mirek_gdynia 06.05.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Poszukuję hodowcy/producenta rośliny pod tytułem Photinia Red Robin zwana u nas również głogownikiem Red Robin[/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.05.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 liczysz ze przezimuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barzuc 07.05.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 liczysz ze przezimuje? Ja mam wsadzone 2... i liczę, że obie przezimują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 09.05.2009 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Koledzy serdeczni - jak je macie to do diabła podajcie gdzie kupiliście, a nie pytajcie czy przezimują Skoro przetrwały tegoroczną zimę w Anglii to u nas też sobie poradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 11.05.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Kupiłam przed rokiem na allegro u uzytkownika KROTON. Nie wiem, czy aktualnie sprzedaje. U mnie zimę przetrwał bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 12.05.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Ludzie Kochane! Internet ma takie sliczne narzadko jak Google trzeba z niego korzystac! Ponizej producenci twojej wymarzonej roslinki ze Zwiazku Szkolkarzy Polskich. Mam nadzieje, ze Ci to pomoze ja znalezc GRĄBCZEWSKI Jacek Szkółka Drzew i Krzewów Ozdobnych Członkiem ZSzP jest: Jacek Grąbczewski tel.: (+48 22) 726 90 58 fax: (+48 22) 726 90 57 e-mail: [email protected] http://www.grabczewscy.com HAJDROWSKI Bogdan Szkółka Krzewów Ozdobnych Członkiem ZSzP jest: Bogdan Hajdrowski tel.: (+48 12) 280 52 14 fax: (+48 12) 280 52 14 e-mail: [email protected] http://www.hajdrowscy.pl ŁAZUCCY Gospodarstwo Szkółkarskie Członkami ZSzP są: Maria Bigoszyńska-Łazucka, Jan Bigoszyński-Łazucki i Dariusz Cegłowski tel.: (+48 48) 661 35 63 fax: (+48 48) 661 67 10 e-mail: [email protected] http://www.lazuccy.pl ŁUKOMSKI Michał Gospodarstwo Szkółkarskie Członkiem ZSzP jest: Michał Łukomski tel.: (+48) 602 342 612 fax: (+48 22) 644 54 43 e-mail: [email protected] http://www.lukomski.com.pl NOWICKA Elżbieta Szkółka Roślin Ozdobnych Członkiem ZSzP jest: Romuald Nowicki tel.: (+48 63) 245 81 61 fax: (+48 63) 245 81 61 e-mail: [email protected] http://www.mojogrod.com.pl PODGÓRSKI Izydor Z. Gospodarstwo Rolno-Szkółkarskie Członkiem ZSzP jest: Izydor Podgórski tel.: (+48 34) 320 42 85 e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 12.05.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 moj glogownik rowniez przetrwal zime, pieknie odbil, kupilam na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 12.05.2009 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Ludzie Kochane! Internet ma takie sliczne narzadko jak Google trzeba z niego korzystac! Ponizej producenci twojej wymarzonej roslinki ze Zwiazku Szkolkarzy Polskich. Mam nadzieje, ze Ci to pomoze ja znalezc Oczywiście, że tak tylko Polska to jest taki kraj zulu-gula, że co innego jest napisane w ofercie, a co innego w rzeczywistości. Ja pracę domową na komputerze odrobiłem inaczej du.... bym nie zawracał. Dzięki pozostałym za informację o Allegro. Szczegóły: GRĄBCZEWSKI - katalog na stronie nie oznacza że roślina jest w sprzedaży HAJDROWSKI - w ofercie jest inna odmiana niż poszukiwana przeze mnie ŁAZUCCY - brak w sprzedaży ŁUKOMSKI - jak wyżej NOWICKA - jak wyżej PODGÓRSKI - ma w sprzedaży ale nie wysyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barzuc 12.05.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Koledzy serdeczni - jak je macie to do diabła podajcie gdzie kupiliście, a nie pytajcie czy przezimują Skoro przetrwały tegoroczną zimę w Anglii to u nas też sobie poradzą. Ja kupiłem na targach... od Włocha, bez przedstawicielstwa w PL. Miał masę fajnych roślinek, ale niestety większość sprzedał (tak nie dość że wydałem tam całą kasę i wracałem do domu jak Pani Bukietowa przed Barbecue (?) we wnętrzu) to jeszcze więcej bym kupił. Co do samych głogowników - po wsadzeniu do ziemi (jakieś 3 tyg. temu, a kupione w połowie lutego - wcześniej miałem małą "dżunglę" w domu i niestety większość kupionych roślinek zdążyła "ruszyć" więc czekałem z wysadzeniem aż przymrozków nie będzie) mniejszy (~150 cm) doszedł w miarę do siebie po 4 dniach, większy (~200cm) prawie po 1,5 tygodniu. Mam nadzieję, że najgorsze za nimi Co do zimy - nie wiem czy w Anglii było w tym roku -24 st C (zdaje się, że taką najniższą u siebie zaobserwowałem - nad ranem ma się rozumieć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 13.05.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Przepraszam, jesli Cie urazilam - ale wiele osob o tej najprostszej drodze zapomina PODGÓRSKI - ma w sprzedaży ale nie wysyła Dzwoniles moze pytac jakiemu detaliscie w Twojej okolicy sprzedawali? Mozna tez sprobowac poprosic jakiegos znajomego czy nawet forumowicza, zeby Ci kupil i wyslal, jak juz inaczej nie da rady. Czasem pomaga wizyta w sklepie ogrodniczym z prosba, zeby sprowadzili... Nie wazne skad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 14.05.2009 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Azalka - dzięki za życzliwe rady. Muszę teraz wszystkie wiadomości uporządkować i znaleźć czas na dokładne "dochodzenie". Być może źle trafiłem w czas, bo nawet na Allegro nie idzie znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 15.05.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Obok nazwy photina stosowana jest również stranvaesia davidiana, to ta sama roślina. Obie nazwy funkcjonują równolegle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.05.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Polskie szkółki nie hodują głogowników - rośliny w ich ofercie to importy z Holandii. U nas nie ma klimatu do uprawy tej rośliny - można się nią bawić amatorsko, ale nie produkcyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 16.05.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Dla Krakusów - 'Red Robin' jest w "Ogrodzie Galeria" na ul. Jesionowej, po 24 zł takie całkiem spore krzaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 02.06.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Markus - nie wiem, czy jeszcze aktualne, ale mozesz kupić w necie - adres ponizej http://www.ogrodkroton.pl/TSI/towar.1344.glogownik.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonia22 31.08.2010 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Zaglądnij na strone http://www.mojsklepogrodniczy.pltam znajdziesz tanie sadzonki Głogownika "Red Robin" powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts