szczukot 22.04.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 a może zrobić jakiś ciąg imprez, w kilku województwach ? I to nie jest glupi pomysl. Mozna zrobic tak, ze w jednym czasie, kazde np wojewodztwo lub jakis region zorganizuje impreze u siebie (np w okolicy miast wojewodzkich lub centrum regionu). Laczna ilosc osob wtedy bedzie przewyzszala kilkukrotnie spotkanie w jednym miejscu. A oto chyba chodzi aby jak najwiecej ludzie sie bawilo. A w trakcie video-tele-fkonferencja przez telefony komorkowe i zobaczymy kto sie gdzie zebral Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 22.04.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Trzeba by wogole chyba dodoac ankiete typu : "gdzie pod katem dojazdu jestes w stanie byc". I odpowiedzi typu : centralna Polska (np Lodz), Warszawa, swoje wojewodztwo, swoje miasto. I bedzie jasne jak mozna ludzi zebrac - gdzie beda chcieli pojechac. Bo mam dziwne wrazenie, ze wszystko sie kreci kolo Warszawy .... I bedzie to zjazd Warszawiakow a nie forumowiczow. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 22.04.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 No i tak a ciekawostek an koniec dorzuce : Saldo migracji kierunek wieś w latach 1996-2003 r.: 1. Poznań: -9,5 tyś. 2. Wrocław: -4,8 tyś. 3. Kraków: -3,9 tyś. 4. Bydgoszcz: -3,8 tyś. 5. Gdańsk: -3,4 tyś. 6. Kielce: -2,9 tyś. 7. Szczecin: -2,9 tyś. 8. Warszawa: -2,5 tyś. 9. Łódź: -2,3 tyś. 10. Radom: -2,3 tyś. Nie mam najnowszych danych - ktos ma ? Ale widac, ze do powiatow wiejskich (czyli w wiekszosc budowa domkow poza miastem) zdecydowanie rzadzi POZNAN ! Czyli najbardziej potencjalny rynek pod katem ilosci forumowiczow ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 22.04.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 znalazłam jeszcze takie cuś pod Tarczynem - Rancho pod bocianem: http://www.bocianierancho.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.04.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Widzisz Szczukot, regionalne spotkania są organizowane. Wszystko zależy od chęci. W grupie szczecińskiej też. W spotkaniach które organizowała Redakcja chodzi o to by poznać w realu ludzi z całego kraju. Niby się znamy, lubimy, a jednak się nie znamy. Byłem na wszystkich dotychczasowych spotkaniach i powiem Ci, że jest to bardzo fajna sprawa. Na pierwszym spotkaniu na którym byłem poznałem Maksia z grupy szczecińskiej, a gdyby tego spotkania nie było, byłby dalej nieznanym znajomym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 22.04.2009 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Tak jak Tomek mówi .... to ma byc jedno ogólnopolskie spotkanie.Na wszystkich dotychczasowych (organizowanych zawsze w Warszawie) byli forumowicze z całej Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 22.04.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 No to patrzac na dane ktore wyzej podalem - zlot powinien sie odbyc w okolicach Poznania lub Lodzi. Takie jest moje zdanie. Na zadnym raczej nie bede ale .... np w tym tygodniu jade do Bialegostoku (ze Szczecina) wiec sciezki sa niezbadane Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 22.04.2009 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 szczukot- nie wziąłeś pod uwagę, że w warszawie jest wielu forumowiczów którzy mają dobrą wole i chęci i chcą zaangazować się (i juz się zaangażowali) w sprawy organizacyjne to nie jest robota dla jednej osoby czy w łodzi, lub poznaniu zjadzie sie kilka osób które zaangazują sie w organizacje spędu dla 200 osób? podaj mi nicki i deklaracje tych osób - bardzo chetnie odciążymy warszawiaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 22.04.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 szczukot- nie wziąłeś pod uwagę, że w warszawie jest wielu forumowiczów którzy mają dobrą wole i chęci i chcą zaangazować się (i juz się zaangażowali) w sprawy organizacyjne to nie jest robota dla jednej osoby czy w łodzi, lub poznaniu zjadzie sie kilka osób które zaangazują sie w organizacje spędu dla 200 osób? podaj mi nicki i deklaracje tych osób - bardzo chetnie odciążymy warszawiaków No i wszystko jasne Tylko Warszawiakom sie chce organizowac. Wiec jak tak sie sprawy maja to inni powini sie dopasowac (albo sami sie wziac za organizacje). Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 22.04.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 No i wszystko jasne Tylko Warszawiakom sie chce organizowac. Wiec jak tak sie sprawy maja to inni powini sie dopasowac (albo sami sie wziac za organizacje). Fantom Oj szczukot szukasz dziury w całym. Kilkakrotnie powiedziane już było, ze spotkanie organizowane jest celem kontynuowania tradycji. Wszystkie dotychczasowe były w Wawie, więc to zgodnie z tradycją tez tam powinno się odbyć. Nie chodzi o to, że Warszawiakom chce sie organizować, bo główny mózg i organizator tego spotkania Daggulka wcale nie z Wawy. Kiedyś było już spotkanie Ogólnopolskie w Jurze i kiepsko frekwencja dopisała. Z Polski, czyli spoza woj. śląskiego i małopolskiego była tylko AgaJG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 22.04.2009 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Nie chodzi o to, że Warszawiakom chce sie organizować, bo główny mózg i organizator tego spotkania Daggulka wcale nie z Wawy. mózg ...hm.... mój chop by sie kłócił a co do organizacji spotkania - ja tak tylko na odległość mogę niestety , tak naprawdę wszystkim trzęsie zuzanka , która załatwia, pyta , biega , rozmawia ..... dzielna dziołcha będziemy wdzięczni wszyscy miejscowym za każdą formę pomocy , np. propozycje jakichś jeszcze fajnych miejsc i dokładne rozeznanie kosztów - bo to jest teraz najbardziej potrzebne....jak już znajdziemy miejsce i ustalimy termin to potem sie bedziemy zastanawiać nad resztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 22.04.2009 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 czy ktoś coś ma jeszcze na wzgledzie? na pewno bywacie , warszawiaki i okoliczne ludziska na róznych imprezach plenerowych i nie tylko .... dawajcie propozycje , posprawdzajciejak to na dziś wygląda ... im więcej mozliwości tym lepiej - bedzie z czego wybierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 22.04.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Popytałam właśnie w robocie - zachwalali... proponowany przez Jeziera "Gościniec Wiecha" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 22.04.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Zaproponuję kolejne miejsce do spotkania się w naszym wspólnym gronie. Gościniec położony we wsi oddalonej o 30 km od Warszawy w kierunku południowym, zajmuje obszar o powierzchni 17 ha. A znajdują się na niej: skansen – zagroda wiejska z piecami chlebowymi, dwa stuletnie zrekonstruowane wiatraki oraz młyn wodny http://fotogalerie.pl/fotki/upload/28/39/68/2839681220903025s2.jpg karczma biesiadna zamknięta o pow. 500m2 / 250 miejsc siedzących, wiaty o łącznej powierzchni 1500m2 z miejscami do biesiady i grillowania / w zależności od potrzeb do 800 miejsc siedzących, zadaszonych http://www.gosciniec-wiecha.pl/ Sugerowana cena za cały pakiet usługowy i około 6-godzinny pobyt, przy zakładanej ilości 50-100 osób (w tym dzieci) wynosi ok. 75,00 zł od osoby dorosłej oraz 40,00zł dla dzieci) ostateczna cena od osoby dorosłej zależy od potwierdzonej ilości osób, a także od wybranego menu. W ramach powyższej ceny jest: - udostępnienie terenu, obsługę i organizację; - pełen catering dla wszystkich uczestników + napoje + piwo; - wypiek chleba połączony z degustacją; - przejażdżki wozami konnymi typu ‘trek’ po terenie i po okolicy; Ewentualnie (również nieodpłatnie): - zwiedzanie skansenu, wiatraków i młyna wodnego; - przygotowanie boisk do gier zespołowych; - przystań wodna z łódkami wiosłowymi oraz rowerami wodnymi; Dodatkowo można zamówić inne atrakcje m.in. (dodatkowo płatne) - zabawki dmuchane dla dzieci: zamki, zjeżdżalnie, symulatory - pokaz garncarstwa i wikliniarstwa - opieka/animatorzy do dzieci Proponowany jadłospis: 1.Mięsa i potrawy z rusztu (wybór 4 potraw+kaszanka z cebulą): - karkówka marnowana w ziołach, - filety drobiowe, - udziec z kurczaka, - kiełbaska smażona, - kaszanka z cebulką, - golonka luzowana w sosie piwnym, - żeberka z cebulką lub w sosie miodowo-pomidorowym, - ryba: pstrąg w ziołach. - szaszłyki drobiowe, 2.Dodatki do potraw z rusztu: - 3 rodzaje surówek z warzyw sezonowych, - ogórki z beczki, - warzywa sezonowe, - sosy do mięs i do warzyw, - ziemniaki pieczone, - pieczywo mieszane, - dodatki smakowe; 3.Potrawy z paleniska (wybór 2 potraw): placki ziemniaczane / smażone bezpośrednio przy Gościach / ze śmietaną, cukrem, z żurawiną lub sosem grzybowym.; ognisko z kiełbaskami; 4.Zupa: do wyboru - żurek z białą kiełbasą, - grochówka, - chłodnik, - kwaśnica; 5.Deser: - pączki, ciastka francuskie z owocami, - drożdżówki, jagodzianki, - ciasta domowe; - owoce sezonowe; 6.Napoje: piwo z beczki, soki owocowe, woda mineralna, napoje gazowane. kawa, herbata; 7.Menu dla dzieci: - kotleciki panierowane, frytki, kompot; - naleśniki i pierogi z serem; - hot-dogi lub hamburgery; tam moje dziecię ma jechac z przedszkolem w czerwcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 22.04.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Zaproponuję kolejne miejsce do spotkania się w naszym wspólnym gronie. Gościniec położony we wsi oddalonej o 30 km od Warszawy w kierunku południowym, zajmuje obszar o powierzchni 17 ha. A znajdują się na niej: skansen – zagroda wiejska z piecami chlebowymi, dwa stuletnie zrekonstruowane wiatraki oraz młyn wodny http://fotogalerie.pl/fotki/upload/28/39/68/2839681220903025s2.jpg karczma biesiadna zamknięta o pow. 500m2 / 250 miejsc siedzących, wiaty o łącznej powierzchni 1500m2 z miejscami do biesiady i grillowania / w zależności od potrzeb do 800 miejsc siedzących, zadaszonych http://www.gosciniec-wiecha.pl/ Sugerowana cena za cały pakiet usługowy i około 6-godzinny pobyt, przy zakładanej ilości 50-100 osób (w tym dzieci) wynosi ok. 75,00 zł od osoby dorosłej oraz 40,00zł dla dzieci) ostateczna cena od osoby dorosłej zależy od potwierdzonej ilości osób, a także od wybranego menu. W ramach powyższej ceny jest: - udostępnienie terenu, obsługę i organizację; - pełen catering dla wszystkich uczestników + napoje + piwo; - wypiek chleba połączony z degustacją; - przejażdżki wozami konnymi typu ‘trek’ po terenie i po okolicy; Ewentualnie (również nieodpłatnie): - zwiedzanie skansenu, wiatraków i młyna wodnego; - przygotowanie boisk do gier zespołowych; - przystań wodna z łódkami wiosłowymi oraz rowerami wodnymi; Dodatkowo można zamówić inne atrakcje m.in. (dodatkowo płatne) - zabawki dmuchane dla dzieci: zamki, zjeżdżalnie, symulatory - pokaz garncarstwa i wikliniarstwa - opieka/animatorzy do dzieci Proponowany jadłospis: 1.Mięsa i potrawy z rusztu (wybór 4 potraw+kaszanka z cebulą): - karkówka marnowana w ziołach, - filety drobiowe, - udziec z kurczaka, - kiełbaska smażona, - kaszanka z cebulką, - golonka luzowana w sosie piwnym, - żeberka z cebulką lub w sosie miodowo-pomidorowym, - ryba: pstrąg w ziołach. - szaszłyki drobiowe, 2.Dodatki do potraw z rusztu: - 3 rodzaje surówek z warzyw sezonowych, - ogórki z beczki, - warzywa sezonowe, - sosy do mięs i do warzyw, - ziemniaki pieczone, - pieczywo mieszane, - dodatki smakowe; 3.Potrawy z paleniska (wybór 2 potraw): placki ziemniaczane / smażone bezpośrednio przy Gościach / ze śmietaną, cukrem, z żurawiną lub sosem grzybowym.; ognisko z kiełbaskami; 4.Zupa: do wyboru - żurek z białą kiełbasą, - grochówka, - chłodnik, - kwaśnica; 5.Deser: - pączki, ciastka francuskie z owocami, - drożdżówki, jagodzianki, - ciasta domowe; - owoce sezonowe; 6.Napoje: piwo z beczki, soki owocowe, woda mineralna, napoje gazowane. kawa, herbata; 7.Menu dla dzieci: - kotleciki panierowane, frytki, kompot; - naleśniki i pierogi z serem; - hot-dogi lub hamburgery; tam moje dziecię ma jechac z przedszkolem w czerwcu Znaczy się, termin nam zajmuje?! Ponoć właśnie super miejsce dla imprez dziecięcych i cało-rodzinnych, jest co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 22.04.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Znalazłam też coś takiego http://www.korfowe.com/imprezy/index.html Dzwoniłam, poprosili o zapytanie mailem. Wieczorkiem powinna być odpowiedź co do wolnych terminów i minimalnych cen Może zna ktoś to miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 22.04.2009 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 z końcem kwietnia zamykamy możliwość dopisywania swoich propozycji .... zrobimy ankietę z propozycjami konkretnymi (czyli jasno opisanymi co do kosztów i organizacji) ...każdy wybierający forumowicz zagłosuje i wybierzemy większością jedną ofertę zaznaczam, że oferty muszą być sprawdzone , czyli jasne muszą być koszty oraz sprawy organizacyjne i termin - żadnych niespodzianek i niewiadomych zuzanka sprawdza Urzut, jezier dał propozycje skansenu, Nefer dała propozycję parku młocińskiego itd itp każda z tych ofert musi być dokładnie sprawdzona przez pomysłodawcę , żeby nie okazało się że wybierzemy wiekszością ofertę która jest nieaktualna lub niemożliwa do zrealizowania oferty z niepełną bazą informacji nie będą brane pod uwagę niezbędne informacje : - możliwe terminy - koszty - catering zewnętrzny- jedzenie i picie (płatny przez forumowiczów przy zakupie) - ewentualnie potrzeba własnego wiktu jeśli wybierzemy piknik na żywioł - zaplecze typu ubikacje, parking , - schronienie przed deszczem w razie niepogody (chyba że odtańczymy zbiorowo indiański taniec dobrej pogody ) - miejsca siedzące - nagłośnienie - inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 22.04.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Opcje na dzień dzisiejszy 1. Wioska budowlana w Urzucie Termin 27 czerwca Przepraszam że dopiero teraz piszę ale dawałam zanć wczesniej że do 16 jestem uwięziona w samochodzie O godz 11 odbyłam rozmowę - bardzo obiecującą z przesympatyczną panią Małgorzątą Dudkiewicz - za którą na łamach Forum pragnę serdecznie Podziękować. Podczas rozmowy usaliłyśmy termin zlotu na 27 czerwca, godz od 12-18, godziny takie ponieważ od godz 10 do 16 jest otwarta Wioska - żeby nie podwyższać kosztów wynajamu terenu ( i tak mamy 2 godz dłużej). Pani Dudkiewicz zaproponowała Nam firmę cateringową z której niejednokrotnie korzystała podczas organizacji impreaz i są sprawdzeni i godni polecenia. Forma cateringu ma wyglądać w ten sposób że będzie bezpośrednia sprzedaż kiełbasy, karkówki, kaszanki, kurczaka z grilla oraz Piwo. Ja z własnej strony chcę zorganizować przedstawiciela np. Coca-Coli który zapewniłby stoisko z napojami (odpłatnie ) ale z róznymi gadżetami reklamowymi dla dzieci np. balony, daszki itp. Wszystko do ustalenia. Problem na chwilę obecną to miejsca siedzące typu ławy, krzesła, parasole - ale myslę że ten problem pomoże rozwiązać np Coca-Cola bądź firma Cateringowa lub być może jeszcze inny sponsor. Przy brzydkiej pogodzie mamy zapewnioną halę. Będę starała się załatwić Animatora dla dzieci - nie obiecuję ale może sie uda, więc narazie proszę nie informować swoich pociech Jest problem z załatwieniem sprzetu nagłaśniającego, ale myslę że jeśli poproszę jedną firmę ( w ramach reklamy ) to udostępnią nam sprzęt - oby - ale jesli ktoś może pomóc bardzo chętnie skorzystamy. W przyszłym tygodniu jadę na rozmowy z 4-ma przedstwicielami firm chcąc ich przekonać do zasponsorowania wynajęcia dla nas terenu, w zamian za możliwość swojej promocji na zlocie. I tym samym przeszłam do meritum sprawy czyli finansów........... Wisoka Budowlana udostępni nam swój teren z wielką przyjemnościa - są zadowoleni że chcemy podtrzymać tradycję i lokalizację, lecz wiąże się to z kosztem - no właśnie - ostatecznej kwoty nie zanm - negocjuję - ale do tej pory był to wydatek rzędu ok 6000 tyś zł, ale wiem że będzie mniej o ile na dzień dzisiejszy nie potrafie odpowiedzieć, ponieważ rozmowy z panią Dudkiewicz potrwają jeszcze około tygodnia zanim zbierzymy wszystkie informacje potrzebne do ustaleń końcowych ( catering, sponsorzy, zaplecze techniczne itp) Mam nadzieję że udało mi się przekazać kwintesencję odbytej rozmowy i że wszystko jest zrozumiałe - jeśli nie - przepraszam - służe odpowiedzia na każde pytanie 2. Park Młociński Termin dowolny? czego potrzebujemy ? - miejsca ( dużo...) - prowiantu W W-wie jest coś takiego jak Park Młociński. Położony przy ul. Pułkowej ( wylotówka na Gdańk) zjazd tam jest tuż za McDonaldem. Nie sposób nie trafić. To jest las. A w środku - ogromna łąk z miejscem na ogniska, drewnem (to sprawdzę jak teraz po zimie) z wiatami i placem zabaw dla dzieci. Jest gdzie parkować, jest autobus. Jedynie żarcie każdy musiałby jakieś przywieźć. Termin - z racji komunii to chyba przesuniemy na czerwiec ? P.S. dziękuję Redakcji za przychylne przyklejenie wątku. 3. Zimne Doły Termin dowolny? Wiata jest w lesie, na polanie o dźwięcznej nazwie Zimne Doły. Zimne Doły to najpopularniejsze miejsce wypoczynku na terenie Chojnowskiego Parku Krajobrazowego. Polana położona jest pomiędzy Żabieńcem a Zalesiem Górnym, 4 km na południowy-wschód od Piaseczna, przy tzw. trakcie wareckim. Można tu dojechać samochodem od strony Piaseczna skręcając w Żabieńcu z drogi krajowej nr 79 w prawo. Za miejscowością należy jechać prosto drogą asfaltową wzdłuż lasu, by po ok. 500 m skręcić w lewo w szeroką drogę leśną (historyczny trakt warecki), która zaprowadzi na miejsce. Jadąc drogą krajową nr 79 od południa należy skręcić na światłach w Pilawie w lewo w stronę Zalesia Górnego, a następnie na wysokości leśniczówek Chojnów i Dobiesz w prawo w drogę leśną. Na miejscu znajduje się duży, mogący pomieścić kilkadziesiąt samochodów utwardzony parking leśny. W rejonie Zimnych Dołów przebiegają dwa piesze szlaki PTTK: Szlak Południkowy przez Lasy Chojnowskie (żółty) prowadzący z Piaseczna do Prażmowa oraz Szlak Rezerwatów Przyrody (niebieski), który prowadzi z Zalesia Górnego przez Konstancin-Jeziorną do Warszawy (Ursynów). W pobliżu prowadzi także zielony szlak rowerowy z Powsina przez Piaseczno i Żabieniec do Góry Kalwarii. Zimne Doły stanowią leśny kompleks wypoczynkowo-rekreacyjny. Znajduje się tu kilka wiat turystycznych (w tym jedna, która może pomieścić ponad 100 osób), zorganizowane są miejsca do rozpalania ognisk. Na turystów zawsze czeka przygotowany przez Nadleśnictwo Chojnów chrust. Dzieci przyciąga duży plac zabaw z huśtawkami, drabinkami i zjeżdżalnią. W uzgodnieniu z nadleśnictwem http://www.chojnow.com.pl istnieje możliwość organizowania na terenie Zimnych Dołów dużych imprez rekreacyjnych i integracyjnych. Polana znajduje się w bezpośrednim sąsiedztwie zespołu stawów położonych pomiędzy Żabieńcem a Zalesiem Górnym. Przebiega tędy najpopularniejsza trasa spacerowa w okolicach Piaseczna prowadząca żółtym szlakiem z Piaseczna (rejon Górek Szymona w Zalesiu Dolnym) bądź zielonym szlakiem rowerowym od ul. Świętojańskiej w Piasecznie przez Żabieniec. Niezwykłą atrakcję stanowi "Małpi Gaj" - Linowy Park Przygody http://www.malpigaj.com.pl. Na chętnych czekają tu linowe przeprawy między najwyższymi drzewami, kolejka tyrolska, wspinaczki i zjazdy na linach. Zabawa w "Małpim Gaju" zabezpieczana jest przez profesjonalnych instruktorów i atestowany sprzęt alpinistyczny. Zimne Doły to także miejsce związane z lokalną historią. W sierpniu 1944 r. doszło tu do starcia pomiędzy oddziałem Narodowych Sił Zbrojnych i oddziałami niemieckimi, w czasie którego spłonęła istniejąca tutaj wówczas leśniczówka. Do tych wydarzeń nawiązuje popularne określenie tego miejsca - Spalona. Tragiczną historię upamiętnia pomnik i brzozowy krzyż. Nieopodal znajduje się także pomnik leśników mazowieckich poległych w czasie walk o niepodleglość. http://www.piaseczno.pl/images_menus_big/649/48dc0fb6a0d50/zimne_doly_d.jpg 4. Gościniec Wiecha Termin 4 lipca Zaproponuję kolejne miejsce do spotkania się w naszym wspólnym gronie. Gościniec położony we wsi oddalonej o 30 km od Warszawy w kierunku południowym, zajmuje obszar o powierzchni 17 ha. A znajdują się na niej: skansen – zagroda wiejska z piecami chlebowymi, dwa stuletnie zrekonstruowane wiatraki oraz młyn wodny http://fotogalerie.pl/fotki/upload/28/39/68/2839681220903025s2.jpg karczma biesiadna zamknięta o pow. 500m2 / 250 miejsc siedzących, wiaty o łącznej powierzchni 1500m2 z miejscami do biesiady i grillowania / w zależności od potrzeb do 800 miejsc siedzących, zadaszonych http://www.gosciniec-wiecha.pl/ Sugerowana cena za cały pakiet usługowy i około 6-godzinny pobyt, przy zakładanej ilości 50-100 osób (w tym dzieci) wynosi ok. 75,00 zł od osoby dorosłej oraz 40,00zł dla dzieci) ostateczna cena od osoby dorosłej zależy od potwierdzonej ilości osób, a także od wybranego menu. W ramach powyższej ceny jest: - udostępnienie terenu, obsługę i organizację; - pełen catering dla wszystkich uczestników + napoje + piwo; - wypiek chleba połączony z degustacją; - przejażdżki wozami konnymi typu ‘trek’ po terenie i po okolicy; Ewentualnie (również nieodpłatnie): - zwiedzanie skansenu, wiatraków i młyna wodnego; - przygotowanie boisk do gier zespołowych; - przystań wodna z łódkami wiosłowymi oraz rowerami wodnymi; Dodatkowo można zamówić inne atrakcje m.in. (dodatkowo płatne) - zabawki dmuchane dla dzieci: zamki, zjeżdżalnie, symulatory - pokaz garncarstwa i wikliniarstwa - opieka/animatorzy do dzieci Proponowany jadłospis: 1.Mięsa i potrawy z rusztu (wybór 4 potraw+kaszanka z cebulą): - karkówka marnowana w ziołach, - filety drobiowe, - udziec z kurczaka, - kiełbaska smażona, - kaszanka z cebulką, - golonka luzowana w sosie piwnym, - żeberka z cebulką lub w sosie miodowo-pomidorowym, - ryba: pstrąg w ziołach. - szaszłyki drobiowe, 2.Dodatki do potraw z rusztu: - 3 rodzaje surówek z warzyw sezonowych, - ogórki z beczki, - warzywa sezonowe, - sosy do mięs i do warzyw, - ziemniaki pieczone, - pieczywo mieszane, - dodatki smakowe; 3.Potrawy z paleniska (wybór 2 potraw): placki ziemniaczane / smażone bezpośrednio przy Gościach / ze śmietaną, cukrem, z żurawiną lub sosem grzybowym.; ognisko z kiełbaskami; 4.Zupa: do wyboru - żurek z białą kiełbasą, - grochówka, - chłodnik, - kwaśnica; 5.Deser: - pączki, ciastka francuskie z owocami, - drożdżówki, jagodzianki, - ciasta domowe; - owoce sezonowe; 6.Napoje: piwo z beczki, soki owocowe, woda mineralna, napoje gazowane. kawa, herbata; 7.Menu dla dzieci: - kotleciki panierowane, frytki, kompot; - naleśniki i pierogi z serem; - hot-dogi lub hamburgery; 5. Agrokultura Korfowe Termin 30 maja Długie będzie AgroKultura Korfowe http://www.korfowe.com Cennik imprezy Sale – wynajęcie (opłata za 12 godzin): 1. „Sala Kominkowa” z „Salą Kryształową” („Sala Kominkowa” przylega do „Sali Kryształowej”)– reprezentacyjne z barem, 2 kominkami, garderobą, 3 toaletami. Okna z widokiem na Puszczę Kampinoską. Z „Sali Kominkowej” bezpośrednie wyjście na podwórko z „Wiatą” - dla ok. 120 osób w przypadku imprezy zasiadanej – + miejsce na scenę dla orkiestry i tańce - dla ok. 160 osób w przypadku imprezy zasiadanej 4.000.- pln (każda dodatkowa godzina 200.-) 2. „Izba Leokadii i Lucjana” – weselno-biesiadna, autentyczna izba chłopska w stylu wiejskim z kameralnym tarasem, garderobą i 2 toaletami. Okna z widokiem na Puszczę Kampinoską. Wejście przez „Salę Kryształową” lub od strony kameralnego tarasu: - dla ok. 70 osób w przypadku imprezy zasiadanej + miejsce na scenę dla orkiestry i tańce - dla ok. 130 w przypadku imprezy zasiadanej 4.000.- pln (każda dodatkowa godzina 200.-) 3. „Wiata” , podwórko – zadaszenie z barem, murowanym grillem i piecem do pizzy i pieczenia chleba, krzesła, ławy, stoły ogrodowe, toaleta (do 50 osób): muzyka na zewnątrz możliwa do godz. 22.00: 1000.- pln (każda dodatkowa godzina 100.-) 4. Wynajęcie: „Sali Kominkowej”, „Sali Kryształowej”oraz „Izby Leokadii i Lucjana” : 6.000.- (każda dodatkowa godzina 300.-) 5. Wynajęcie: „Sali Kominkowej”, „Sali Kryształowej”, „Izby Leokadii i Lucjana” i „Wiaty”: 6.500.- (każda dodatkowa godzina 300.-) 6. Wynajęcie „Sali Kominkowej”, „Sali Kryształowej” oraz „Wiaty”: 4.500.- pln 7. Wynajęcie „Izby Leokadii i Lucjana” oraz „Wiaty”: 4.500.- (każda dodatkowa godzina 300.-) 8. Wynajęcie „Chaty Ludwika” z barem, toaletami, przylegającą „Wiatą grillową” oraz miejscem na ognisko: 3.000.- pln (muzyka możliwa do godz. 22.00) 9. Jadalnia z przylegającą Salą Rodzinną i Salą TV: 500.- pln 10. Sala Konferencyjna na ok. 30 osób: 300.- pln 11. Sprzęt nagłośnieniowy w „Sali Kominkowej” „Sali Kryształowej” lub „Izbie Leokadii i Lucjana” wystarczający do prowadzenia wieczorku tanecznego, wesela lub dyskoteki: 500.- (każda dodatkowa godzina 50.-) 12. Podest dla orkiestry w Sali Kominkowej, Sali Kryształowej lub Izbie Leokadii i Lucjana (wysokość 30 cm): 2,5mx2,5m: 200.- pln 3,7mx2,5m: 300.- pln 13. Obowiązkowo przy każdej imprezie Osoba stróżująca podczas całej imprezy: 150.- pln 14. Opcjonalnie przy każdej imprezie Osoba sprzątająca toalety: 150.- pln Pobyt: Miejsce w pokoju 4-osobowym (bez śniadania) 50.- pln Pokój 2-osobowy (bez śniadania) 140.- pln Pokój 1-osobowy (bez śniadania) 80.- pln Nocleg w przypadku powyżej 20 osób: 55.- pln/osoba (bez śniadania) Śniadanie 10.- pln/osoba Doba pobytowa rozpoczyna się o godz. 13.00 i kończy się o godz. 12.00 następnego dnia. Stoły, ławy, parasole, agregat prądotwórczy: ˇ Parasol piwny: 40.- pln ˇ Stół piwny + 2 ławki: 25.- pln ˇ Agregat prądotwórczy: 1.000.- pln + koszt paliwa Atrakcje: (opłata za 8 godzin): ˇ tenis stołowy: 100.- pln ˇ bilard: 300.- pln ˇ bule: 200.- pln ˇ rozpalanie 1 kominka (koszt wkładu drewna na ok. 2-3 godziny) 25.- pln (Sala Kominkowa lub Sala Krzyształowa lub Izba Leokadii i Lucjana) ˇ boisko do siatkówki plażowej: 600.- pln ˇ boisko do badmintona: 300.- pln ˇ Plac zabaw dla dzieci (2 huśtawki, piaskownica): 200.- pln ˇ ognisko, koszt 1 wkładu drewna na ok. 2 godziny palenia: 50.- pln Konie: ˇ przejazd wozem 15-20 osób, 25.- pln/osoba/godz. lub 500.- pln/godz./wóz ˇ przejazd bryczką 3-4 osoby, 300.- pln/godzina/bryczka ˇ kulig: jednoczesny przejazd ok. 25 osób (3 pary sań) 25.- pln/osoba/godz. ˇ koń z osobą oprowadzającą: 150.- pln/1 godzina ˇ kuc z osobą oprowadzającą: 150.- pln/1 godzina Catering: Zapewniamy profesjonalną obsługę firmy cateringowej. Propozycje menu w zależności od rodzaju imprezy. Koszt wywozu śmieci wg ilości napełnionych pojemników. W przypadku własnego cateringu do kosztów wynajmu obiektu należy doliczyć 10.- pln/osoba (użycie kuchni, koszt elektryczności, zużycia wody i wywozu nieczystości). W przypadku pikników: 3.- pln/osoba W przypadku użycia własnych atrakcji pobieramy opłatę 3% wartości netto. Ceny netto +VAT Rezerwacja terminu jest wiążąca po podpisaniu umowy oraz wpłaceniu zaliczki. Jeśli uważacie, że warto sprawdzać dalej, to w weekend mogę się tam wybrać i pogadać osobiście o cenach ew. cateringu ------------------------------------------- Nie są to wszystkie propozycje, które padły, ale te w jakimś stopniu rozeznane, bądź w trakcie rozmów Jeśli coś pominęłam to nie krzyczcie - poprawcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.04.2009 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 OK - kawał dobrej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 23.04.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Dzięki Proponuję, żeby wpisywać wady i zalety - każdy pewnie inaczej to widzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts