Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Adrianad lepiej nie malować listew, bo pewnie są one malowane 3 razy i na końcu lakierowane więc jak pomalujesz będziesz odkurzała i niechcący uderzysz w listwę to CI farba odpryśnie. Lepiej żebyś złożyła reklamację.

Ivy odnosząc się do Twojego pytania to warto wydać więcej pieniędzy na listwy niż po roku je wymieniać. Uszczelka jest od tego, że jak myjesz podłogę mokrym mopem i będziesz jeździła po listwie, to wilgoć nie wsiąknie od dołu. W przeciwnym razie drewno napuchnie i listwa odejdzie od ścianę. WIęc warto kupić listwę z uszczelką.

Rozważałaś zakup listwy z gumową uszczelką?

a co myślicie o takich święcacych ledowych listwach? Często w takich designerskich projektach nazywają to profil gk led.

pomysł dobry jeśli w tle leci disco-polo

albo jak wracasz do domu po pijaku będziesz miał "ścieżkę naprawadzania"

w innych wypadkach chyba lepiej sobie odpuścić

ivy17, w nawiązaniu do Twojej wypowiedzi - listwy cm profile są wyposażone w dwie uszczelki, jedna jest niewidoczna, ponieważ zakrywa ją lakier. Druga uszczelka jest silikonowa. Żadna z nich nie zżółknie. Pozdrawiam!

Dziękuję za odpowiedz. Właśnie rozważam zamówienie z listew uszczelka ABS :cool:

Podoba mi się ten wzór listwy:

http://podlogi24.net/public/cache/img/resources/private/offer/1/00003365/14222/UhhJHHEEBbRZYPaWSSRU/2538x3567.jpg

Niestety - jest tylko wysokość 12 cm - za dużo, bo celuję 8-10 cm.

Znacie w tym stylu (bez półeczki na kurz) tylko niższe?

• 2 weeks później...

witam w tym wątku..

mam oytanie odnośnie listew przypodogowych drewnianych - mam juz listwy, mają być bejcowane na ciemno i nie wiem jaka kolejność roboty - wydaje mi się ze najpierw dociąć na wymiar, potem pomalować i dopiero na końcu montaż do ściany klejem (panele na podłodze).. czy moźe inaczej - napierw pomalować a potwm docinać i zaprawki porobić? bo o malowaniu po mintażu to nawet nie myślę.. co sądzicie?