mk77 21.04.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Witam Mam zamiar zrobić żywopłot z thuji smaragd.W rogu działki, wchodzi mi ciepłociąg, który zasila w ciepło mój dom.Rury te idą stosunkowo płytko. Temperatura zasilania w tych rurach waha się od 80-130 stopni (w zależności od pory roku). Rury oczywiście odpowiednio zaizolowane. Zastanawiam się czy te rury w ziemi będą miały jakiś wpływ na te iglaki ? Kilka sztuk będzie bezpośrednio nad rurami posadzonych. Może ktoś miał z czymś takim doświadczenie i ewentualnie coś doradzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 22.04.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Witam! co do szkodliwości, niewiem. Jednak z tego co wiem nie wolno i nie powinno się sadzić czegokolwiek nad ciepłociągami czy innym uzbrojeniem w ziemi. W razie awarii i wykopów rośliny mogą ulec zniszczeniu, ze skąpstwa tego bym nie zrobił. Posadź coś co da się w takiej sytuacji przesadzić bez szkody dla roślin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 22.04.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 U nas w firmie sporo tui padło w sąsiedztwie takiej rury, zimą... ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.04.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 jesli rura bedzie podgrzewac glebe to moze byc problemz nadmiernym parowaniem wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts