tomasz19700 18.04.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 jak kladzie sie glazure poprosze o porady linki do informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 18.04.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Oj długo do pisywania.Większość zależy od przygotowania sobie podłoża i planu układania.Jeżeli będziesz miał podłoże równe i płytki rozplanowane to może ci się udać.Inaczej się kładzie płytki na podłogę a inaczej na ścianę.Przy zakupie płytek zwracaj uwagę na ich wymiary i czy są w miarę proste. Od miejsca ich układania zależy rodzaj kleju a także technika zabezpieczenia podłoża czy to łazienka czy to podłoga ogrzewana czy to taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz19700 20.04.2009 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 dzieki za porade jest to nowy dom podloga jest rowna plytki juz kupilem chodzi mi o to jakie czynnosci pokolei mam wykonac od czego zaczac na co uwazac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.04.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 w skrócie - zagruntowac- odczekac- przygotowac klej- rozlozyc klej paza zebata- polozyc plytki (czasami plytki sie smaruje od spodu)- odczekac- zafugowac- odczekać- użytkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 20.04.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 dzieki za porade jest to nowy dom podloga jest rowna plytki juz kupilem chodzi mi o to jakie czynnosci pokolei mam wykonac od czego zaczac na co uwazac Najważniejsze to dobrze sobie rozmierzyć płytki, podjąć decyzje czy będziesz ukladał na prosto czy w karo (zależy od kątów pomieszczenia).Ułuż sobie na sucho tak aby nigdzie ci nie wyszły jakieś małe paseczki albo nie szło ci pod skosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.04.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 w skrócie - rozlozyc klej paza zebata - polozyc plytki (czasami plytki sie smaruje od spodu) Czasem lepiej jest kłaść klej na płytki niż na ścianę Szczególnie jeśli ściana bardzo pije wodę. Zagruntowana nie powinna, ale może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarook 20.04.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Proponuję na początek udać się do castoramy albo podobnego sklepu a tam mają różnego typu ulotki co i jak zrobić i wtedy próbować u siebie. Najpierw w jakimś pomieszczeniu gospodarczym czy garażu i po własnej surowej ocenie w pozostałych pomieszczeniach. Pozdrawiam i życzę miłej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.04.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Proponuję na początek udać się do castoramy albo podobnego sklepu a tam mają różnego typu ulotki co i jak zrobić i wtedy próbować u siebie. Najpierw w jakimś pomieszczeniu gospodarczym czy garażu i po własnej surowej ocenie w pozostałych pomieszczeniach. Pozdrawiam i życzę miłej zabawy.A tam od razu w garażu czy kotłowni. Ja swoje pierwsze płytki kładłem w korytażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz19700 21.04.2009 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 dzieki wam wszystkim za rady .biore sie wiec do roboty bede klad plytki w kuchni chodzi mi jeszcze o rade jak klasc juz na klej tak aby potem nie byly krzywe gdzies plytka wyzej gdzies nizej czy to sie miezy poziomica czy jakims innym sposobem chodzi o to aby lezaly rowno na jednym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.04.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 dzieki wam wszystkim za rady .biore sie wiec do roboty bede klad plytki w kuchni chodzi mi jeszcze o rade jak klasc juz na klej tak aby potem nie byly krzywe gdzies plytka wyzej gdzies nizej czy to sie miezy poziomica czy jakims innym sposobem chodzi o to aby lezaly rowno na jednym poziomiepoziomica, długa poziomica, wprawne oko, palce. Pomysłów jest sporo. Podpatrzone u mojego glazurnika - taki uchwyt do przenoszenia szyb przyssawkowy - dobrze się sprawdza przy kładzeniu kafli. Łatwiej operować tym unosząc całą płytkę aniżeli trzymając za boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz19700 22.04.2009 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 dzieki trociu o takie wlasnie rady mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rebel82 28.04.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 przyssawki sie bardzo dobrze sprawdzaja przy kaflach duzego formatu np 50x50.,gdzie z uwagi na duza powierzchnie recznie mozna tego nie poruszyc po przyssaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barrabash 11.12.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Po co mu odpisujecie, idiota jakis niech łazienke sam robi HAHAHAHAHa .....Takich klientów wyśmiewam z miejsca bo potem mi pomagaja hahaha bo mysla ze cos sie naucza chyba czy jakos tak....Szkoda gadac . KŁADZ SAM!!! powodzenia z ostatnia sciana i montazem sanitarki hahah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barrabash 11.12.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Przyssawki hmmmmmmmmmmm... hehe.. kladziesz 3 paczki odwrotnie obracasz o 180 stopni obok kladziesz dwie deski przekladasz smarujesz obracasz horyzontalnie i na glebe..skoro korzystasz z przyssawek to jak od dolu ja smarujesz, ktos ci ja trzyma w górze czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 11.12.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 (edytowane) Po co mu odpisujecie, idiota jakis niech łazienke sam robi HAHAHAHAHa .....Takich klientów wyśmiewam z miejsca bo potem mi pomagaja hahaha bo mysla ze cos sie naucza chyba czy jakos tak....Szkoda gadac . KŁADZ SAM!!! powodzenia z ostatnia sciana i montazem sanitarki hahah Kim Ty jesteś że obrażasz na tym forum ludzi? Jesteś kolejnym wykonawcą któremu jakiś inwestor zwrócił uwage że źle coś robisz, a przecież Ty uważasz że wszystko wiesz i jesteś Alfą i Omegą? Jakie masz prawo do obrażania ludzi? Dlaczego odmawiasz mu prawa położenia samemu płytek? A ja takich wykonawców co pozjadali wszystkie rozumy, wyśmiewam i nie zamierzam z nimi współpracować... Proszę Szanowną Administracje o ostrzeżenie dla kolegi, takie zachowanie jak w/w pana powinno się tępić... tomasz19700 Wpisz w google "jak kłaść płytki" wyskoczy naprawde wiele stron z podpowiedziami Edytowane 11 Grudnia 2011 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barrabash 11.12.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Omega nie jestem jesli ktos chce ok.. niech kladzie sam..tylko w wiekszosci wypadków konczy sie fiaskiem a dekory plytki są drogie, dwa razy sie czasem traci.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts