Jestemja 29.10.2010 03:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Zapraszam. Witam Cie serdecznie, obsewuje Twoj Dziennik budowy od pewnego czasu, gratuluje serdecznie swietnego domku, podoba mi sie dachowka jak i zreszta caly domek, choc jeszcze nie skonczony to juz piekny. My rowniez bedziemy budowac Rubina, plan juz czeka tylko jeszcze slimacze tempo naszych urzednikow nas blokuje, ale na wiosne mam nadzieje ruszymy z budowa. Czy moglbys mi powiedziec czy scianke kolankowa robiles zgodnie z planem czy wyzsza? Ja caly czas sie zastanawiam co robic i raczej jestem za wyzsza oczywiscie w granicach rozsadku, prosze jesli znajdziesz chile napisz, z gory dziekuje i jeszcze raz gratuluje slicznego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
player_pl 30.10.2010 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Bardzo dziękuję. Ścianka kolankowa zgodna z projektem - około 120 cm na gotowo. Dla mnie taka wysokość jest ok, poza tym podobają mi się proporcje tego domu i nie chciałem ich zmieniać. Myślę jednak, że spokojnie można podwyższyć np. o jeden pustak bez większych strat, być może trzeba będzie wydłużyć krokwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jestemja 01.11.2010 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 To ja dziekuje za odpowiedz, i jeszcze raz gratuluje pieknego domku, jesli chodzi o scianke kolankowa to prawdopodobnie ja o jeden pustak podniesiemy, choc patrzac na Twoj domek to naprawde nie jest to konieczne, takze jak to sie mowi pilka w grze. Jedynie co juz zadecydowalismy to poszezamy gararz o jeden metr, narazie zmiany sie jednak dzieja tylko na papierze nie tak jak u Ciebie, ale milo patrzec ze Twoja budowa ladnie idzie do przodu, powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 09.01.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 imponująca budowa - wyleweczki widzę masz jak lustro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
player_pl 09.01.2011 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Wylewki robiła firma mojego bliskiego przyjaciela, więc się jego pracownicy starali . Na łacie 2,5 metra trudno żyletkę włożyć... A takie "lustro" można otrzymać jedynie przy użyciu zacieraczki mechanicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubinek 21.01.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Witam, Buduję Rubina, ale jestem na etapie budowy murów parteru.Bardzo podoba mi się Twoje duże okno wraz z roletami. Bardzo proszę podaj mi gdzie kupiłeś takie okno i roletę. Możesz wysłać to info na: [email protected] Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzi 27.01.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Super, że można poczytać tak interesujący dziennik, zwłaszcza dla kogoś kto rozważa zakup tego projektu.Nie ukrywam, że bardzo interesują mnie poniesione przez Ciebie koszty (na tym etapie inwestycji), choćby orientacyjnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry 15.03.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Hej super wygląda twoja budowa. nad garażem pojechałeś widzę do samej góry z sufitem. Fajny efekt wyszedł. Obudujesz jętki gipsem czy będziesz czyścił i malował?Zastanawiam śię też nad kwestią drugiej wrastwy izolacji z wełny którą dałeś chyba w suficie a nie bepośrednio pod izolacją wypełniającą krokwie. Sprawdzałeś gdzieś jak to będzie pracować- izolować?Ja do izolacji dachu kupiłem mega rock rocckwolla ale drugi raz bym nie kupił. Jest za ciężka chłopaką trudno ją włożyć i póżniej robią błędy..Jaką Ty masz Wełnę ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
player_pl 16.03.2011 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Witam Jętki zostaną wyczyszczone, wyszlifowane i zabejcowane na jakiś kolor. Pierwotnie miały być bezbarwne, jednak okazało się, że w tartaku bardzo konkretnie zaimpregnowano więźbę i nie da się w tej chwili pozbyć zielonego koloru z drewna.Jeśli chodzi o izolację, to typowo izoluje się tylko skosy do wysokości sufitu oraz sam sufit. U mnie dodatkowo zaizolowany jest też jedną warstwą strych (głównie z tego względu, że było zimno i aby wykonywać jakiekolwiek prace trzeba było na szybko zaizolować dach). W tej wchwili sufity są zaizolowane podobnie jak skosy - 2 warstwy wełny, czasem trzy).Zastosowana wełna to Schwenk KF3 032 - jest to wełna szklana. Nie znałem wcześniej tego produktu, ale jestem bardzo zadowolony, jest zwarta, mało pyli. player_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xena_666 19.11.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 gratuluję, fajnie pooglądadać już wnętrze rubinka. ciekawa jestem bardzo efektu końcowego tej łazienki przy sypialni:yes:. Robiliście jakas wizualizację? Interesuje mnie jeżeli pamięta Pan jaki jest metraż sufitów z płyt g-k na poddaszu? Ja jestem teraz na etapie tego i chcialam się zorientować mniej więcej jak będą się kształtować koszty, także proszę o jakąś podpowiedź. Wizualizacja salonu naprawdę fajna, my rozważamy żeby cały komin do końca wyłożyć płytkami kamiennymi. pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
player_pl 20.11.2011 23:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Dziękuję, dziękuję. Ktoś te moje wypociny jednak czasem czyta . Wizualizację zamieściłem w najnowszym wpisie w moim dzienniku. Parę spraw się zmieni ale generalny zamysł został zachowany. Metrażu G-K nie jestem w stanie precyzyjnie podać bowiem ekipa, która wykonywała u mnie poddasza robiła także masę innych rzeczy a cenę mieliśmy uzgodnioną za całość. Myślę, że jest to jakieś 180m2. Dzięki za zainteresowanie i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xena_666 23.11.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 :yes: no no szacuneczek fajne dzięki za zdjęcia kominka i łazienki. Super jest ten dekor w łazience. Podoba mi się również kominek u nas planujemy obudowę też taka w miarę prostą. Co ma Pan za kamień na tą półkę przy kominku? i jak cenowo wyszła sama robocizna za obudowę kominka? Pzdrawiam i trzymam kciuki za dalsze realizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
player_pl 23.11.2011 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Prawdę mówiąc nie wiem jak się ten kamień nazywa. Wszedłem po prostu do salonu, pooglądałem i powiedziełem "O ten poproszę." Mogę się dowiedzieć, w sumie byłoby to wskazane. Co do kosztów, to obudowa kosztowała ok 7000 zł. Już jest prawie skończona ale nie mam jeszcze zdjęć. Prawie, bo nie jest położona jeszcze gładź, bowiem tego umowa nie obejmowała. Nie założyłem także jeszcze taśmy LED, która także doda wiele uroku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xena_666 26.11.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Czy koszt 7000zł to koszt robocizny i materiałów na samą obudowę kominka? Już nie mogę się doczekać końcowego rezeltatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
player_pl 26.11.2011 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Tak, robocizna + materiały (bez wkładu kominkowego).Efekt ostateczny zostanie osiągnięty za jakiś czas, bowiem pozostało jeszcze zrobienie gładzi oraz pomalowanie. Gdy tylko te prace zostaną wykonane pojawią się oczywiście zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia85 12.06.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Witaj! Interesuje mnie to jak założyłeś rolety nad okna łukowe, skoro wszyscy twierdzą że nie ma na nie rolet. Odezwij się proszę.p.s Też mam okna łukowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.07.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Odezwij się proszę. Asia - postaraj się zapoznać z formułą tego forum i jego zasadami. Komentarze do dzienników budowy umieszacza się w osobnych wątkach a nie w dzienniku, by nie "zaśmiecać" właścicielowi dziennika opisu budowy. Możesz też wysłać zapytanie na prv do wybranej osoby klikając lewym przyciskiem myszy na jego nicku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darciae 23.11.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Witam! Jak dalsze postępy przy wykańczaniu Rubina? Prześledziłam cały dziennik i muszę przyznać że bardzo pouczające podpowiedzi i niuanse przedstawiłeś Zwłaszcza dla mnie - studentki która dopiero uczy się projektować Liczę na dalsze zdjęcia, opisy i życzę rychłej przeprowadzki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts