AgnesK 27.09.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Wiecie co, Wasza akcja 'Oddech dla Frania' chyba przyniosła oczekiwany efekt.. Franek dziś sam podnosił się z kazdego spadku saturacji!! Ani razu nie musiał być wentylowany! Wcześniej wystarczyło, że saturacja spadała mu poniżej 87 (alarm włącza się przy 84) i już leciała w dół na łeb na szyję i trzeba było małego wentylować, bo zaczynał sinieć.. Dzisiaj najniżej spadła na 84, bodaj z 4 razy, alarm zaczynał wyć na kardiomonitorze, panie pielęgniarki juz leciały do małego, a on spokojnie... 85, 86, 87... i tak aż dochodziło do 94.. Kilka razy saturacja spadła do 85, nawet alarm nie zdążył się włączyć i juz szła w górę! Cuda panie Pani pielęgniarki śmiały się, że moje "do roboty Franek" działa na maluszka A mi się teraz zdaje, że to raczej dzięki Waszej akcji Dzisiaj mija 51 dzień Frania na OIOMie. Waga Franka Walecznego: 2060gr Wczoraj miał piątą już transfuzję. Jej efekty były dziś widoczne – abstrahując od koloru skóry, możliwe było zredukowanie parametrów respiratora (40 oddechów, ciśnienie oddechowe 18, rano 55% tlenu, po południu już 50%). No i ta saturacja:) Jutro okulista. I oby okazało się, że nie musi być wieziony do Wrocławia na laser, bo to w jego stanie byłoby ogromne obciążenie.. Z samego rana będę już wiedziała.. Żeby chociaż to zostało temu biednemu szkrabikowi oszczędzone.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 27.09.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Ave Franek !J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 27.09.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 noooo.... i tak trzymać ... już niedługo , Aga .... już niedługo..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 27.09.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Sama zaczynam w to wierzyć!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 27.09.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Czy to o mnie tutaj mowa...? http://foto2.m.onet.pl/_m/da42ffa35ad03c0d61dd8c7f7b85253e,6,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 27.09.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 O Tobie kochany Franiu o Tobie Ściskam Was mocno i cieszę się przeogromnie z oddechowych sukcesów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 27.09.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Witaj Franulku kochany I raz, i dwa, i wdeeech, i wyydech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 27.09.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Dzielny Franusiu dziękujemy za już ,prosimy o jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 27.09.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Franusiu tak trzymaj, śliczny bobasek z Ciebie. Trzymam kciuki za badania okulistyczne, nie zapomnij Aguś jutro napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.09.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Trzymaj się Franiu!!!! Nie daj się!!! Dzielny Facet jesteś, poradzisz!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.09.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 no to dalej spokojnie oddychamy z Franusiem, który waży już DWIE torby cukru - tooooooooooo jest wynik :) Raz, dwa, raz, dwa , wdech, wydech i do przodu !!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 27.09.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Franek Franek... dziś szłam pod górkę i mocno się pilnowałam by się nie zadyszeć w myślach myśląc o Franiu i moim tacie... Agnes kciuki mocno zaciśnięte Jutro wam napiszę co u taty mojego dziś już nie mam siły... wróciłam i jestem wypluta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.09.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Ale cudny Franciszek Mocny tak trzymać Maleńki i do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 27.09.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Franek Franek... dziś szłam pod górkę i mocno się pilnowałam by się nie zadyszeć w myślach myśląc o Franiu i moim tacie... Agnes kciuki mocno zaciśnięte Jutro wam napiszę co u taty mojego dziś już nie mam siły... wróciłam i jestem wypluta... Pisz Sylwia, koniecznie. Ja mam często wyrzuty sumienia, bo piszę tu o Franiu i nie wspominam o innych podopiecznych.. Ale naprawdę cały czas mam Was wszystkich w moim sercu i myślach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 27.09.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Sylwia , Ty też pisz o tacie, koniecznie.Franuś z racji wieku jest naszym pupilkiem, ale też myślę co u pozostałych, jak Twój tato, Ani Wiśniewskiej - jak po chemii, co u Tomka - jak rehabilitacja.Miłego nadchodzącego tygodnia, ćwiczenia oddechowe przyniosą wszystkim pożytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 27.09.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 no to dalej spokojnie oddychamy z Franusiem, który waży już DWIE torby cukru - tooooooooooo jest wynik :) Raz, dwa, raz, dwa , wdech, wydech i do przodu !!!!!!!!!!!!! to ja oddycham z Frankiem do rana do soboty włącznie biorę nocny dyżur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 28.09.2009 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Dzieńdobry Grupo Wsparcia ! Na początek tygodnia coś dla ducha, by duch miał siłę trzymać innych na duchu. http://www.babielato.pl/var/Image/w_kuchni/wkuchni5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.09.2009 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Cudne wieści, Aguś, jak to dobrze czytać, że Franuś coraz lepiej sobie radzi!!! To już niedługo weźmiesz go w ramiona i przytulisz. przystojniaka ślicznego. Wdech...wydech...wdech...wydech... Spokojnie i miarowo, powoli i pewnie. A jak Tatusiowie Ań i Sylwii? Tomek - no cóż, pewnie nadal powolusieńku do przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 28.09.2009 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Agnes zaśpiewaj może czasami to Franiowi : http://www.youtube.com/watch?v=PUbvl8TIAhY mojego synka cudnie tym usypiałam , szesnaście lat temu a jak pięknie przy tym można oddychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 28.09.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Agnes, jakie radosne wieści przyniosłaś! Mam nadzieję i życzę Ci tego serdecznie, aby maluszek brnął do przodu, ile ma sił w maleńkich płuckach. I trzymam kciuki za pomyślne wyniki badań na retinopatię. Ja też przez nie przechodziłam (z moim Piotrkiem) 3 razy i wszystko OK, a Franusiowe oczka też będą zdrowe. Myślę nieustannie o Tomku, tatusiach Aniowych i Sylvii. Zdrówka, kochani, nie traćcie nadziei, a i Wam się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts