fighter1983 27.04.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Proszę redakcję o przyklejenie, bo wg mnie to bardzo istotne, producenci folii kubelkowej zalecaja montaz kubelkami do sciany fundamentu. Zbieram po budowach zdjecia skutkow takiego montazu, jedno juz mam, kolejne dolacze wkrotce.http://www.kenpol.pl/jpg/zniszczonaizolacja.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 27.04.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 no nagrody World Press Photo za nie nie dostaniesz to co na nim chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 27.04.2009 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Z tego co mi wiadomo to nie konkurs fotograficzny... staram sie przedstawic problem bledu powtarzanego na 90% budów... Zdjecie dostalem mailem od znajomego, ktory akurat byl na budowie i jestem mu za to wdzieczny, jakosc nie ma znaczenia, to co wazne jest widoczne - zniszczona izolacja przez kubelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 27.04.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Z tego co mi wiadomo to nie konkurs fotograficzny... staram sie przedstawic problem bledu powtarzanego na 90% budów... Zdjecie dostalem mailem od znajomego, ktory akurat byl na budowie i jestem mu za to wdzieczny, jakosc nie ma znaczenia, to co wazne jest widoczne - zniszczona izolacja przez kubelki. A skąd ten wniosek, że izolacja jest zniszczona przez kubełki? Ze zdjęcia to nie wynika. Równie dobrze można napisać, że po demontaż cegły ze ściany została zniszczona zaprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 27.04.2009 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Nie chodzi o czesc gdzie odpadla zaprawa (swoja droga po co ja tam dawac?) .... glebiej wyraznie odbite kubelki ... to jest skutek dzialania folii kubelkowej, wnioski sa oczywiste, widoczne, jasne. Dorzucam tu kilka zdjec w najblizszym czasie i sami wyciagajcie wnioski, ja tylko pokazuje skutki braku myslenia, nie wdaje sie w dyskusje, niech kazdy robi jak uwaza, kolejne zdjecia beda w lepszej jakosci o ile nie zapomne aparatu na budowe, bo inaczej bede musial trzasnac telefonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 27.04.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Po pierwsze primo:-czy jest Ci do czegoś potrzebna folia kubełkowa?W większości przypadków jakie widziałem ,jej użycie nie było niczym uzasadnione.To ciężka izolacja przeciwwodna na ekstremalnie ciężkie warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 27.04.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 aaaa, Pan Panie tu jedynie słuszne technologie przyszedł propagowaćale że poprzez czarny piarosobiście nigdy nie byłem zwolennikiem folii jajecznej, ale każdy ma wolny wybór, jednakże, jako, ze mamy do czynienia z Fachowcem, poprosimy o szersze wyjaśnienie, niż tylko nic nie mówiąca fotka i pianie z zachwytu, że coś nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 27.04.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 producenci folii kubelkowej zalecaja montaz kubelkami do sciany fundamentu. Zbieram po budowach zdjecia skutkow takiego montazu, jedno juz mam, kolejne dolacze wkrotce. znaczy jak? Mam odkopać fundamenty, wyjąć folię kubełkową i cyknąć fotkę? No ale na fotce będzie zdjęcie styropianu... być może będą w nim nawet wgłębienia po "kubełkach" - czy to będzie dobry "dowód"? jeżeli tak już jutro zamawiam ekipę do kopania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 27.04.2009 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 pierwek No jak widac, ja jade niedlugo na budowe do klienta kopac, mam nadzieje ze 1m wystarczy to zdjecie pochodzi z niezbyt odleglej reklamacji, gdy izolacja byla nieskuteczna, klient kupil b. drogie i super jakosci izolacje bitumiczna, ktora skonczyla tak jak na zdjeciu. W Twoim przypadku bedzie dokladnie tak jak mowisz - kubelki wbite w poszarpany styropian, tyle ze u Ciebie nie ma to az takiego zlego skutku jak na zdjeciu powyzej, tam folia kubelkowa bezposrednio niszczyla izolacje bitumiczna. pattaya To ciężka izolacja przeciwwodna na ekstremalnie ciężkie warunki. A dla mnie to zawsze bylo mechaniczne zabezpieczenie przed uszkodzeniem warstwy znajdujacej sie bezposrednio pod nia. Bo w jaki sposob szczelnie polaczyc folie kubelkowa, zwlaszcza na rogach, złaczach, i przy lawie??? Barbossa oczywiscie ze folia kubelkowa jest zbedna, jezeli w inny sposob ochronimy przed mechanicznym uszkodzeniem warstwe bitumiczna, badz styropian. Ale fakt faktem - czasami lepiej jej nie stosowac wcale niz stosowac ja w sposob niepoprawny. Rozwiniecie tematu: http://forum.muratordom.pl/izolacja-pionowa-fundamentow-papa,t157246.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 27.04.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 pattaya To ciężka izolacja przeciwwodna na ekstremalnie ciężkie warunki. A dla mnie to zawsze bylo mechaniczne zabezpieczenie przed uszkodzeniem warstwy znajdujacej sie bezposrednio pod nia. Bo w jaki sposob szczelnie polaczyc folie kubelkowa, zwlaszcza na rogach, złaczach, i przy lawie??? Napisałem teoretycznie do czego służy.Ja mam swoje zdanie na temat jej użyteczności lub bezużyteczności. Połączyć się jej szczelnie nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 27.04.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 pomaźganie "izolacją bitumiczną" to nie jest raczej izolacja przeciwwodna do tego powinna być jeszcze jakaś papa i wtedy kubełki by jej nie zaszkodziły. moim zdaniem oderwanie kubełków narobiło tu najwięcej szkody a nie położenie ich kubełkami do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryzipiórek 28.04.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Niewłaściwy, za miękki styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 28.04.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 napór ziemi jest duży, czasami za duży, przekładając to jeszcze na kubełki to mamy całkiem spore obciążenie jednakże styro może być wgniecione (oczywiście w granicach rozsądku) przecież to nie on jest izolatorem od wilgoci/wody, wody za wiele nie pije (bez parcia hydrostatycznego), więc te kubełki odciśnięte w styro to nie katastrofa i jeszcze jedno, poszukajcie sobie postów Wgregora n/t folii kubełkowej, co by o nim nie pisać , to tylko on wskazał jakieś sensowne zastosowanie folii kubełkowej (poprzez podanie linków, bodajze skandynawskich) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 20.06.2017 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 i jeszcze jedno, poszukajcie sobie postów Wgregora n/t folii kubełkowej, co by o nim nie pisać , to tylko on wskazał jakieś sensowne zastosowanie folii kubełkowej (poprzez podanie linków, bodajze skandynawskich) Czy ma ktoś może te linki? Ja jeszcze wrzucę kamyczek i powiem, że pan Jerzy Bogdan Zembrowski w swojej książce zaleca ułożenie folii kubełkami w stronę gruntu. Na wielu rysunkach przewija się takie określenie dotyczące ułożenia folii na termoizolacji: "membrana ochronna kubełkami w stronę gruntu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts