icos13 26.04.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Witajcie . Zastanawiam się na przeróbką dachu na moim domku. Jest to klasyczny dom piętrowy 10x10 m z dachem kopertowym z lat 70 czyli pratycznie taki jak połowa obecnych w Polsce domów. Mam pytanie do Was czy ktoś przerabiał dach z kopertowego - na jakiś inny typ żeby troszkę ożywić dom i nadać mu nowego wyrazu. Może dostawialiście jakieś kolumny , dodawaliście jakieś tarasy ?żeby dom był asymetryczny? Nie chciałbym rozkładać jakiejś wielkiej dobudowy ale wiem ze nie jest łatwo zrobić coś ciekawego . Czekam na ciekawe zdjęcia . Pozdrawiam serdecznie Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio0711 26.04.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Ja zmieniam swój kopertowy przy najbliższej okazji na zwykły dwuspadowy. Największa powierzchnia poddasza, tani i ławy w wykonaniu, poza tym mi się podoba - lubię prostotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
icos13 26.04.2009 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 W zasadzie nie zaleźy mi jakoś na poddaszu bo będą problemy z dorobieniem schodów ale oczywiście koszty sa ważne. Mam prośbę mógłby Pan zamieścić jakieś zdjątko jak teraz domek wygląda ? Zastanawiam się jeszcze nad zrobieniem wypustu nad chodnik i zrobieniem podpór tyle że dach musiałby być asymetryczny a jednak wydaje mi się że symetryczny byłby ładniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts