pawelurb 24.04.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 mam taki dość spory "klomb" za tarasem, na którym posadziliśmy drzewka , krzewy , jest to jakby przedłużenie tarasu wychodzące dalej na teren działki , między drzewkami chcemy wysypać korę i tak zostawić, poza tym "klombem" ma być trawnik , początkowo chciałem wykonać wokół klombu obrzeże o nieregularnej linii z kostki granitowej na betonie , zastanawiam się jak to zrobić inaczej, taniej i szybciej, pomyślałem żeby wykonać takie obrzeże z jakiś roślin, tylko jakie by sie do tego nadawały żeby rosły gęsto i nisko , myślałem też o usypaniu takiego niby wału z ziemi , wyrownianie i zasic tam trawę , też by jakoś oddzieloło część z kora drzewkami od trawnika...co o tym sądzicie, jakieś podpowiedzi ? jestem "zielony" dopiero początki jakiegokolwiek ogródka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.04.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Nie rozumiem twojego pomysłu.Brzegi rabaty wykańcza sie kostką by trawa nie przerastała na rabatę. Jesli usypiesz wał i jeszcze obsiejesz go trawą to po pierwsze: jak chcesz to kosić, po drugie - trawa wlezie pod krzewy. Jeśli na brzegu posadzisz obwódkę z niskich krzewów czy bylin i nie bedziesz regularnie odcinał rosnącej trawy szpadlem, to za chwile trawa po przerasta rosliny na rabacie i nie bedzie jak tego wypielić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 24.04.2009 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 wydawało mi się, że sprawę przerastania trawy na rabatkę z krzewami załatwi wysypanie placyku z drzewkami solidnie korą, tu gdzie drzewka - kora , tam gdzie nie ma drzewek - trawa , wszystko oddzielone jakimiś roślinkami , taki był pomysł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.04.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Kora nie hamuje za bardzo wzrostu trawie, chyba ze chcesz tam dac tak z 30 cm grubosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagger 24.04.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Niestety kora nie jest lekiem na wszystko, ale tutaj się nie zgodzę trawę do pewnego momentu hamuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 25.04.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 ja sieję maciejkę i gipsówkęzawsze pieknie obrzerza za kostka zarośnięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts