Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki Gosiu, ale to nie jest jeszcze to, czego szukam. Chodzi mi o to, żeby listwy przypodogowe były białe, drzwi drewniane, ale opaska wokół drzwi też biała. Takch zdjęć nie mogę nigdzie znaleźć... Gdyby ci się coś nawinęło, to wklejaj :)

Może coś takiego:

http://www.houzz.com/photos/48024/sonya-entry-other-metros

http://www.houzz.com/photos/165298/Dining-traditional-dining-room-minneapolis

http://www.houzz.com/photos/425165/Countryside-Make-over-traditional-exterior-minneapolis

http://www.houzz.com/photos/682848/Living-Room-Overview-eclectic-living-room-san-francisco

http://www.houzz.com/photos/103258/Moncada-contemporary-bedroom-san-francisco

Przepraszam, że linki, ale nie da się z houzza wkleić, albo ja nie umiem po prostu :)

Edytowane przez eveee

Tez mysle ze pomysl OK-niedlugo beda zdjecia,tylko najpierw z problemem okiennym musze sie uporac...

Gumisiowa, zerknęłam do Twojego dziennika, łapię się za głowę, przecież to jest paragraf z narażaniem życia i zdrowia. Nie odpuszczaj, atakuj, jak Ci wszyscy radzą. Sprawa mogła mieć bardzo poważne konsekwencje... Ja mam problem z ekipą od kartongipsu, nic nie trzyma pionu ani poziomu, obróbka wszystkich okien dachowych do poprawy. Ale jak czytam o oknach, to już mi się naprawdę włos jeży..... Ale nie ma sytuacji bez wyjścia, jak to powiadają :) Trzymaj się dzielnie!

• 2 months później...

Proszę o pomoc w dobraniu listew przypodłogowych do płytek Paradyż Santera Beige 45/45cm. Holl jest duży i cały wyłożony tymi płytkami bez dekorów.Drzwi wewnętrzne będę miała w kolorze złoty dąb. Kolorystyka ścian biel i szarości plus biały lub szary kamień dekoracyjny. Schody w hollu betonowe z drewnianymi stopniami.

Mam dylemat czy listwy dobrać pod kolor płytek czy mogą być białe czy lepiej brązowe???

23449s.jpg

Witam,

Proszę o radę, opinie osób, które posiadają już listwy podłogowe (przypodłogowe) z MDF lub poliuretanowe:

- czy jesteś zadowolony z posiadanej listwy podłogowej,

- co zdecydowało, że wybrałaś / wybrałeś właśnie ten typ listwy,

- co jest zaletą twojej listwy, z czego jesteś zadowolona / zadowolony,

- co jest wadą twojej listwy, co już cię irytuje w tej listwie,

- czy ponownie wybrałabyś / wybrałbyś tę listwę?

Z góry dziękuję za wszelkie opinie, uwagi ...

Pozdrawiam

Edytowane przez q12

Mdf łatwo można uszkodzić np rurą od odkurzacza i w przypadku białej listwy pojawia się problem. bo przy zadrapaniu okleiny widać na kilometr brąz ze spodu

Poliuretan jak uszkodzisz możesz łatwiej naprawić ( akryl, szpachla)

Poliuretanowe można w przyszłosci przemalować i będą jak nowe

Poliuretanowe są łatwiejsze w obróbce i łatwiej maskują niedoskonałości ścian

Poliuretanowe łatwiej się montuje i dają lepszy efekt

Cena za mb też przemawia za poliuretanem

Czy naprawdę nikt nie użytkowe, nie posiada takowych listew przypodłogowych?

Listwy z MDFu są kilkakrotnie malowane i pokryte dodatkowo lakierem, aby tak łatwo nie uszkodzić koloru. Nawet jeśli uderzy się odkurzaczem to od razu nie odpada kolor.

Jeśli chodzi o listwy poliuretanowe, to czym je malować, aby kolor zachować na lata, a nie wcierać kurzu w listwę podczas codziennego użytkowania. Listwa ma chronić ścianę, więc mop jest częstym gościem listwy i jak zabezpieczyć listwę, aby nie mieli wspólnych znajomych (brudu, smug itp itd). Jeśli można prosić o konkretne nazwy konkretnych farb, bo jak każdy wie, że farba np. akrylowa nie jest równa farbie akrylowej.

Pozdrawiam wszystkich, zwłaszcza aktywnych.

• 2 weeks później...
  • 2 months później...
poszukujemy listew podłogowych do połączenia paneli z kaflami. Czy możecie podpowiedzieć które najlepsze? T, klejone czy te przykręcane? Panele w salonie lekko podchodza do góry, mamy obawy, że listwy przyklejane nie "dadzą sobie rady".

U nas caly parter w gresie,listwy przypodlogowe maz zrobil sam z drewna.Czesciowo byly klejone a czesciowo kolkowane i klejone-szczegolnie na dlugich odcinkach scian

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?201858-Galeria-gumisiowej-)/page64

kilka zdjec-listew robionych samodzielnie z surowych desek podogowych

Ja bym zdecydowanie kolkowala tam gdzie podchodzi podloga do gory.

Edytowane przez GUMISIOWA

• 1 month później...

No właśnie nie bardzo odstaje,to są drzwi do łazienki z miękką uszczelką która sunie po ścianie i zamyka całkowicie tą przerwę.

W sklepie drzwi są na ścianie bez listew-na płytkach.

Nie mam chyba innego wyjścia jak zastosowanie na linii pracy drzwi listwy przypodłogowej pcv miękkiej,bo będę miała panele a co za tym idzie i dylatację do ukrycia :-?

• 3 weeks później...

Witam wszystkich forumowiczów,

Dokładnie rok temu zakupiłam białe listwy przypodłogowe z MDF przez allegro.

Sklep wydawał się wiarygodny a cena była bardzo kusząca. Kilka tygodni temu zauważyłam, że listwy spuchły na dole a w miejscu łączeń trochę się odkształciły i generalnie kiepsko to wygląda.

Skontaktowałam się ze sprzedawcą a ten powiedział, że to nie jego wina i że listwy były widocznie narażone na wilgoć (?) Czytałam potem o listwach mdf i wilgoci. Okazuje się, że niektórzy producenci zabezpieczają je lepiej a niektórzy (w moim przypadku) wcale.

Nie wiem co teraz zrobić. Czy ktoś z was miał podobny problem?

a.jpg

• 1 month później...