marius37 02.02.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 cień można regulowac ustawiając czaszę bardziej pod skosem ale i tak czasami wygodniej wędrowac za cieniem niż przestawic parasol - aczkolwiek podstawa ma dwa kółka i da się wentylacja? pewnie po to by wiatr miał przepływ i parasol nie robił za żagiel ale przy takiej rozpiętości i tak to ciężko osiągnąc. ten konkretnu parasol nie jest łamany - kąt ustawienia reguluje się przez przesuwanie górnej części pałąka w dół - czasza zamiast byc pionowo ustawia się bardziej w kierunku pionu 3,5 m spokojnie wystarczy aby ochronic się przed np.mżawką przy 6-osobowym stole podczas grilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.02.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 IMHO jeśli parasol to taki na wysięgniku. Bo pod klasycznym nie ma jak stołu postawić - noga parasola zawadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 03.02.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 szwagier postawił reklamę Tyskiego, taki duży parasol jak w ogródkach piwnych, duży, solidna konstrukcja, ale ....... szkaradnie to przy domu wygląda Po Tyskim i Tobie by zaczął się podobać A po całej skrzynce stwierdziłbyś, że piękny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 03.02.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Marius Czy ogólnie jesteś zadowolony z posiadanego parasola, czy kupiłbyś sobie inny.A może zrezygnowałbyś z tego rozwiązania przeciwsłonecznego i wykombinował coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 03.02.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Marius Czy ogólnie jesteś zadowolony z posiadanego parasola, czy kupiłbyś sobie inny.A może zrezygnowałbyś z tego rozwiązania przeciwsłonecznego i wykombinował coś innego? Hamak nie wymaga całej wielkiej instacji. Potrzeba tylko 2 sensownych drzew. One zapewniają cień, a pod hamakiem skrzynka z napojami chłodzącymi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 03.02.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Tylko skąd wziąć te drzewa, u mnie prawie pustynia Gdybym miała odpowiednie drzewa to żadne parasole mi niepotrzebne. Zakup sensownego parasola to pół szczęścia coby sjesta w upalne dni nie była mordęgą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marius37 03.02.2011 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Jaki - gdybym znalazł jakiś, który tak nie lata przy najmniejszym powiewie i nie trzeba kombinowac z jego unieruchamianiem to raczej a nawet napewno kupiłbym inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 04.02.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Odnośnie płótna na żagiel, to dopiero będę szukać, bo to są plany.Myślę że można kupić nawet zwykłe grube płótno lniane, warunek jest taki, że należy zrobić porządne zakończenie materiału i wszyć na rogach grubsze wstawki.Ten obrazek żagla który został tu umieszczony to bez obrazy - jest ohydny. Kolejne sprostowanie: konstrukcja jest oparta na trójkącie równoramiennym - a nie równobocznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 04.02.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/82df670d04cb5a88.htmlMarius tak też sobie myślałam.Poszłabym jednak w kierunku stałego zadaszenia przeciwsłonecznego, tym bardziej że już ścianę domku mam i można by coś do niej przyłatać. Może któryś z zaprzyjażnionych na forum architektów doradził mi jak to zrobić żeby domek plus zadaszenie miało ręce i nogi i nie wyszedł mi jakiś manhatan. Poniższy post przedstawia mój domek gospodarczy Edytowane 4 Lutego 2011 przez jaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 04.02.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/82df670d04cb5a88.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marius37 04.02.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) jest taki wątek o zwijanej pergoli/markizie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?163104-pergotenda-(pergola-ze-zwijanym-dachem-z-materiału)&highlight=pergotendaale to chyba droga sprawa Edytowane 4 Lutego 2011 przez marius37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 04.02.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) Dzięki, przenoszę się na ten wątek coby już nie przynudzać Edytowane 4 Lutego 2011 przez jaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marius37 04.02.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 eee tam zara przynudzać... a tamten temat trochę zamarł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 04.02.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Prawda. Jeżeli Ciebie nie przynudzam to napiszę Tobie co zrobię w moim temacie osłonięcia się od słońca.Zrobię, o ile mój małżonek pójdzie na to. Otóż zrobię lekką konstrukcję drewnianą , na górę poukładam maty z wikliny zdejmowane na zimę. Nie chciałabym zrobić coś stałego żeby owa konstrukcja nie była zbyt przyciężka do domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marius37 04.02.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 moim skromnym zdaniem - bardzo fajne wyjścietylko, żeby wam wiatr nie porwał - nie wiem jak u was ale u mnie częściej wieje niż nie (jak to na wybrzeżu)też cały czas myśle o podobnym rozwiązaniu ale + pnącza jakieś tyle, że później powstaje problem liści - chociaż wygląd bardzo by mi odpowiadałmaty byłyby też super ale taras mam od strony zachodniej a wiatry wieją u mnie w 90% z tego kierunku i nie wiem ile by wytrzymały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 04.02.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Ja z wielkopolski,wiatry takie sobie. Maty postaram tak przywiązać coby nie pospadały Z roślinnością dam sobie spokój, nie chcę żeby ma stole i na głowie nie wylądowały bogu ducha winne stworzonka i takie inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 14.05.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 ja również podnoszę temat za uszy do góry podzielcie się swoimi doświadczeniami z parasolami. bardzo dziękuję za każdy wpis:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 14.05.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 podciągam temat. jakie macie parasole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 14.05.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Już trzeci sezon mam taki: http://images35.fotosik.pl/1384/8090c4ea1e1b0f7fmed.jpg http://images49.fotosik.pl/1526/307ad2397599b408med.jpg Niestety kiedy zbyt mocno wieje nie można go rozkładać, bo może odlecieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 14.05.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Już trzeci sezon mam taki: http://images35.fotosik.pl/1384/8090c4ea1e1b0f7fmed.jpg http://images49.fotosik.pl/1526/307ad2397599b408med.jpg Czasza 3,5m, podstawa to zbiornik do napełniania woda lub piaskiem. Niestety kiedy zbyt mocno wieje nie można go rozkładać, bo może odlecieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts