woprz 20.10.2004 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 ja mam taras od wschodu w nowo budowanym domkuteraz mam od południa i w letnie południe to prawdziwa masakra - smali tak że nie ma szans żeby to wytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 20.10.2004 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Ja bede mial. Tak samo okna( a wlasciwie drzwi tarasowe)od salonu wychodzace na ten taras- takie dwa potrojne 2x2 w sumie osiem m kw widoku na ogrod. Ale taras chcemy zrobic taki zachodzacy troche na poludniowa czesc domu tez. Ma byc drewniany. Nad tym salonem jest sypialnia- tez z oknami na wschod. Uwielbiam sie budzic w promieniach slonca, wiec mysle, ze tu jest ekstra. Pozdrawiam Jankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 20.10.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Ja również mam wyjście na taras od wschodu, ale że nie będzie on prostokątny, zatem będzie zachodził na część południową a nawet jak przesunę maksymalnie mebel ogrodowy to i zachód słońca zobaczę. Całość tarasu będzie miała ponad 40m2. Stąd nie narzekam, ale nawet gdybym miała tylko siedzieć od wschodu - dla mnie to nie problem, bo nie jestem zwolenniczką smażenia się na słońcu. W tym przypadku raczej myślę o gustach większej ilości biesiadników tarasowych oraz o chłodniejszych dniach np. podczas złotej, polskiej jesieni, gdzie każdy promyk słońca na wagę złota. Uważam, że taras od wschodu to żaden problem a nawet plus, gorzej jak wszystkie okna salonowe ma się od wschodu, gdyż te południowe dają najwięcej światła. Ja mam od południa wykusz a od zachodu otwartą na salon kuchnię z oknem, stąd to wyjście wschodnie wcale mi nie przeszkadza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 20.10.2004 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 u mnie też na wschód będzie wypadał tarasik, nie wiem czy to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 20.10.2004 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 u mnie południowy wschód na jednym tarasie, a na drugim południe - ale tam jest zadaszenie a zachodzące słońce będzie pięknie oświetlać bramę garażu i pokoje dzieci - to chyba dobrze, będą mieć długo słonko w pokojach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 20.10.2004 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 U mnie wschód z lekkim odchyleniem na południe. Drugie okno do salonu południe z lekkim odchyleniem na zachód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 20.10.2004 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 U nas też taras na wschód.Tarasu od strony południowej nie chcieliśmy - za gorąco. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 20.10.2004 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Widzę, że jestem w dobrym towarzystwie. mój taras też będzie na wschód. Wschód to dobry kierunek. Stamtąd przyszła cywilizacja (chyba tak jakoś mówili w seksmisji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 20.10.2004 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 U nas tez bedzie taras od strony wschodniej, wlasnie te sniadanka na tarasie, pyszna aromatyczna kawa....., juz nie moge sie doczekac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A-g-n-e-s 23.10.2004 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2004 Ja też będę miała na wschód (a drugi na zachód - dla równowagi )Na południowym okna trzeba myć świtkiem bladym albo ciemną nockąbo zostają mazy. Kobieta Praktyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vardo 06.11.2004 03:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2004 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 06.11.2004 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2004 cze.znajomi mają taras od wschodu .....i nigdy nie przebywają na nim zawsze na podwórku. pozdrawiam ana ps. ja mam od południa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lia 06.11.2004 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2004 właśnie mamy taras od wschodu. Rano przyjemnie jest wypić kawke na słonecznym tarasie, po południu tez fajnie - półcień i nikt mie musi uciekać pod parasol. Latem praktycznie cały czas siedzimy na tarasie. Roślinki tez mają sie dobrze - nie są przesuszone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 07.11.2004 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Usytuowanie mojej działki to wjazd od zachodu, od strony północnej las i właśnie zależy mi aby mieć na niego widok, na szcęście jest to troszeczkę północny- zachód. Nie wiem czy może to zasadniczo wpłynąć na wyziębienie domu i inne problemy użytkowe dru taras od strony wchodniej- o tym już była chyba mowa na forum i chyba nie jest to takie złe rozwiązanie Będę wzięczny za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 07.11.2004 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Ja bede miala jeden od polnocy, drugi od zachodu. Jeszcze tam nie mieszkam, wiec nie wiem jak to jest. Teraz mam od poludnia i jest to nie do wytrzymania. Jak swieci slonce to mamy saune, wysiedziec nie da rady.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 07.11.2004 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Zgadzam się z peilin w 100%. Teraz mam taras (tzn. będę miał ) od płn.-wschodu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 07.11.2004 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Taak, o tych upałach na południowych tarasach słyszałem, dlatego ja chcę się "przytulić" ścianą z garażu do południowej granicy działki, a uzyskać większy ogród i ten widok na las. mam nadzieję, że zrobienie od północy tego tarasu i tym samym większego przeszklenia (drzwi) nie jest czymś z zasady niedopuszczalnym no teraz już wiem że nie jestem sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 07.11.2004 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Nadmierne naslonecznienie w lecie mozna ograniczyć przysłaniając go, na czas letni można zamontować np markizy, żaluzję czy cokolwiek.Natomiast podobno bardzo odczuwa się w zimie brak słońca a tym samym przy dużych oknach trzeba dużo grzać.Piszę podobno bo przy wyborze projektu przestrzegała mnie o tym moja pani projektant i miałem to na uwadze większość okien w moim domu jest od strony słonecznej chociaż wejście/wjazd jest od strony północnej i mało reprezentacyjny.Zapomnialem dopisać, że jeszcze tam nie mieszkam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 08.11.2004 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 No dobrze , ale ja też chciałbym sobie latem posiedzieć na tarasie i wylegiwanie się na "patelni" niezbyt mi odpowiada. U mnie właśnie taras jest od północy (też jeszcze nie mieszkam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczur 08.11.2004 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Mam taras od północy i już od roku mieszkam. Jest tak jak piszą przedmówcy (przedpiszcy ) fajnie się latem siedzi w cieniu, a jak chcę na słońce, to wychodzę cztery kroki w ogród i jestem na słońcu. Dobrze jest natomiast mieć w salonie jakieś okna oprócz północnych, bo rzeczywiście będzie ciemno (ja mam jedno od zachodu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts