Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuje casse i jaksie. Coraz bardziej skłaniam się do jasnych listw przypodłogowych. Bardzo podobały mi się te ciemne, uważałam, że są eleganckie i że będzie ciekawy efekt. Lubię konsekwentnie wprowadzać elementy i jak zdecyduje się na jasne listwy to będą one w całym domu, nawet przy panelach podłogowych, które maja kolor ciemnego dębu.

• 3 weeks później...
  • 4 months później...

Witam,

jestem na przedostatniej prostej w urządzaniu domu. Mam dylemat odnośnie białych listew przypodłogowych. Planuję takie - wysokie na 10 cm, z lakierowanego mdf-u, ale ciągle słyszę, że będę żałować, będą się brudzić, w kółko będę je czyścić na kolanach, będzie widać zarysowania po samochodzikach, kopnięciach (czarne krechy), przesuwaniu mebli.

Mam więc pytanie do posiadaczy białych listew - czy naprawdę jest tak źle? Czy żałujecie swojego wyboru?

Pozdrawiam!

• 3 months później...
Zwracam się z prośbą o poradę. Sprawa dotyczy listew przypodłogowych, a właściwie ich rodzaju. W mieszkaniu mam gres i deskę. Chciałabym całość wykończyć białymi listwami przypodłogowymi, ale mam problem - krzywe ściany. Jak przyłożyłam listwę drewnianą (vox) i mdf, niestety widać wszystkie nierówności. Jakie listwy byłyby najlepsze i najlepiej maskowałby te nierówności? Nie chcę plastikowych :-( bo burzą mi koncepcję wykończenia mieszkania.

chanel-u nas dokladnie taka sama sytuacja!!!!Sciany krzywe jak wieza w Pizie!!!Listwy mamy drewnaine ,wlasnie skonczylismy proces malowania na bialo.Do tego maja 13 cm wysokosci i sa 3 cm grube bo w niektorych miejscach byly gigantyczne dziury pomiedzy kafla a sciana.

Zaczelismy klejenie a tam gdzie sciany sa mega krzywe bedziemy dodatkowo przywiercac ,na konec bialy akryl z gory i dolu,ale trzeba to zrobic bardzo umiejetnie.Gdybys byla zainteresowana przysle fotke na maila

Pozdrawiam Gumisiowa

Dziewczyny-wiec tak...

Listwy to podbitka kupiona na metry...Pojechalismy i zrobilismy selekcje,aby wybrac jak najmniej sekate.

Pozniej obcielismy "pioro"ktore normalnie w podbitce wchodzi do nastepnego elementu:rolleyes:

Zrobilismy frez ozdobny i pomalowalismy na bialo-jestesmy w trakcie montazu,ktory dluzy sie niemilosiernie:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Koszt-160 metrow biezacych-800 zlotych(wczesniej pisalam ze 560:rolleyes:,ale moj M mnie wlasnie uswiadomil)

Wymiary-bo rozmiar ma znaczenie:lol2::lol2::lol2:-wysokosc 13 cm na 3 glebokie(mamy straszne dziury)

Dajcie dziewuszki adresy mailowe to przesle robocze zdjecia

BUZIALKI

p.s stolarz chcial 40 za metr...

Czy biały listwy przypodłogowe i białe opaski będą pasowały do drewnianej podłogi, drewnianych drzwi i okien? Czy może lepiej dać białe drzwi wewnętrzne? Nie będą się wtedy gryzły z drewnianymi oknami?

Szukam po necie zdjęć białych opasek przy drewnianych drzwiach i nic nie mogę znaleźć... Pomóżcie :(

Gumisiowa, bardzo praktyczne podejście :) szukam listew w kolorze białym, ceny "gotowców" dziwne conajmniej. Ok. 20 zł za mb w MDFie :((( Widziałam w OBI za 5zł, ale nie jestem przekonana co do jakości :( Polakierowanie na podbitki na biało - to jest to :)

Tez mysle ze pomysl OK-niedlugo beda zdjecia,tylko najpierw z problemem okiennym musze sie uporac...