Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiadomość dla przyjaciół tomek1950

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Niestety ...trzeba stracić i nerwów i zdrowia to a propo`s tego przeniesiena. I co z tego że transport przebiegł bez zakóceń ? jak chory był trzymany przed rejestracją ? To że są potrzebne te dokumenty ..dowód osobisty i ostatnia wpłata na ZUS ..to zupełnie nie jest dziwne i tego żadają wszędzie. Opiekunowie mogli zapomnieć ale wystarczyłoby aby ktoś z poprzedniego mejsca pobytu ( chyba odbiera się jakąś kartę informacyjną ) delikatnie przypomniał ...prosze państwa do nowego oddziału i szpitala potrzebne jest to i to ....proste , prawda ??? ...

Ale nawet jak to się ma ...to też nie jest taki rarytasek :( ...moze coś szybko opowiem ...moja Ciocia poraniła sobie obie ręce pęknietym talerzem ( był wyszczerbiony i rozpad się w dłoniach i te ostre krawedzie poprzecinały na dużej powierzchni i głeboko środek wewnętrzny dłoni ) ...tel. do mnie ...jadę wioz Ciocię i to szybko bo krew sika :cry: ....i co ...ano wpadamy do szpitala w Gizycku na pogotwie ......i co ? ponieważ Ciocia moze mówić to odbywa się wywiad i wypisywanie wszytskiego ..jak się nazywa , gdzie mieszka ,pesele , ( srele, duperele ) ...a nie szycie !!!! nie tamowanie krwi !!!!...a skąd ??....nikomu nigdzie się nie śpieszy ...nie ma zagrożenia zycia ...bo jest tylko lekka kałuża krwi !!!..

Nosi mnie bo ja spokony człowiek ale w takich sytuacjach staję się lekko nerwowa ...na co ??? na głupotę , na marazm , przecież ja to wszytko mogłam podać ..i dowód też i to ubezpieczenie .. przecież na dowodzie jest wszystko napisane ...skoro sie go połozyło na stole to wytarczyło z niego spisać .....przecież nikt nie uciekał ..nikt się nie uchylał ....czy nie [/b]PACJENT [/b] powinien być ważniejszy !!!!...czy nie powinno być odwrotnie ??? ...wytarczyło powiedzieć jestem ubezpieczona i już .......najpierw pacjent a pózniej jak juz szwy są założone wtedy ten wywiad itd ...Czy nie tak powinno być ???

Dlaczego siedziałam cicho ?...dlaczego nic nie powiedziałam? ...bo bałam się że jak Jej będą dawali zastrzyk zniczulający to jeszcze moze zrobią to złosliwie i bardziej boleśnie niż trzeba ....tylko dlatego ......

Ale to też nasza wina ...to my sobie pozwalamy na takie traktowanie ...nie jak ludzi ....

Nie wiem kto to wymyslił ?, nie wiem czy sa jakieś reguły czy przepisy czy procedury jak należy obsługiwać pacienta ....jeśli są i takie ..tzn że są złe i nalezaloby je zmienić ....jeśli ich nie ma i panuje dowolność to człwowiek dla człwowieka powinien być LUDZKI !!! ...tylko tyle albo aż tyle ......

Tak samo i tutaj ..przecież to była kontynuacja leczenia i spokojnie można było przyjąć pacjenta ( umieścić na sali ) a resztę załatwić pózniej ...

ZUS niby wszytko ma ...bez przerwy się słyszy że cos tam sobie budują ulepszaja siedziby itd ..dlaczego do tej pory nie ma ogólnopolskiego rejestru gdzie wszytko byłoby ...wtedy nic nie trzeba byłoby i pani w rejestracji łączac się z internetem miałaby wszytkie dane podane i osobowe i składki z dokładną kwotą nawet itd .....kiedy to będzie???...czy w tej dziedzinie wiecznie będziemy 3 światem ???

Jasieczku dobrze że już wszystko za Tobą

Jamlesiku :) bardzo dziekuję :D

Wooooooooowwwww na przyszłych włościach netu brak, a tu takie infa !!! :D :D :D

Tomek normalnie debeściarsko się zrobiło jak Ty zdobywasz kolejne szpitale i wychodzisz z nich zwycięsko, no ale pomoc dzieciów i żonki nie do przecenienia. Życzyć tylko wszystkim tak zawziętej rodzinki, na zdrowie :D My tu Cię ciągle pozdrawiamy i czekamy i nie zapominamy, oby do przodu.

Maksiu piękną żeście córę stworzyli, niech się zdrowo chowa i potem też stawia domek, jak podrośnie rzecz jasna 8) G-R-A-T-U-L-A-C-J-E !!!

W imieniu jednostki rozrywkowo - wspierającej pragnę podziękować jednostce desantowej za sprawne i bezpardonowe zdobycie następnego przyczółka. 8)

Pragnę też podkreślic, że sprawna informacja jest podstawą nowoczesnych działań operacyjnych i jesteśmy dumni, że jednostka desantowa zapewniła natychmiastowy i pełny przepływ meldunków operacyjnych do jednostki rozrywkowo - wspierającej zlokalizowanej na forum muratora.

W imieniu służb rozrywkowych - dziękuję!!!

http://members.chello.nl/e.visser25/salut2ss.jpg

Derekcja z dniem dzisiejszym przyznaje Ob.Johnzee wyposażenie dodatkowe w postaci

http://static1.money.pl/i/h/204/16332_s.jpg

oraz wyraża swoje zadowolenie ( mrr mrr mrr ) z całokształtu dokonań ogółu.

Ponadto Derekcja z ukontentowaniem przyjmuje fakt przekroczenia ObOdnóżki Maksiowej strefy bezpieczeństwa w stanie doskonałym i oczekuje dalszych Grup Alianckich z niecierpliwością.