Nagietka_a 04.05.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Witam wzdłuż ścieżki po łuku mam posadzone róże szcepione na pniu, dalej za nimi rośnie rząd berberysów i dalej bukszpanów (tez po łuku) mam pytanie co pasuje do tej kompozycji ? to jest front domu wiec miejsce musi byc w miare reprezentacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.05.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 lawenda, perowskia, szałwie, kocimiętki, czyściec, róże okrywowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWIk 04.05.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Witam wzdłuż ścieżki po łuku mam posadzone róże szcepione na pniu, dalej za nimi rośnie rząd berberysów i dalej bukszpanów (tez po łuku) mam pytanie co pasuje do tej kompozycji ? to jest front domu wiec miejsce musi byc w miare reprezentacyjne Mógłbym prosić o zdjęcia Twojej kompozycji? Szukam pomysłu na rabtkę wzdłuż chodnika i też właśnie myślałem o różach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mme33 04.05.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Witam Ja mam posadzonych pięć róż na pniu wzdłuż chodnika,a pomiędzy nimi właśnie lawendę.Dla mnie osobiście jest to najpiękniejsze połączenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 04.05.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Witam wzdłuż ścieżki po łuku mam posadzone róże szcepione na pniu, dalej za nimi rośnie rząd berberysów i dalej bukszpanów (tez po łuku) mam pytanie co pasuje do tej kompozycji ? to jest front domu wiec miejsce musi byc w miare reprezentacyjne Mógłbym prosić o zdjęcia Twojej kompozycji? Szukam pomysłu na rabtkę wzdłuż chodnika i też właśnie myślałem o różach. Piękne mogłyby byc róże The Fairy posadzone gęsto, delikatnie wypływające na chodnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 04.05.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Witam wzdłuż ścieżki po łuku mam posadzone róże szcepione na pniu, dalej za nimi rośnie rząd berberysów i dalej bukszpanów (tez po łuku) mam pytanie co pasuje do tej kompozycji ? to jest front domu wiec miejsce musi byc w miare reprezentacyjne Pięknie wyglądaja lawendy, ale ładny jest również biały ubiorek Wszystko zależy jaką chcesz dobrac kolorystykę nasadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWIk 04.05.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 A macie może gdzieś pod ręką jakieś zdjęcia takich kompozycji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nagietka_a 04.05.2009 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Niestety nie mam zdjęć, bo to właściwa nie moja działka, tylko kolezanki A ja np myslalam o sośnie bośniackej połaczonej z mahonia w kształcie łuku - za rożami A ubiorek albo lawenda- miedzy różami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mme33 04.05.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Mam dokładnie tą odmianę; róże The Fairy.Cudo.Mam tylko tą fotkę http://images32.fotosik.pl/409/d996765b44c30962.jpg Nie jest to zdjęcie "chodnika"ale te właśnie róże tam posadziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 04.05.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Jak masz tylko korę pod różami, proponuję bacopę. Przepięknie się rozrasta w płaszczyźnie , biało -zielona baza , prześlicznie wygląda. I jako roślina jednoroczna daje pola w przyszłym roku na nowe pomysły. http://www.gtgardens.com/Seed11pics/Bacopa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 04.05.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Ja mam pod różami chyba wszystko Perowskię, lawendę, niecierpki balsamina, firletkę kwiecistą, dwie odmiany tawuły japońskiej (Golden Princess i Goldflame), żurawkę, dzwonki karpackie, floks w kolorze niebieskim, astry nowo-cośtam , powojnik Arabella, żeleźniak, bodziszki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts