wjaz 06.10.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Hej, dołączam do obserwatorów. Ja też najpierw zachorowałem na Jaskółkę a kończę z projektem indywidualnym Wasz mi się bardzo podoba. Ciekawa koncepcja, podział na część dzienną i nocną, nie za dużo powierzchni. Wygląda na zaprojektowany oszczędnie, czego ja nie mogę doprosić się od naszych architektów... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.10.2010 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Mam nadzieję, że nie tylko do obserwatorów Witam serdecznie. Czy oszczędnie? KOmunikacja i tak zajmuje trochę miejsca, a założenie faktycznie było takie - bez szaleństw. Szaleństwem okazała się antresola... Cieszę się, że nie powiększaliśmy bardziej pomieszczeń, chociaż miałam taką pokusę. Jest chyba w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wjaz 06.10.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Czemu antresola była szaleństwem? Czy aż tak bardzo podniosła koszty? Na początku wątku stwierdziłaś, że pomieszczenia mają 2,5 metra wysokości, i że to może być za mało.A skoro dom już stoi, to czy mogłabyś się podzielić wrażeniami czy to wystarcza czy nie? (oczywiście jeżeli tak zostało w ostatecznym projekcie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.10.2010 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Miałam na myśli samą antresolę, nie pustkę nad salonem. Narzekam na koszt tej antresoli, ale mimo wszystko fajnie, że jest, tyle że to nic, bez czego nie moglibysmy się obejść (chociaż mój mąż jest szczęśliwy, bo w części będzie miał atlas do ćwiczeń i teleskop). Antresola to dodatkowe metry (ale i tak musielibyśmy ją jakoś zabudować), za które trzeba zapłacić plus schody i balustrada. A wysokość pomieszczeń - nie byłam jeszcze po wylewkach, więc nie wiem, czy to mało (w końcu jest 2,6m), gdyby chodziło o salon, to pewnie bym się martwiła, ale to kuchnia, łazienki, korytarz, więc mślę, że jest ok (w sypialniach będzie podwieszany sufit, więc trochę podniesiemy, jeśli nie jest za późno...). Wydaje mi się, że okna mogły być wyższe, trochę za bardzo standardowo... Ale może jest jakieś tego uzasadnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.10.2010 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Nowina w związku drzwiami Hormanna- jeśli zrobimy je otwierane na zewnątrz, to będą widoczne zawiasy... Czyli odpadają, bo mąż nie chce słyszeć o tym, żeby otwierały się do wewnątrz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.10.2010 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 I doopa... Zaczynam mieć dosyć tych wyborów. Za chwilę trzeba będzie zamawiać płytki, a ja utknęłam z łazienkami i nie mogę ruszyć dalej. Mąż mi nie pomaga i w ogóle... Zmieniając temat - nie iwem, czy wspominałam o odkurzaczu centralnym - wykonawca zrobił nam centralkę w pomieszczeniu gospodarczym, tylko nie w tym, co trzeba, czyli w domu, zamiast przy garażu. Fajnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 07.10.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 I mąż ma rację, ze nie chce drzwi otwieranych do wewnątrz Jesli wykonawca spartolił robotę, to nie może poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.10.2010 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Ta poprawka wiązałaby się z wielkim ryciem, musiałby kuć posadzkę, zdierać folię przez cały korytarz, po czym przekuwać się przez ścianę do garażu. No i niestety akurat tego mój mąż nie zaznaczył na planie (w ogóle nie zaznaczył centralki, w pom. gospodarczym w domu też nie), tylko przekazał ustnie. Czyli jak zwykle - nie mamy podkładki, nie ma o co się wykłócać. ALe może dzięki temu będzie bezpieczniej, bo to pomieszczenie gospodarcze przy garażu. No i nieogrzewane, nie wiadomo, cz to dobrze dla tego sprzętu. Będzie głośno w domu, ale nie odkurza się co chwila... Trudno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 07.10.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 A co tymi łazienkami? Na jakim etapie jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.10.2010 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 No wypadł mi jeden dekor na wannę, o tym pisałam. Chciałabym coś zmienić, ale pewnie zostanę przy tym, co jest. Nie mam pomysłu i boję się, że to, co wymysliłam jest za proste. No i mozaika w małej łazience, nie wiem, czy tak szaro-biało- czarna, czy cała grafitowa. Codziennie molestuję męża, żebyśmy zrobili jakieś sensowne wizualki, ale nie ma czasu, albo mu się nie chce. A ja, jak wiesz:), nie śmigam w sketch-upie.Wiem, że ciężko się rozmawia o czymś, czego nie można zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 07.10.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Wczoraj oglądałam na zywo mozaiki Dune. Niektóre fajne, w sklepie cena była o 30zł wyższa niz na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.10.2010 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Właśnie - w weekend będziemy w Poznaniu, muszę gdzieś znaleźć te mozaiki i zobaczyć je na żywo. Minko - nie będziesz kiedyś przypadkiem w Komforcie, może jest gdzieś w pobliżu sklepu, który odwiedzasz? Gdyby tak się zdarzyło, poprosiłabym Cię o zerknięcie na tę wykładzinę, o której myślałam - potrzebna mi opinia niezależnego obserwatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 07.10.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Ale byłoby nudno, bez takich akcji na budowie, no nie? Nie da się jakoś obudować centralki jakąś pseudo-szafą? Ad. antresoli, to strrrrrrrrrrrasznie Ci zazdroszczę,że ją masz !!!!! Daje taki loftowy smaczek, mniam!!!!! Salon mający 2,5 m wysokości, a który jest większy niż 18-20 mkw, wybacz, ale to chyba jakieś nieporozumienie. No i ta dodatkowa przestrzeń na sprzęt sportowy, regały z książkami, małe biuro itd, itp! Ad. drzwi, to większość moich znajomych ma otwierane do wewnątrz. Nigdy się nad tym nie zastanawiałam!No ale teraz zacznę: - jak leje, nie mokną przy otwarciu ( choć u Ciebie jest ganek) - można przez szparkę, bez rozsuwania łańcucha, rozmawiać z nieproszonym gościem ( jak na filmach) - i podczas rozmowy z osobą stojącą na zewnątrz, zawsze odruchowo trzymamy drzwi za klamkę ( tzn. ja tak robię). Kiedy drzwi otwierają się na zewnątrz, to musimy nie raz marznąć? Przemyślenia, może niezbyt fachowe, ale mam nadzieję,że choć obrazowe ; ) Czemu utknęłaś z łazienkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 07.10.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 A już widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 07.10.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 (edytowane) Te mozaiki, które pokazywałaś mają różne wielkości, a to już nie jest monotonia! Do tego dodatki w postaci ceramiki i armatury i można dodać jakiś tynk ozdobny lub drewienko i będzie super. parę insp. Edytowane 7 Października 2010 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 07.10.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Zajrzę do Komfortu w przyszłym tygodniu, bo jutro jedziemy na weekend do Gdańska Który ma to być wzór wykładziny, przeszukałam juz trochę Twoich komentów i nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 07.10.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 c.d. ( to z moich fotek inspiracyjnych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.10.2010 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Dzięki Aricio! fajne zdjęcia! Najbardziej podoba mi się ta druga łazienka, fajne są takie szare z drewnem, ale u nas zrobiłaby się nora, bo okno jest w takim miejscu, że łazienka jest ciemna. No i w ogóle - chyba wolę jak jest biało, przestronnie.Zacznę od drzwi - podstawowym argumentem mojego męża jest to, że kiedy kilka osób ubiera się w waitrołapie i chcesz wtedy otworzyć drzwi, to po prostu jest ciasno, wszystcy muszą się przesuwać itd., na dodatek drzwi zasłaniają szafę. Nie wiem, czy go przekonam, w kwestii wyglądu czegoś nie mam problemu, żeby go przekonać, tutaj to kwestia wygody i funkcjonalności - ciężko będzie. A ja wolałabym się zdecydować na te drzwi i mieć spokój. Jeśli chodzi o dużą łazienkę (bo z nią jest większy problem), to chyba na wannę wezmę tę Twoją mozaikę (czy ona jest idealnie biała, nie szarawa?) albo mogę spytać, czy dostępny jest taki dekor - połowa tej mojej głównej płytki (coś takiego, jak pokazujesz na zdjęciach). No i chyba wszystko zostanie białe (plus jasnoszare ściany). Myślałam o czymś takim, jak Ty masz - żeby po tych białych cegiełkach do połowy ściany dać affrona, ale ne pasuje wymiarami. Będzie prosto, ale może to i dobrze, bo ponadczasowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.10.2010 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Zajrzę do Komfortu w przyszłym tygodniu, bo jutro jedziemy na weekend do Gdańska Który ma to być wzór wykładziny, przeszukałam juz trochę Twoich komentów i nie mogę znaleźć. Fajnie! Przepraszam - mogłam od razu podać nazwę - Amber (mają to w próbnikach) http://www.komfort.pl/img/IMG_SM/tow_kod/260206-2/2.jpeg Powklejam kilka zdjęć - inspiracji dziecięcych pokoików, żeby ocenić, czy ta wykładzina pasuje, jesli chodzi o klimat. W LM niestety nie mieli na wystawce podobnych wykładzin, mają je tylko na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.10.2010 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Ten c.d. też fajny, Aricio! Dzięki serdeczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts