Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik budowy RUBINA z pracowni MG Projekt - komentarze

Recommended Posts

Zapraszam.

Witam Cie serdecznie, obsewuje Twoj Dziennik budowy od pewnego czasu, gratuluje serdecznie swietnego domku, podoba mi sie dachowka jak i zreszta caly domek, choc jeszcze nie skonczony to juz piekny. My rowniez bedziemy budowac Rubina, plan juz czeka tylko jeszcze slimacze tempo naszych urzednikow nas blokuje, ale na wiosne mam nadzieje ruszymy z budowa. Czy moglbys mi powiedziec czy scianke kolankowa robiles zgodnie z planem czy wyzsza? Ja caly czas sie zastanawiam co robic i raczej jestem za wyzsza oczywiscie w granicach rozsadku, prosze jesli znajdziesz chile napisz, z gory dziekuje i jeszcze raz gratuluje slicznego domku.

Bardzo dziękuję. Ścianka kolankowa zgodna z projektem - około 120 cm na gotowo. Dla mnie taka wysokość jest ok, poza tym podobają mi się proporcje tego domu i nie chciałem ich zmieniać. Myślę jednak, że spokojnie można podwyższyć np. o jeden pustak bez większych strat, być może trzeba będzie wydłużyć krokwie.

To ja dziekuje za odpowiedz, i jeszcze raz gratuluje pieknego domku, jesli chodzi o scianke kolankowa to prawdopodobnie ja o jeden pustak podniesiemy, choc patrzac na Twoj domek to naprawde nie jest to konieczne, takze jak to sie mowi pilka w grze. Jedynie co juz zadecydowalismy to poszezamy gararz o jeden metr, narazie zmiany sie jednak dzieja tylko na papierze nie tak jak u Ciebie, ale milo patrzec ze Twoja budowa ladnie idzie do przodu, powodzenia.

• 2 months później...
  • 2 weeks później...

Witam,

Buduję Rubina, ale jestem na etapie budowy murów parteru.

Bardzo podoba mi się Twoje duże okno wraz z roletami.

Bardzo proszę podaj mi gdzie kupiłeś takie okno i roletę.

Możesz wysłać to info na: [email protected]

Z góry dziękuję!

• 1 month później...

Hej

super wygląda twoja budowa. nad garażem pojechałeś widzę do samej góry z sufitem. Fajny efekt wyszedł. Obudujesz jętki gipsem czy będziesz czyścił i malował?

Zastanawiam śię też nad kwestią drugiej wrastwy izolacji z wełny którą dałeś chyba w suficie a nie bepośrednio pod izolacją wypełniającą krokwie. Sprawdzałeś gdzieś jak to będzie pracować- izolować?

Ja do izolacji dachu kupiłem mega rock rocckwolla ale drugi raz bym nie kupił. Jest za ciężka chłopaką trudno ją włożyć i póżniej robią błędy..

Jaką Ty masz Wełnę ?

Pozdrawiam

Witam

Jętki zostaną wyczyszczone, wyszlifowane i zabejcowane na jakiś kolor. Pierwotnie miały być bezbarwne, jednak okazało się, że w tartaku bardzo konkretnie zaimpregnowano więźbę i nie da się w tej chwili pozbyć zielonego koloru z drewna.

Jeśli chodzi o izolację, to typowo izoluje się tylko skosy do wysokości sufitu oraz sam sufit. U mnie dodatkowo zaizolowany jest też jedną warstwą strych (głównie z tego względu, że było zimno i aby wykonywać jakiekolwiek prace trzeba było na szybko zaizolować dach). W tej wchwili sufity są zaizolowane podobnie jak skosy - 2 warstwy wełny, czasem trzy).

Zastosowana wełna to Schwenk KF3 032 - jest to wełna szklana. Nie znałem wcześniej tego produktu, ale jestem bardzo zadowolony, jest zwarta, mało pyli.

player_pl

• 8 months później...

gratuluję, fajnie pooglądadać już wnętrze rubinka. ciekawa jestem bardzo efektu końcowego tej łazienki przy sypialni:yes:.

Robiliście jakas wizualizację?

Interesuje mnie jeżeli pamięta Pan jaki jest metraż sufitów z płyt g-k na poddaszu? Ja jestem teraz na etapie tego i chcialam się zorientować mniej więcej jak będą się kształtować koszty, także proszę o jakąś podpowiedź.

Wizualizacja salonu naprawdę fajna, my rozważamy żeby cały komin do końca wyłożyć płytkami kamiennymi.

pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia :D

Dziękuję, dziękuję. Ktoś te moje wypociny jednak czasem czyta :).

Wizualizację zamieściłem w najnowszym wpisie w moim dzienniku. Parę spraw się zmieni ale generalny zamysł został zachowany.

Metrażu G-K nie jestem w stanie precyzyjnie podać bowiem ekipa, która wykonywała u mnie poddasza robiła także masę innych rzeczy a cenę mieliśmy uzgodnioną za całość. Myślę, że jest to jakieś 180m2.

Dzięki za zainteresowanie i pozdrawiam.

:yes::yes:

no no szacuneczek ;) fajne dzięki za zdjęcia kominka i łazienki. Super jest ten dekor w łazience.

Podoba mi się również kominek u nas planujemy obudowę też taka w miarę prostą.

Co ma Pan za kamień na tą półkę przy kominku? i jak cenowo wyszła sama robocizna za obudowę kominka?

Pzdrawiam i trzymam kciuki za dalsze realizacje

Prawdę mówiąc nie wiem jak się ten kamień nazywa. Wszedłem po prostu do salonu, pooglądałem i powiedziełem "O ten poproszę." :)

Mogę się dowiedzieć, w sumie byłoby to wskazane.

Co do kosztów, to obudowa kosztowała ok 7000 zł.

Już jest prawie skończona ale nie mam jeszcze zdjęć. Prawie, bo nie jest położona jeszcze gładź, bowiem tego umowa nie obejmowała. Nie założyłem także jeszcze taśmy LED, która także doda wiele uroku.

Pozdrawiam.

• 6 months później...
  • 1 month później...
Odezwij się proszę.

Asia - postaraj się zapoznać z formułą tego forum i jego zasadami.

Komentarze do dzienników budowy umieszacza się w osobnych wątkach a nie w dzienniku, by nie "zaśmiecać" właścicielowi dziennika opisu budowy.

Możesz też wysłać zapytanie na prv do wybranej osoby klikając lewym przyciskiem myszy na jego nicku.

• 4 months później...

Witam!

Jak dalsze postępy przy wykańczaniu Rubina? Prześledziłam cały dziennik i muszę przyznać że bardzo pouczające podpowiedzi i niuanse przedstawiłeś :) Zwłaszcza dla mnie - studentki która dopiero uczy się projektować ;)

Liczę na dalsze zdjęcia, opisy i życzę rychłej przeprowadzki!