jakie), drzewa i krzewy owocowe. Mój problem polega na tym, iż drzewa owocowe są słabo ukorzenione np. ostatnio wyrwałem ręcznie dość sporą czereśnie, a nie jestem Mariuszem Pudzianowskim myślałem, że coś zjada korzenie, więc wykopałem dziurę w miejscu gdzie rosło drzewo i stwierdziłem, że prawie nie miało korzeni. nie było w ziemi żadnych robaków. Co może być tego przyczyną????????? kolejny problem dotyczy iglaków. Wspomniane wcześniej tuje zaczynają gubić igły i od środka robią się brązowe... Co może być tego przyczyną i jak temu zadziałać????? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.04.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Od środka gubia najstarsze igły, do których nie dociera swiatło.Jak stara była ta czereśnia? Moze była świeżo posadzona jesienią i nie zdązyła sie ukorzenić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karii 16.04.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 dokladnie, moze nie dociera swiatło do nich! Trzeba nawozu, cos z magnezem, np Floravit. Albo piesek zrobił siusiu, tego zywotniki nie znosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 16.04.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Podejrzewam że przyczyna jest prozaiczna - nornice lub karczowniki obgryzły korzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts