statysta 03.05.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 jest to kwadrat ca 25 m kw. i 4 duże drzewa. Dotychczas była tu duża rabata (z kwiatami cieniolubnymi), która została przeniesiona w inne miejsce. Przyznaję, ze mam już dosyć trawników i ciągłego koszenia, stąd moje pytanie - podpowiedzcie -z własnego doświadczenia - może jakieś niskie, różne całoroczne rośliny zadarniające (np. kwitnące w różnym czasie) i w miarę szybko rozrastające się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.05.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 z iglastych: cis "Repandens", mikrobiota syberyska, choina "Coles Prostrate"Z liściastych: irga Dammera, machonia, Z bylin: bodziszek korzeniasty, waldsteinia, barwinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobek Budowniczy 07.05.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 jest to kwadrat ca 25 m kw. i 4 duże drzewa. Dotychczas była tu duża rabata (z kwiatami cieniolubnymi), która została przeniesiona w inne miejsce. Przyznaję, ze mam już dosyć trawników i ciągłego koszenia, stąd moje pytanie - podpowiedzcie -z własnego doświadczenia - może jakieś niskie, różne całoroczne rośliny zadarniające (np. kwitnące w różnym czasie) i w miarę szybko rozrastające się. polecam niezapominajkę - lubi cień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 08.05.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 runianka - doskonale zadarnia tworząc piękny, zielony kobierzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaCIESZYN 23.05.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 a może jakieś funkie róznokolorowe, które tez nie przepadają za mocnym słońcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 23.05.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 No tak, ale trzeba pamiętać że ten teren trzeba grabić (liście, spady owoców) od czasu do czasu po nim przejść , zatem najlepiej jakby to to zadarniało, ale nie przeszkadzało w grabieniu Też główkuję będę śledzić wątek - może i mnie się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STRASS 24.05.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Nie powinno się "hodować" roślin piętrowo.Pod drzewami owocowymi powinien być czarny ugór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.05.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Tylko w sadach przemysłowych, w prywatnym ogrodzie jaki miałby sens? Ugór herbicydowy tworzy się po to, by pod koronami drzew trawa nie konkurowała z o składniki pokarmowe z drzewem oraz by nie dawała schronienia ewentualnym szkodnikom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STRASS 27.05.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Chyba ,że drzewa owocowe będą traktowane jako ozdobne .javascript:emoticon('') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 27.05.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 u mnie pod starymi jabłoniami rosną hosty, trzmieliny i różne odmiany hortensji - wszystkie mają sie dobrze i rosną zdrowo, a drzewa owocują obficie Możliwe, że dlatego, iż jabłonie są bardzo mocno i głęboko ukorzenione, a rośliny ozdobne dodatkowo podlewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts