Marcin_A 15.04.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Witam,mam w ogrodzie ok 100 mb pagórka / wału uformowanego w literę C ? czym najlepiej to obsadzić- w ogóle nie mam pomysłu...Na pewno irga i jakieś byliny, ale co jeszcze radzicie? pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.04.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 mozna zrobic skalniak. Ale moze jakieś zdjęcie. Bo równie dobrze na pagórku mozna urzadzić zagajnik brzozowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karii 16.04.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Mozna sworzyc na nim swobodny ogrodek, tak jak np mowi Elfir, kilka brzózek, wrzosów, gdziś tam jakas kłoda z drewna iglaczki,sosnenki moze gdzies jakas mała kaskada. Mini pejzaz jest zalezy jeszcze tyklo co otacza ten pagórek i jakim celom ma on służyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 16.04.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Jeśli Marcin pozwoli to się podłączę do tematu bo mam podobny dylemat.Na długości 30m mam przy usypany wał. Niewysoki, 50-70cm. Tyle, że są w nim ukryte "skarby", jakiś gruz remontowy, zasypany ziemią i obłożony darnią z innych miejsc z ogrodu. Trawa ładnie rośnie, ale chciałabym na tym wale coś posadzić, bo jakoś tak łysawo. Tylko nie wiem co. Nie chodzi mi o rośliny okrywowe tylko o coś dekoracyjnego. Pytanie tylko, co da radę rosnąc na takim podłożu. Na odcinku tych 30m jest wieeeeelka lipa na jednym końcu, młody dąb na drugim końcu i po drodze jakieś nieduże, ładne drzewo (wys 3m). Możecie coś doradzić?Powinnam chyba dodać, że cały dzień jest tam słońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karii 16.04.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Można np wyprofilowac pagorek, zrobic np jakas fajnie wyprofilowana lawke najlepiej na polokregu,pod ławką nawierzchnia z jakies kostki w kształcie koła, a cala rzecz działa by sie pod debem , parorek mozna obsadzic np jakimis trawami ozdobnymi, bylinami Lub jak wyzej wymienilam wrzosami, pieknie prezentuja sie na takim 'pofałdowanym' terenie. I nic tylko relaksowac sie pod debem z filiżanka herbatki LIPOWEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 17.04.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Rozważam trawy ozdobne. Muszę poszukać takich co duże rosną. Co prawda mam alergię na trawy, ale myślę, że przy mega stężeniu pyłków w czerwcu kilka kęp moich traw niewiele zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts