johnzee 13.11.2015 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Kiedy siedliśmy do komputera to przeczytałam Tomkowi, tak na rozgrzewkę, kilka fragmentów z Jego dziennika. Bardzo się podłamał, bo prawie niczego z tego okresu nie pamięta. Dobrze, że jest tyle waszych wspaniałych, wspierających słów ,które zaraz przeczytałam mu na odtrutkę. Powiedział, to mnie trzyma jakoś ale to niewyobrażalnie trudne tak nie pamiętać swojego życia. Ale to cierpienie ma swoją pozytywną stronę, oznacza zwiększenie świadomości i odtwarzanie sprawności procesów poznawczych. Pamięć też wróci ! Tomek samodzielnie pisze : Jesteście wspaniali. Tyle lat, a pamiętacie o mnie. To mnie mobilizuje do przedzierania się przez mgłę w mózgu. Ale nie zawsze potrafię znaleźć odpowiednie słowa dla kłębiących się myśli. No razie tyle, jeszcze wrócę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 13.11.2015 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Tomku, Ty już wróciłeś i zostań jak najdłużej A mgły rozwieją się...one się zawsze rozwiewają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 17.11.2015 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Brawo Tomku i Majko - ja wiedziałam, że tak będzie i Tomek samodzielnie napisze na Forum. Po spotkaniu byłam pewna, że nastąpi to niebawem,,,,I tak trzymać. Pozdrawiam i nieustannego zdrówka Wam życzę ED Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.11.2015 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Będzie coraz lepiej. Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 18.11.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Tomku, Majko - Gagaty pozdrawiają najserdeczniej!!! Bardzo ciepło wspominamy nasze spotkania - i u nas na pamiętnym Sylwestrze i u Was - w klimatycznej Komturii!! Mogę tylko zacytować - "to NIEWYOBRAŻALNIE trudne nie pamiętać swojego życia", niewyobrażalnie. Musi to być cholernie męczące i frustrujące. To ciężka praca. Ale - powoli, powoli odklei się ) A jeśli nie wszystko - no to co? To tylko przeszłość, minęła, teraz zajmij się Komturze tym co PRZED Tobą Całujemy, ściskamy serdecznie!!! Wierzymy, że do zobaczenia AiR Ps. Poszukam i może podrzucę tu jakieś wspólne zdjęcie? Jako pożywkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 02.12.2015 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Tomku, pisz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 05.12.2015 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Popieram prośbę Żelki A TY, Żelko, też pisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 05.12.2015 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Piszę, piszę ale bardziej Tomka czytać bym chciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 06.12.2015 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Tomku, wiem, że jakbyś tylko mógł to byś tutaj http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?312-In%C5%BC-%C5%9Awi%C4%99ty-Miko%C5%82aj-odwiedza-Forum-AUKCJA-PRAC-DZIECI-Z-OGNISKA-MARYMONT był, więc wklejam dla Twoich Przyjaciół, którzy tutaj zaglądają i być może będą mieli możliwość o chęć pomocy. Nieustannie w myślach i sercu, wspieramy Cię WSZYSCY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnzee 17.12.2015 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Ostatnio chorowaliśmy po kolei na jakieś długotrwałe przeziębienia a u Tomka oznacza to potężny spadek formy we wszystkich sprawnościach. Ale już idzie ku lepszemu. Na razie mnie wydelegował do pisania. A szkoda bo już pojawiają się w naszych rozmowach wątki satyryczne, Tomek zaczyna podobnie jak w swoim dawnym dzienniku podkpiwać z lokalnych dziwolągów. Ja niestety nie mam takiego talentu pisarskiego, musimy więc poczekać jeszcze trochę na Tomka. Ostatnio przeżywamy absurdy związane z wycinaniem jednej z wielkich lip, która zagraża domowi, bo pęka i strażacy kazali ściąć. Z pozwoleniem na wycinkę poszło gładko: wniosek, wizytacja, decyzja w ręku. Teraz to już z górki, ale realia mazurskich usługodawców rządzą się prawami nieco innymi niż w reszcie kraju. Polecony w gminie wykonawca zapowiedział swą wizytę nazajutrz, wszystko szybko sprawnie i przyjemnie. Fachowiec dysponujący podnośnikiem koszowym, na umówione oględziny nie przybył... Następnego dnia złapany telefonicznie oświadczył, że będzie za pół godziny, godziny mijały a fachowiec nie odbiera telefonu. Gdy tylko udawało się dodzwonić można było się dowiedzieć, że „zaraz będę”. Zabawa trwała od połowy listopada, a decyzja ważna jest do końca roku... W okolicy niestety nie ma więcej fachowców z podnośnikami, tak wygląda lokalny monopol. Po świętach ma przyjechać inny specjalista, tym razem alpinista ze znacznie odleglejszej miejscowości, bez podnośnika, ale może solidniejszy, zobaczymy.Komturowi pomagali Żona z Synem, wspólnymi siłami udało się myśli poskładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.12.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Nie ma to jak satyra Wracajcie do zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 22.12.2015 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 A światłość już niedaleko: w Grudniu się narodzi Dziecko, co jednym wzniesieniem dłoni świat ku światłości nakłoni. Spójrzcie, jak pierzchają cienie! Płynie Boże Narodzenie!" K.I. Gałczyński Zdrowych, wesołych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.12.2015 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=341264&d=1450852040 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnzee 23.12.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 ŻYCZYMY WSZYSTKIM PRZYJAZNYM FORUMOWICZOM ZDROWYCH, POGODNYCH I PEŁNYCH MIŁOŚCI WASZYCH BLISKICH KOMTUROSTWO Z RODZINĄ Tyle Tomek( samodzielnie!), ale tak się przy tym wyeksploatował, że odpadł, i zlecił swojemu zastępczemu mózgowi podziękowania co niniejszym czynię. Święta spędzamy w Warszawie żeby być z dziećmi i wnukami ale nie wszystkimi bo Jasio z teściami nad morzem. Szkoda,ze go nie ma bo pomógłby nam spreparować jakąś ładną kartkę Swiąteczną. Tomek pisze do Was prawdziwe, dawne kartki świąteczne, tylko wyślemy po Świętach bo dotychczas tomkowy zastępczy mózg dużo pracował i nie mógł mu pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 23.12.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 TOMKU, MAJKO I CAŁA FANTASTYCZNA RODZINKO - dobrych, spokojnych, radosnych ŚWIĄT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 23.12.2015 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 http://img.pakamera.pl/i1/1/455/kartki-swiateczne-12090204_8370183455.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swojaczka 25.12.2015 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 Radosnych,pogodnych Świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego Roku 2016. Niechaj będzie lepszy od tego który mija! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 29.12.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Komturze Kochany! Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Niech mgły opadną i słońce świeci cały następny rok coraz mocniej! Pamiętam i ściskam mocno!!! Jagna P.S. Cudnie Cię znowu czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 30.12.2015 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Kochana Majeczko i Tomku wpadłam tutaj, żeby SERDECZNIE PODZIĘKOWAĆ za kartkę i życzenia napisane ręką Tomka Bardzo gorąco Wam życzymy wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze w tym nadchodzącym Nowym Roku, przede wszystkim siły.Aby nigdy nie odstępowała Was nadzieja na lepsze jutro i wiara w to, że nie ma rzeczy niemożliwych Bogumił i Beatka http://images76.fotosik.pl/195/35661feb127d5483med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 31.12.2015 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Kochani!!! Jakąż wielką radość nam sprawiliście kartką pisaną własnoręcznie przez Tomka!!! Dziękujemy najserdeczniej i gorąco Wam obojgu życzymy wszystkiego co najlepsze! Zdrowia przede wszystkim - bo poza tym macie siebie, dwoje cudownych ludzi, macie więc najważniejsze! Ale prócz tego duuuużo szczęścia też się przyda zawsze, więc mnóstwo szczęścia, radości, samych dobroci życzymy Wam oboje na cały przyszły rok! Jeszcze raz dziękujemy za kartkę i tyle radości!!! :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts