Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Aniu

dziękuję za Twój post.

Wniósł dużo nadziei w moje serce, w którym i tak jest jej mnóstwo :lol:

Tak to jest, że czasem łzy lecą jak grochy, by później w sercu zagościła nadzieja, spokój i miłość.

Ja wierzę, że wszystko ma swój sens i że choroba Taty spotkała nas po to, byśmy inaczej spojrzeli na swoje życie i na to, co w nim najważniejsze. O życie mojego Taty będziemy walczyć do końca.

Życzę Ci dużo wytrwałości, wiary i nadziei w to, że i Twój Tato wyzdrowieje i jeszcze porządzi trochę na Waszej budowie :wink:

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu i Wszyscy potrzebujący pomocy,

codziennie będę modliła się o łaskę uzdrowienia dla Waszych najbliższych w Sanktuarium Matki Bożej Łaskawej we Wrocławiu. Zajeżdżam tam wracając od taty ze szpitala.

Trzymajcie się i nie traćcie nadziei. Ja też nie wiem jakie powikłania tata będzie miał, ale każda chwila naszego życia będzie wypełniona miłością.

Ze smutkiem muszę donieść, że moja forumowa przyjaciółka ( z innego forum), dobry i wspaniały człowiek, kucharka znakomita, Ela (Favita)odeszła od nas wczoraj na zawsze po długiej walce z rakiem. :cry: :cry: :cry: Proszę Was o modlitwę za spokój Jej duszy.

Pigwo, DPS-iu modlę się i zapalam świeczkę na ostatnią wędrówkę dla Eli

Ania Wiśniewska będzie dobrze, musisz w to wierzyć. Wiara czyni cuda :D

ania klepka Twoje słowa najlepiej świadczą o wyleczalności raka :D Współczuję Twemu tacie i Tobie, życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Musisz teraz okazać ogromną siłę. Będę przy Was o 21.30, a Tato na pewno zobaczy Wasz dom i jeszcze wiele razy się w nim pośmiejecie:D

Tomku brawo! Postępy coraz większe, rehabilitacja przynosi efekty. Pogody ducha i uśmiechu Ci nie brakuje :D Teraz trzeba się skupić na mozolnym, systematycznym powtarzaniu nudnych ćwiczeń. EFEKTYWNYCH ĆWICZEŃ :D

a co u teściowej 1950? wiadomo coś?

na razie markery nowotworowe nie wykazały w zasadzie nowotworu,

ale to nie jest miarodajne,

pobrano wycinki z guza w jelicie i czekamy na wyniki,

cierpi :-?

Bądź dobrej myśli :D Może nie ma pewności, ale jest nadzieja :D

To przytłaczające, że cierpi :(

Dziś wyślę siłę w walce z cierpieniem :D

Afrodytko - dziękuję Ci, kochana dziewczyna jesteś.

Myślę wciąż o wszystkich potrzebujących, modlę się i staram się wspierać dobrą myślą - im więcej nas takich będzie, tym większa nasza siła.

Anie obie - będę się modliła za Waszych Tatusiów, oby jak najszybciej odzyskali zdrowie i oby wiele jeszcze wsplnych radości przed Wami było!

Dzień doberek! Buziaczki przyszłam zostawić.

Słoneczko znów zajrzało do mych okien z rana i zapowiada się piękny dzionek :D

DPS-iu - na prawdę nie ma za co, tak czułam :wink:

Dziękuję Wszystkim za modlitwę w intencji mojego taty.

Ja również modlę się w Waszych intencjach. Dzisiaj jak będę w Sanktuarium Matki Bożej Łaskawej zostawię prośby na mszę fatimską za Waszych najbliższych.

Pozdrawiam

Ania

uff, wreszcie jakieś wiadomości na temat zdrowiia Tomka ...

cieszę się Tomeczku, że czujesz się lepiej w swoim powolnym dochodzeniu do zdrowia :-)

pozdrawiam wszystkich chorowitków i trzymam kciuki dalej za zdrowienie!!!

Dzięki za wiadomości o Komturze.

Tomku, ostatni weekend spędziłam na Mazurach u rodziców i cały czas o tobie myślałam. Cieszą się, że wracasz do zdrowia.

Asiu, widzisz, moja stara chata jest właśnie na płd-wsch, w okolicach, do których się wybierasz.

Pochwalony !

Wielcem uradowana postępami chorowitków.

Ania W.

Dane Ci jest coś wyjątkowego. Może tak to trzeba odebrać.

Nie będzie Cię gnębić zdanie z cyklu " nie zdążyłam , a chciałam tyle... tyle że kiedyś "

Jesteś w grupie wybranych. Takim daje się czas.

I te chwile zaowocują dla Ciebie , chociaż dziś nic na to nie wskazuje.

Życzę Wam łagodnego wiatru czynów, spokojnie ciepłych zatok emocji i smaku wytrawnych słów i gestów.

I chociaż zabrzmi to absurdalnie : zazdroszczę Ci..

Dzięki za wiadomości o Komturze.

Tomku, ostatni weekend spędziłam na Mazurach u rodziców i cały czas o nich myślałam. Cieszą się, że wracasz do zdrowia.

Asiu, widzisz, moja stara chata jest właśnie na płd-wsch, w okolicach, do których się wybierasz.

jarkotowa, ja właśnie wróciłam z twoich stron i żałuję, że nie dałyśmy rady się jakoś spotkać :-?

nadrobimy nastepnym razem, co?

arkotowa, ja właśnie wróciłam z twoich stron i żałuję, że nie dałyśmy rady się jakoś spotkać

Jasna sprawa. Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam. Ale nic to. Next time.

Dokąd dalej podążacie?

arkotowa, ja właśnie wróciłam z twoich stron i żałuję, że nie dałyśmy rady się jakoś spotkać

Jasna sprawa. Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam. Ale nic to. Next time.

Dokąd dalej podążacie?

aaaa my już w stajence, u siebie :-) jak coś zapraszam :-)))

Na wieki wieków Amen ..Ziabko

czy wypoczęłaś nalezycie ? :)

Pogoda ..słońce ale wiatr ....chłodniej ....20* C

Pozdrawiam Wszystkich goraco i Tatusiów i silne Córusie i Teśiową i wspaniałego i czułego Zięcia i Żelusię i Stefeczka i Tomeczka i Szwagiereczka i Pigwusie i Rodziny Potrzebujących Wsparcia i Wszystkich tutaj obecnych ciałem i/ lub duszą też :)..nie zapominam o Zmarłych ...modlę się o dobre miejsca u stołu Pana .

Dobrego dnia .....i dużo nadzei...

moze kawałek placka do kawy ( z jagodami ) ?

http://www.fulereny.blink.pl/mum/ciast.262.jpg

bonetka .... ja mam przez ciebie 5-kilogramową nadwagę !!!

Co ta kobieta wklei cóś smacznego to ja do kuchni lecę .... ech ....

glodna jestem :evil:

Asia

mam arcyciekawą skarpę do opielenia i oskubania. Główką do dołu.

Żołądek jest w gardle . Na nic ciasto..

Jak by co, mam wolną dziabkę i pazurki. 8)

Bonetka

Wakacje wakacjami, 42 stopnie wozduch i 32 woda. Złazi 3 skóra. Było cudniście.

Ale natenczas trzeba dom odgruzować, ogród przetrzebić..

Przyziemność ino..przyziemność. :-?

Asia

mam arcyciekawą skarpę do opielenia i oskubania. Główką do dołu.

Żołądek jest w gardle . Na nic ciasto..

Jak by co, mam wolną dziabkę i pazurki. 8)

Bonetka

Wakacje wakacjami, 42 stopnie wozduch i 32 woda. Złazi 3 skóra. Było cudniście.

Ale natenczas trzeba dom odgruzować, ogród przetrzebić..

Przyziemność ino..przyziemność. :-?

U mnie to samo, tylko jakoś mi się nie chce - to znaczy nie - chce mi się, ale z każdego kąta coś mnie woła i nie wiem - chyba będę musiała jak ta żaba co się nie chciała rozedrzeć :oops:

Ziaba, też mam skarpę ale do zrobienia - muszę wsypać ziemię, włożyć kamolki i nasadzić - ale bojam się zaczynać :lol: 8)

to tak jak ja :D :lol: .tez mam skarpę do zrobienia 30mx 2,5 m ...małą no jabym chciała to jest i większa 30metrów ale na 6 m :wink: .tam wszędzie trawa i nierówny teren ( spadek duzy ) i zamiast podkaszarką to nic nie trzeba byłoby kosić bo rosłyby kwiatki ....no chwasty chyba też na początku :( ...bo co zrobić ....nie zabronię im .....ale pózniej moze byłoby ładnie i bez problemu ..tylko rośliny wieloletnie trzeba)

też nie zaczynam ..czekam na lepsze jutro a w środę goscie i kuchnia city :D ....

Dzieweczki ..że też nas ta robota się trzyma .,..Ziabka ale byłaś w ciepłocie :D to najważniejsze ..tu trochę było ale ja zachłanny człowiek i dla mnie mało tego ciepła ( teraz leje :( )

A ciekawe jak tam nasza Wijąca się Patusia :D .porwali Ją za okup czy co ???.....

bry...

babcia nie ma raka :lol: :lol:

ale żeby nie było za dobrze,

ma bardzo silne i rozległe zapalenie jelit,

może ją wreszcie zaczną leczyć,

jak na razie, była na morfinie i środkach rozkurczających,

w sumie racja :evil:

po co kogoś leczyć, jak ma się założenie, że to stara baba i ma raka, :evil: :evil:

a tak mam jeszcze jedno pytanie,

jaka jest możliwość i ewentualne procedury przy szukaniu dawcy i przeszczepie wątroby?