gregor2 05.05.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Witam, jaki sprzęt ogrodowy wypożyczacie i jak często (ile razy w roku) a jaki kupujecie? Pozdr.Gregor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.05.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 kupujemy na pewno ten sprzęt, który używa się regularnie - np. kosiarkę, ew. nożyce do zywopłotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor2 05.05.2009 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 a często wypożyczasz coś w wypożyczalni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.05.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 może napisz o jaki sprzęt Ci chodzi. Przecież nikt na przykład nie będzie wypożyszał kosiarki, tylko ją sobie kupi. Co jeszcze Ci do ogrodu potrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aska_1501 05.05.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Ja np glebogryzarkę wypożyczałam. Jeśli ktoś jest z okolic Białołęki to polecam http://www.midor.com.pl/f/pl/wypozyczalnia.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor2 05.05.2009 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 zastanawiam się czy otworzenie wypożyczalni sprzętu ogrodniczego ma sens. Wiele osób sygnalizuje potrzebę wypożyczenia tego i owego, ale czy taki biznes sie sam utrzyma. tego sprzetu w brew pozorom wcale tak dużo nie ma. stąd moje pytanie do forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aska_1501 05.05.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Hmmm...koło mnie jest wypożyczalnia sprzętu razem ze sklepem ogrodniczym i całkiem nieźle sobie radzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor2 05.05.2009 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Hmmm...koło mnie jest wypożyczalnia sprzętu razem ze sklepem ogrodniczym i całkiem nieźle sobie radzą no właśnie razem ze sklepem ogrodniczym. Pytanie czy bez sklepu sobie poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 05.05.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 zastanawiam się czy otworzenie wypożyczalni sprzętu ogrodniczego ma sens. Wiele osób sygnalizuje potrzebę wypożyczenia tego i owego, ale czy taki biznes sie sam utrzyma. tego sprzetu w brew pozorom wcale tak dużo nie ma. stąd moje pytanie do forumowiczów. Hmmmm - jakbyś otworzył tą wypożyczalnie bardziej na południu - to wypożyczyłbym od Ciebie ciągnik z glebogryzarką ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor2 05.05.2009 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 chcę skorzystać z dofinansowania dlaego myśle o tym biznesie. Wychodzę z założenia że jak biznes nie wypali to sprzedam sprzet za 50% i wyjdę na "zero". a jaką masz powierzchnie ze chciałbyś traktorek? a może jeszcze weltykulator, dla forumowiczów będzie duzy rabat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.05.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 chcę skorzystać z dofinansowania dlaego myśle o tym biznesie. Wychodzę z założenia że jak biznes nie wypali to sprzedam sprzet za 50% i wyjdę na "zero".A widzisz - to już inna rozmowa. W takim razie przyjrzyj się wątkom poświęconym pracom jakie trzeba wykonać, aby pobojowisko dookoła budowy i/lub dzicz na działce przeobrazić w trawnik. Takich rzeczy na pewno potrzebujemy minimum raz, a więc nie będzie nam się opłacało kupować. To krok pierwszy Krok drugi - dla rekonesansu przejść się o ile istnieją podobne wypożyczalnie sprzętu w okolicy. Mogą to być sprzęty budowlane ale popatrzeć co mają z rzeczy ogrodowych. Chociaż skupianie się tylko na ogrodowych może być zbytnim zawężeniem tematu. W ogrodzie robi się ścieżki więc jakieś ubijaki też się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 05.05.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 (...) a jaką masz powierzchnie ze chciałbyś traktorek? a może jeszcze weltykulator, dla forumowiczów będzie duzy rabat - ca 1000m2 - przywieziesz sprzęt w okolice Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor2 05.05.2009 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 dhl gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 07.05.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 w Lublinie otwórz wypożyczalnie glebogryzarek... nigdzie takowej nie mogę znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula00 07.05.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 My wypożyczaliśmy miniładowarkę, zagęszczrkę i rozdrabniacz do gałęzi, a to jeszcze nie koniec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.05.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 możesz się też zastanowić nad przyczepkami. Zapewni Ci to też klientów, którzy jeszcze nie zagospodarowują ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 08.05.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 W Olsztynie jest wypożyczalnia sprzętu budowlanegi i ogrodniczego. W zeszłym roku wypożyczałem 2 razy glebogryzarkę i 2 razy kosiarkę z napędem. Sąsiad wypożyczał ten sam sprzęt oraz walec ogrodowy i zagęszczerkę. W zeszłym roku mieli tylko jedna glebodryzarke i kilka kosiarek, w tym dokupili jeszcze sprzetu, mają przyczepki, betoniarki, skoczki, zagęszczarki, nawet kilka quadów i sporo grubszego sprzętu bud. Jak widzę interes idzie do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.05.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 skoczek i walec z postu powyżej - potwierdzam że się przyda a nikt nie będzie chciał tego sam kupić więc pożyczy. No i jak przywieźć to na budowę - wspomnianą przyczepką. Myślę, że czas planować biznes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor2 08.05.2009 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Dzięki za opinie. myslałem tylko o sprzęcie ogrodniczym. Ale potwierdzacie moje obawy, że powinien to być również sprzęt budowlany. tyle tylko że kasa znacznie większa wchodzi w rachubę. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts