Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Długo mnie nie było na Forum ale nieustannie dobrymi myślami Was wspieram :) Tomku, jesteś WIELKI :)) idziesz do przodu swoim tempem i doczekasz się dnia, kiedy wszystko się poukłada :)) czego z całego serca Wam życzę
  • Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No nareszcie i ja mam wakacje wspólnie z Tomkiem, bo do tej pory to raczej była pracowita organizacja akcji letnich dla różnych grup ludności, albo z mojego wątku profesjonalnego - dla chleba, albo dla czwórki chłopaków-wnuków. W porywach było 19 osób i wszystko udało się bezkolizyjnie, więc dom się przetestował jako miejsce dla gości. Oczywiście latem, bo zimą nie wszędzie jest możliwość ogrzania a to przecież polski biegun zimna. Tomek w tym całym zamieszaniu jakoś przetrwał, choć chwilami tęsknił do spokoju i samotności. Ale nieco się rozruszał bo musiał trochę wysilać swoją mózgownicę ponad standardowo. Mamy wreszcie spokojną chwilę żeby nadrobić wielkie zaległości w komunikacji z Wami nawet w kwęstii tak zadawnionej jak podziękowania za życzenia urodzinowe dla Tomka; DZIĘKUJEMY BARDZO SERDECZNIE I PONAWIAMY ZAPROSZENIE DO ODWIEDZIN W KOMTURII, bo wrzesień chyba jest ostatnim miesiącem jakiej takiej pogody i temperatury. Może zechcielibyście(kto może odwiedzić nas w okolicach weekendu 20-22? kiedy to są imieniny Tomka. Dajcie znać czy to możliwe i co o tym sądzicie ? Może nie wszyscy znają adres to podajemy SOŁTMANY 56, 11-612 KRUKLANKI

Majeczko, kochana - jak się cieszę, że wszystko w porządku, że się udaje, że działa! :D

Tak chętnie bym przyjechała do Was, ale w tym czasie u nas jeszcze pełnia sezonu grzybowego, mamy pełne obłożenie, nie możemy, buuuu!!!

Tomku, kochany - bardzo często o Was myślimy, przesyłamy mnóstwo ciepłych myśli i tęsknimy za jakimś spotkaniem, bardzo tęsknimy!

Dzięki Majeczko za dobre wieści. No to Tomek miał niezłe wyzwanie... tyle osób w Komturii:), ale jak piszesz dał radę czyli coraz lepiej.

Serdeczne pozdrowienia i moc buziaków dla Ciebie i Tomka:hug:

Piękne wiadomości! Tomku, Majeczko, ja do Was do komturii to raczej się nie wybiorę, ale do nas, jak tylko będziecie we Warszawie to zapraszam bardzo serdecznie!!! Często myślami jestem z Wami. Jesteście z tych Ludzi co raz spotkany pozostają w sercu i w myślach. Pozdrawiam serdecznie i piątka od Stefcia! p.s. mam nadzieję, że moja kartka wakacyjna dotarła i, że dało się przeczytać, starałam się pogrubić i w miarę duże litery pisać :yes: Buziaki dla Was Kochani!!!

Jak jak się cieszę, że u Was wszystko dobrze. Tomeczku nawet nie wiesz jaką mam ochotę na odwiedziny, ale cóż droga daleka a wolego w parcy nie ma. Ale wierzę głęboko że jeszcze się kiedyś spotkamy i pogaduchom nie będzie końca.

Pozdrawiam Was bardzo gorąco.

• 2 weeks później...
Dzięki za kartki pocztowe i wszystkie życzenia, które Tomek z wielkim wysiłkiem odczytuje jak ma humor a jak się wkurza to nic nie próbuje. Powolutku czyta swojego własnego bloga i czasami coś z tego pamięta a czasem czyta jakby to o kimś innym było. Teraz jest na Mazurach sam, zadowolony z solidnego zapasu drewna kominkowego bo od czasu choroby stał się bardzo ciepłolubny. Pali w kominku z dużą wprawą i jeszcze większą satysfakcją.
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Tomek przeżył na mazurach samotnie, odcięty od świata tydzień, kiedy ja byłam w Warszawie a Jemu wyłączyły się oba telefony stacjonarny - radiowi i komórka a z e-mailem jeszcze sobie nie radzi. Ale poradził sobie dzielnie z tą sytuacją, chodził do sąsiada ok. kilometra żeby porozumieć się ze mną. Teraz jesteśmy razem i rozwiązałam problemy z mediami. Może będzie miał większy zapał do ćwiczenia, trudnej w jego przypadku sztuki precyzyjnego naciskania we właściwe klawisze, już coś dla Was napisać samodzielnie. bardzo chciałby.klawisze
Gratulacje dla Tomka. Swietnie sobie poradził, a napisanie wiadomości do nas to kwestia bardzo bliskiej przyszłości. Jestem przekonana. Pozdrowienia.