Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiadomość dla przyjaciół tomek1950

Recommended Posts

Dobre wieści,dobre wieści ,tylko tak dalej

co dzień pomalutku do przodu,

przesyłam ciepłe życzenia Tomkowi i jego rodzinie i szwagrowi Maksia.

Depsia-Ty kozy nie szukaj bo na razie jest u mnie.Rany drabiniaste jeszcze mi dokuczaja ,dochtory pracować jeszcze nie każą więc mamy duzo czasu na rozmowy .Koza przy bliższym poznaniu bardzo zyskuje,okazuje się ,że umie rapować a balet klasyczny ma w jednym kopytku,kręci takie piruety aż jej się rogi prostują :D .Reżyserka niech weżmie kozę pod uwagę przy obsadzie -będzie hicior murowany.

Kiedy czytałam kozie o postępach Tomka ,w pewnym momencie dostała wielkiego wytrzeszczu i rzekła z przyganą ,że jak Komtur do zdrowia wraca ,wysyła się pacholęta,żeby pstrągów w strumieniach nałowiły,marynuje się baraninę i ubija wołu a nie straszy koperkiem :o

Wielkiego komtura trawą karmic -koniec świata-

To mówiła koza.

Pozdrawiamy wszystkich serdecznie :D

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Galka! :lol: :lol: :lol:

No ja mogłam się domyślić, przepadłaś jakos tak razem z kozą, a ja nie pomyslałam! :o

I dlaczego nasza koza u Ciebie jest? :evil:

Zresztą, dobra, jak jej u Ciebie dobrze, to niech tam - tylko trzeba codziennie wieczorem jej jedno pifko nalać, bo koza bardzo sie nieswojo czuje bez pifka i bez muzyczki, sama zresztą widziałaś. :lol:

Czy moją mietłę to tez koza zeżarła? :-?

Witam wszystkich na FM , ktorzy wspierają zacnego Komtura . Jestem mama Asi ze starej stajni. Od początku śledzę Wasze wzmagania o zdrowie Tomka. Nie znam Go osobiście ale wiele slyszałam o Nim dobrego od Asi.(a wkońcu to mój dobry rocznik 1950) .Jest to bardzo budujące, że tyle ludzi modli sie o Jego zdrowie . Ja rownież to robię, ale dziś jescze będę myslami ze szwagrem Maksia, który rownież potrzebuje wsparcia .(Maksia poznałam osobiscie u Asi w starej stajni) Wszystkiego dobrego zyczę najbliższej rodzinie Komtura.

ooo, mama przyszła :lol:

Tomek, teraz już musi być coraz lepiej ... jak moja MAMA pofatygowala się na FM napisać 8)

Maksiu, trzymamy kciuki cały czas - możesz na nas liczyć.

a ja tak ...nożki w goracą wodę z solami ....trzeżwiącymi wsadziałam .:) ( no żeby je troche ożywić i do tańców przysposobić ....) ..w komineczku napaliłam ( ciepłota bucha ze hej :) w foteliczku się umieściłam i lodziki z polewą truskawkową zajadam ..........parasolkę sobie postawiłam ( taką do drinków :) i udaję ze nad Sródziemnym sobie jestem na plaży a co ...........no stroju kąpielnego nie zakładalam bo jest tylko 25 *C ...poczekam aż dojdzie do 30 :lol: ,...i co robię ?, ano podgląd mam na przenośnym tv na nasze baletnicznki kankanowe ... :lol:

dobry program rozrywkowy leci , nie ma co :lol: :lol: :lol:

http://www.fulereny.blink.pl/mum/gos221.jpg

ten rosołek z młodzików ...to moze z samych młodziczek ? :D

czy coś WIADOMO ???......bo myśli nie pozwalają mi spokojnie oglądać .....

Witam,

Tomek miał dziś rano pierwszą rehabilitację. Strasznie był po niej zmęczony, długo spał. Zjadł potrawkę z kurczaka, mus jabłkowy i jogurt (oczywiście nie raz i w ilościach niezbyt pochlebiających posturze Komtura). Na razie jeszcze zostaje na oddziale neurochirurgicznym.

To tyle na razie.

po tak długim leżeniu to każdy wysiłek zmęczy... nie należy się stresować.... będzie z każdym dniem lepiej Gabrysiu, zobaczysz....

cieszy że zaczyna pomału jeść "normalne" posiłki, zawsze to zróżnicowana dieta a nie jakieś płyny z rurki :wink: :)

Maksiu, cieszę się ogromnie że Arturowi się ruszyło, teraz pomalutku z dnia na dzień będzie poprawa....

trzymam kciuki i śle dobre fluidy dla Tomka i Artura

Logiczne jest że Tomeczek jest bardzo osłabiony a rehabilitacja wymaga wysiłku ...dopóki nie nabierze sił to tak będzie niestety ale zaczyna pomaleńku jeść ( przecież to też trzeba wprowadzać stopniowo i powoli bo żoładek się skurczył i jelita nie pracowały pzrze taki długi okres czasu ) i to jest pozytywna wiadomość . Trochę chyba sie wahają że mimo wszytko zatrzymują Go na oddziale .

Wiem ża to że pelęgniarki są prześliczne :D i przemiłe :D słowem ma bardzo dobrą opiekę :D

ps.co zrobiłam ananaskowi ?? ja ??? a skąd to chyba Patusia się dorwała i z chłopaczyny jakieś krwawe soczki wycisnęła :lol:

Najważniejsze, że może jeść coraz lepiej! :D

Gabrysiu, to są coraz lepsze wieści, jestem naprawdę bardzo zadowolona!!! :D :D :D

Super, chociaż troszkę szkoda, że jeszcze go nie dali Go na rehabilitację.

Ale damy radę, komturze, na pewno!

Mamo Asi - witaj! :lol:

Napewno będzie dobrze , przechodziłyśmy to z Asią podczas choroby mojego męża a ojca Asi. Wszystko wymaga czasu i cierpliwości. Jestem całym sercem z Wami. :) Cieszę się,że i szwagier Maksia ma się lepiej. Tak mnie to wciągnęło, że jestem bardziej na bieżąco jak Asia. Pozdrawiam wszystkich.

Potrawka z kurczaka to już coś, przynajmniej w porównaniu z trawami i buraczkami :D Brawo Komturze, powolutku, powolutku i będziesz śmigał aż miło, nawet sie nie obejrzymy :D

Maksiu, bardzo się cieszę!!! Uściskaj prawicę szwagrowi i powiedz, niech się trzyma i nie daje - my tu za Nim murem!!!!

Napewno będzie dobrze , przechodziłyśmy to z Asią podczas choroby mojego męża a ojca Asi. Wszystko wymaga czasu i cierpliwości. Jestem całym sercem z Wami. :) Cieszę się,że i szwagier Maksia ma się lepiej. Tak mnie to wciągnęło, że jestem bardziej na bieżąco jak Asia. Pozdrawiam wszystkich.

No i masz. :lol:

Następną na foruma wciągło... 8) :lol: