Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

glazura

tomasz19700

Recommended Posts

Oj długo do pisywania.Większość zależy od przygotowania sobie podłoża i planu układania.Jeżeli będziesz miał podłoże równe i płytki rozplanowane to może ci się udać.Inaczej się kładzie płytki na podłogę a inaczej na ścianę.Przy zakupie płytek zwracaj uwagę na ich wymiary i czy są w miarę proste. Od miejsca ich układania zależy rodzaj kleju a także technika zabezpieczenia podłoża czy to łazienka czy to podłoga ogrzewana czy to taras.

dzieki za porade jest to nowy dom podloga jest rowna plytki juz kupilem chodzi mi o to jakie czynnosci pokolei mam wykonac od czego zaczac na co uwazac

Najważniejsze to dobrze sobie rozmierzyć płytki, podjąć decyzje czy będziesz ukladał na prosto czy w karo (zależy od kątów pomieszczenia).Ułuż sobie na sucho tak aby nigdzie ci nie wyszły jakieś małe paseczki albo nie szło ci pod skosem.

Proponuję na początek udać się do castoramy albo podobnego sklepu a tam mają różnego typu ulotki co i jak zrobić i wtedy próbować u siebie. Najpierw w jakimś pomieszczeniu gospodarczym czy garażu i po własnej surowej ocenie w pozostałych pomieszczeniach. Pozdrawiam i życzę miłej zabawy.

Proponuję na początek udać się do castoramy albo podobnego sklepu a tam mają różnego typu ulotki co i jak zrobić i wtedy próbować u siebie. Najpierw w jakimś pomieszczeniu gospodarczym czy garażu i po własnej surowej ocenie w pozostałych pomieszczeniach. Pozdrawiam i życzę miłej zabawy.
A tam od razu w garażu czy kotłowni. Ja swoje pierwsze płytki kładłem w korytażu ;)

dzieki wam wszystkim za rady .biore sie wiec do roboty bede klad plytki w kuchni :lol: chodzi mi jeszcze o rade jak klasc juz na klej tak aby potem nie byly krzywe gdzies plytka wyzej gdzies nizej czy to sie miezy poziomica czy jakims innym sposobem chodzi o to aby lezaly rowno na jednym poziomie

dzieki wam wszystkim za rady .biore sie wiec do roboty bede klad plytki w kuchni :lol: chodzi mi jeszcze o rade jak klasc juz na klej tak aby potem nie byly krzywe gdzies plytka wyzej gdzies nizej czy to sie miezy poziomica czy jakims innym sposobem chodzi o to aby lezaly rowno na jednym poziomie
poziomica, długa poziomica, wprawne oko, palce. Pomysłów jest sporo.

Podpatrzone u mojego glazurnika - taki uchwyt do przenoszenia szyb przyssawkowy - dobrze się sprawdza przy kładzeniu kafli. Łatwiej operować tym unosząc całą płytkę aniżeli trzymając za boki.

• 2 years później...
Po co mu odpisujecie, idiota jakis niech łazienke sam robi HAHAHAHAHa .....Takich klientów wyśmiewam z miejsca bo potem mi pomagaja hahaha bo mysla ze cos sie naucza chyba czy jakos tak....Szkoda gadac . KŁADZ SAM!!! powodzenia z ostatnia sciana i montazem sanitarki hahah

Kim Ty jesteś że obrażasz na tym forum ludzi? Jesteś kolejnym wykonawcą któremu jakiś inwestor zwrócił uwage że źle coś robisz, a przecież Ty uważasz że wszystko wiesz i jesteś Alfą i Omegą? Jakie masz prawo do obrażania ludzi? Dlaczego odmawiasz mu prawa położenia samemu płytek?

A ja takich wykonawców co pozjadali wszystkie rozumy, wyśmiewam i nie zamierzam z nimi współpracować...

Proszę Szanowną Administracje o ostrzeżenie dla kolegi, takie zachowanie jak w/w pana powinno się tępić...

tomasz19700

Wpisz w google "jak kłaść płytki" wyskoczy naprawde wiele stron z podpowiedziami :)

Edytowane przez heine84